Jump to content

syeku

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je syeku objavio

  1. Molio bih savjet. Fizička osoba ima potraživanja prema privatnoj zdrastvenoj ustanovi koja izgleda nema nikakva sredstva na računu, jer već dulje vrijeme ne isplačuje plaće svojim djelatnicima. Koji je najbolji način za naplatu potraživanja?? Da li je moguće za dug teretiti i osnivača ustanove i njegovu privatnu imovinu, te kako je moguće saznati da li ustanova raspolaže ikakvim sredstvima i imovinom?
  2. Hvala Ude. Znači ako sam dobro shvatio ugovor je prestao važiti jer je ugovoreno plaćanje do 5. u mjesecu, pa samim time sukladno čl.361 ZOO prestaje važiti i stavak ugovora u kojem je navedeno da je otkazni rok 3 mjeseca. Da li mi se onda isplati sudski tražiti iseljenje. Da li će s obzirom na brzinu našeg sudstva uopće biti u ta tri mjeseca zakazano ročište?
  3. Molim za pomoć. Pred nekoliko godina dao sam u zakup kuću pravnoj oosobi čija pravna služba je sastavila ugovor o zakupu koji nije bio ovjeren kod javnog bilježnika,ali je bio uredno prijavljen na poreznoj upravi. Pred godinu dana nastali su problemi sa plaćanjem. Kako se dug u međuvremenu popeo na 15 mjesečnih zakupnina, preporučenom pošiljkom poslao sam pisani otkaz ugovora u kojem sam kao rok za iseljenje naveo 15 dana iako je u ugovoru o zakupu naveden otkazni rok od 3 mjeseca. Vlasnik pravne osobe odbija se iseliti u roku od 15 dana, već traži da se poštuje rok od 3 mjeseca, iako se ugovor otkazuje zbog neispunjavanja obveza od strane zakupnika. Molim sada pravno tumačenje koliki je otkazni rok, tj. treba li poštovati otkazni rok iz ugovora, jer koliko sam shvatio proučavajući Zakon o zakupu poslovnog prostora i Zakon o obveznim odnosima to je pitanje različito, te ukoliko je isti 15 dana, koji je najbrži način da dođem ponovno u posjed svoje nekretnine, budući se namjeravam sam što skorije useliti u nju. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija