Jump to content

dany123

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dany123 objavio

  1. Piše ovako: Zaprimljeno datuma tog i tog 2023.g. pod brojem Z neki UKNJIŽBA, PRAVO VLASNIŠTVA IZ ZK ULOŠKA PRENESENI VLASNICI a da. to vjerovatno isto ovisi kako je raspoložen netko u gruntovnici...
  2. Na jednom udjelu da a na drugom ne. Zato je tricky.
  3. Kupujem zemlju koja je gruntovno u redu, ali osoba ima dva puta upisan udio, jednom pod jednim imenom kao npr. Tomo, a drugi put pod imenom kao primjerice Tomica. Adresa prebivališta i prezime je isto. Da li napraviti dva separatna ugovora za svaki slučaj ili gruntovnica neće raditi problem kod upisa? Hvala svima na odgovorima
  4. Ne znam kako je to bilo prije, ali očito, pošto je gospođa odselila i umrla u SAD-u 1969. godine, vjerujem da u Hrvatskoj nema nikakvog traga, pa nije ni mogla biti provedena ostavinska rasprava?
  5. A da li unuka mora zbog ovakvog jednog procesa dolaziti u Hrvatsku, ili? Da li možemo sastaviti neki predugovor prije no što se samo vlasništvo prenese na unuku, jer vjerujem da bi to moglo potrajati, tj znači da ja u biti to kupim prije pa onda rješavamo u hodu priču? LP!
  6. Naime situacija je slijedeća. Nekretnina koju bih kupio glasi gruntovno na gospođu koja je 50-ih godina odselila u SAD i tamo umrla. Nakon dugotrajnog traženja našli smo nasljednike koji su naravno Amerikanci, tj. našli smo jedinog mogućeg nasljednika, tj unuku gospođe koja se u gruntovnici vodi kao vlasnica. Da li i kako bi ta unuka mogla prodati dotičnu nekretninu? Svima hvala na odgovorima!
  7. Prošlo je nekih godinu i pol dana do 2 godine od smrti osobe B. U tome stanu nitko ne živi od njegove smrti. To znam pouzdano, pošto je stan odmah do mojeg u kojem živim (zato mi je ovaj do još interesantniji.
  8. Osoba A jest dobila pravo posjeda temeljem ostavinske raprave i ona je jedini nasljednik.
  9. Slučaj je slijedeći Osoba iz Srbije, građanin Srbije nasljedila je stan u Zagrebu, koji nudi na prodaju, ali nakon što smo dogovorili i cijenu i sve detalje, ispostavilo se slijedeće. Ta osoba, zovimo ju osoba A u ovom slučaju jest legalan nasljednik kao nećak pokojnog (osoba B) koji je donedavno živio u tom stanu, međutim osoba B nije nikad prenijela vlasništvo, dakle ne postoji vlasnički list koji glasi na osobu B da je ona bila vlasnik toga stana. Znamo slijedeće, a to je da je pokojnik - osoba B živio do 80ih godina u tom stanu sa svojom nevjenčanom suprugom (osoba C) koja je također pokojna, pa ne može nažalost ništa posvjedočiti. Dakle vlasnišvo je u gruntovnici upisano na osobu D od koje su osobe B i C nekad (valjda) kupile legalno gore spomenuti stan, međutim ta gospođa - osoba D ne postoji i ne može se je naći, a isto tako ne postoji nikakav pisani trag (ugovor, ili eventualna potvrda) na kojem bi pisalo nešto o kupoprodaji navedene nekretnine. Odvjetnik mi kaže da je sve to rješivo,a na način da se nađu osobe koje bi posvjedočile o pokojnima koji su bili u posjedu stana, te bi se temeljem toga moglo sudski doći do vlasništva nad nekretninom, ali mi je isto tako to malo sve klimavo. Ako tko ima nekakav savjet bio bih zahvalan.
  10. Prije svega lijep pozdrav svima! Naime, pitanje je slijedeće. U zgradi koja (usput budi rečeno)nije (još) etažirana postoji 5 stanova, s 5 vlasnika. Mi bi kao jedni od vlasnika stana htjeli napraviti (probiti)jedan prozor koji bi gledao na drugu zgradu. Koga se sve to tiče, da li su potrebne kakve dozvole? Da li mi je potrebna pismena suglasnost suvlasnika kuće i/ili sugladnost od susjeda iz zgrade na koju bi gledao taj prozor. Unaprijed hvala na odgovorima.
  11. Prije svega pozdrav svima! Naime, pitanje je slijedeće. U zgradi koja nije (još) etažirana postoji 5 stanova, s 5 vlasnika. Mi bi kao jedni od vlasnika stana htjeli napraviti (probiti)jedan prozor koji bi gledao na drugu zgradu. Koga se sve to tiče, da li su potrebne kakve dozvole? Da li mi je potrebna pismena suglasnost suvlasnika kuće i/ili sugladnost od susjeda iz zgrade na koju bi gledao taj prozor. Unaprijed hvala na odgovorima.
  12. Hvala na odgovoru. Što bi značilo službenim putem? Koja je to dukumentacija, procedura? Unaprijed hvala! Danijel
  13. Naime u zgradi se ne zna gje je vlasnik jednog stana, a provodi se etažiranje. Naime, sve upućuje na to da je osoba koja se vodi kao pravi legalni vlasnik (dakle ne posjednik, jel' što je najvažnije nitko već dugo vremena ne živi u spomenutom stanu)umro još davne 1930. godine. Kako uopće naći neke nasljednike. Što ubuduće raditi ako se ne nađu pravni (legalni vlasnici stana) Unaprijed hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija