Jump to content

Neschka

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Neschka objavio

  1. I mene zanima ako može netko da odgovori na ovo pitanje,naime ,moj otac je uz mirovinu u istom mjesecu dobio zaostale plaće iz firme koja je u stečaju,i iz poreznog isto su zvali da nije prijavio porez za 2011. i tako dalje,mislim ,čovjek je dobio u jednom mjesecu ono što je zaradio prije nekoliko godina i nije mu bilo isplaćeno nego tek sada ,a sada je umirovljenik ,šta da radimo ?
  2. Hvala na odgovoru,firma još nije prodana,ali teško da ću ih tužiti jer u to firmi još uvijek radi moj otac ,pa se bojim da ću mu naštetiti tim potezom.Zanima me ,ako su neki ljudi ,tužili tu firmu zbog neisplate plaća,i dobili proces,da li se to onda može odnositi na sve zakinute radnike?
  3. Hvala,što ste pročitali i moj problem. Isplata mojih plata bila je regulirana Ugovorom o radu ,sukladno Pravilnikom o radu i Kolektivnim ugovorom.Dobila sam obračunate plate ,a nakon isteka ugovora upućena sam na godišnji odmor,pa je nakon toga zaključena radna knjižica. Minimalac, oko 2200,mislim zakonom zajamčena minimalna plaća a dobili su toliko i svi zaposleni u toj firmi (ne pitajte kako).Naime ako firma dobije novog vlasnika i on isplati sve prijašnje dugove plaća radnicima,da li to vrijedi i za moj slučaj.Za navedene plaće imam obračun,buštu,u punom iznosu kakav je trebao biti isplaćen,ali nema nikakav pečat,i cifre se ne podudaraju normalno sa onim što mi je poslano iz firme kao obračun plaće IP obrazac za povrat poreza.
  4. Poštovani, radila sam kao pripravnica u poduzeću koje je loše poslovalo.Radni odnos zaključen je 7.8.2009. g. Kao prosjek zadnje tri neto plaće prikazan je iznos koji mi u stvarnosti nije isplaćen,već sam zadnje tri plaće dobila tri minimalne plaće.Nisam sigurna ni da li su mi uplatili za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.Ako to poduzeće svojim sadašnjim radnicima bude isplatilo razlike plaća u odnosu na isplaćene minimalce,da li su dužni to učiniti i meni?
  5. Hvala na odgovoru!U međuvremenu,bila sam pozvana u firmu da se razdužim.Tom prilikom mi je rečeno da su mi otvorili neiskorišteni godišnji odmor (ništa nisam znala niti potpisala) koji će trajati do 7.8., te da taj dan dođem po radničku knjižicu.Znači ja sam fiktivno djelatnica još mjesec dana ,ugovor je istekao,a za novi mi je rečeno (od strane direktora)da mi ga jednostavno ne može ponuditi dok je firma bez proizvodnje,ne smije,da to nije po zakonu,i nema izbora.Doveli su me u neugodnu situaciju,kad sam se već psihički pripremila da sam nezaposlena,da se uludo nadam da će se moja situacija okrenuti na pozitivno.Što sada?
  6. Na papiru imam tj. mentor je podnio izvješće upravi da sam zadovoljila sve uvjete pripravničkog. Ugovor je istekao 30.06. , oni nisu ponudili novi,te je navedeno da se neće produžavati ugovor na određeno.Istina nisu dali nove ugovore ni jednom zaposlenom na određeno,ali oni nisu bili pripravnici-kako možeš zadovoljit sve uvijete koji su postavljeni,ugovor istekne, a da te onda netko "otkanta" iz bilo kojeg razloga?
  7. Zahvaljujem se na brzom odgovoru. Problem je,što je moj mentor,kojeg sam dobila u firmi, pozitivno ocijenio savladavanje plana i programa koji sam dobila (pismeno upravi jer je tako pisalo u odluci o mentorstvu).Sve crno na bijelo , a firma je u kolapsu i nitkom tko nije na neodređeno,nisu ponudili ili produžili ugovore na određeno.Da li sam ja oštećena u svemu tome , i da li sam ipak trebala biti izuzeta od takvog postupanja? Hvala unaprijed
  8. Ako na Zavodu zaključe da mi novi ugovor nije ponuđen nakon pripravničkog jer nisam zadovoljila,ne mogu dokazati da jesam kad me nisu dalje zaposlili,imam li pravo na naknadu za ne zaposlene?
  9. Evo i jutrošnji nastavak - došlo je sad i preporučeno pismo sa potpisom šefice kadrovskog,pečatom i kopijom e-maila direktora poslano sa blackberrya! Isti sadržaj a ja nisam radila na određeno, nego sam bila pripravnik za određeno radno mjesto,koje nije ukinuto. Po svemu ispada da sa Zavoda neću dobiti ni kunu jer nisam zadovoljila kao pripravnik!
  10. Evo i nastavak ,pa ako mi koji uvaženi pravnik može reći da li je ovo ustaljena praksa. Danas sam primila telegram koji je imao jučerašnji datum 30.06. u ime firme,a poslan je iz Zagreba- napominjem da je sjedište naše firme u okolini Splita : POŠTOVANI ,OVIM PUTEM VAS OBAVJEŠTAVAMO DA VAŠ UGOVOR O RADU NA ODREĐENO VRIJEME ISTJEČE 30. LIPNJA 2009 GODINE TE VIŠE NE POSTOJI POTREBA ZA VAŠIM DALJNJIM RADOM,DAKLE VAŠ UGOVOR O RADU NEĆE BITI PRODUŽEN TE VAS POZIVAMO DA SE JAVITE U KADROVSKU SLUŽBU RADI REGULIRANJA DOKUMENATA. FIRMA SPLIT
  11. Zar mi nitko ne zna odgovoriti? Da pojasnim situaciju. Dodjeljen mi je mentor druge struke od moje, promijenio se direktor a i firma se prodaje.Ja sam bila došla na upražnjeno radno mijesto, a kako stvari stoje, od Zavoda neću dobiti ni kune , jer ispada da pored pozitivne preporuke mentora oni me neće dalje zaposliti,pa ispada da ipak nisam zadovoljila kao pripravnik. Zar ne postoji u radnom pravu ikakav propis koji me štiti??
  12. Poštovani! 30.09.2009. završava mi rad na određeno vrijeme-pripravnički staž od 9 mj.(všs-inženjer). Odrađivala sam ga sam ga u tek privatiziranom poduzeću , koje je sada u poteškoćama i namjeravaju se riješiti viška zaposlenih-navodno to bi prvi trebali biti radnici na ugovoru. Uz ugovor sam dobila i plan i program osposobljavanja te uvjet direktora, da se 15 dana prije isteka izvjesti uprava o uspješnosti obuke, što je moj mentor i uradio , pozitivno u odnosu na mene.Danas (29.9.)rečeno mi je u kadrovskom da ne znaju da li će uopće produžavati dalje ugovore na određeno(produžavali su im za mjesec dana),te da se to odnosi i na mene.Kakva su moja prava? Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija