Jump to content

TERRESA

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. U prosjek ulazi plaća isplaćena u posljednjih 6 mjeseci koji prethode prvom danu bolovanja. U osnovicu ulazi čitava plaća, neovisno o vrsti naknade s time da se iskazuju ukupno odrađeni sati rada. Ukupan iznos isplaćenih plaća u tom periodu podijeli se sa brojem ukupnih sati rada i dobije se osnovica za izračun naknade za bolovanje. Doprinosi, porez i prirez ne obračunavaju se na bolovanje na teret fonda. Ako sam dobro razumjela vaše pitanje, poslodavac vam je bolovanje ispravno obračunao.
  2. Sa tuđim tekućim računom: kratko i jasno NEBI IŠLO. Da li je legalno ovisi o vrsti ovrhe, tj. ako ste potpisali da se slažete da vam se obustavlja više od 1/3 plaće tad je legalno. Ako niste potpisali takvu ispravu tada nije legalno. Poslodavac vam u tom slučaju smije obustaviti 1/3 plaće, svi slijedeći ovršni prijedlozi čekaju red naplate. Proučite što ste potpisali.
  3. Prije svega, nebitno je da li je poduzeće d.d., d.. ili nešto treće. Poslodavac je zaposleniku DUŽAN uručiti isplatnu listu za svaku isplaćenu plaću, a najkasnije do kraja mjeseca u kojem se plaća isplaćuje. Neka im Vaš prijatelj pošalje PISANI ZAHTJEV za dostavu dokumentacije. Savjetujem, uz povratnicu. Na to moraju odgovoriti. Usput, teško da je to odluka računovođa.
  4. Oni mi kažu da su nadležni isključivo za provođenje nadzora u formalno-pravnim okvirima, a da financijsko poslovanje nije u njihovoj nadležnosti. Da, članica sam te udruge i imam više nego osnovanih sumnji u utrošak financijskih sredstava koje nisu u skladu sa aktima kluba.
  5. Molim odgovor na pitanje tko je nadležan za provođenje inspekcijskog nadzora nad financijskim poslovanjem udruge građana (u ovom slučaju športski klub). Svaki savjet dobrodošao. Hvala.
  6. Poštovana, podsjetili ste me na vlastitu priču. Mojoj je kćeri sada 20 godina. Jednako kao i Vas partner me ostavio dva mjeseca prije poroda. Jednako kao i Vi otkrila sam njegovu negativnu stranu, valjda na najgori mogući način. Razumijem Vaša razmišljanja jer sam i sama jednako razmišljala. Danas, nakon dvadeset godina znam da sam pogriješila. Zato jer sam naučila da je bitno djetetovo pravo na oca. Nebrojene su situacije u kojima joj je otac bio itekako potreban. I nije se lako nositi s time da ne sudjeluje u djetetovom životu. Napominjem, moja je odluka bila da ga isključim. Prije nego što donesete konačnu odluku, iskreno Vam savjetujem da dobro razmislite o djetetu, o onome što će ono proživljavati bude li raslo uskraćeno za jednog roditelja. Ne zaboravite, u našem društvu većina djece ima oba roditelja. Iako je moje dijete imalo sve što joj je bilo potrebno, pa čak i više od toga, iako je imalo svu moju ljubav, unatoč svom mom trudu da ne osjeti da nema oca, unatoč svim s ljubavlju učinjenim naporima da je zaštitim, uvjerim da sam joj dovoljna... unatoč svemu ona je ipak podosta patila. I danas, sa 20 godina na spomen oca u očima joj se vidi nekakva sjeta. Danas sam mišljenja da joj nisam imala pravo uskratiti drugog roditelja, a na žalost više ne postoji mogućnost da popravim odluku koju sam donijela u stanju povrijeđenosti i razočaranosti. Stoga Vas eto molim, razmislite dobro. Neka Vam nit vodilja bude dobrobit djeteta. Ne dopustite da Vam dijete pati zbog (možda) Vaše trenutne razočaranosti osobom koja je njegov otac. Kakav god bio, dijete na na njega ima pravo. Želim Vam puno sreće.
  7. Draga gospođo, stvarno mi je žao ako sam djelovala grubo u onom što sam napisala. Nije mi to bio cilj, ogorčena sam na funkcioniranje zdravstva u ovoj našoj državi i naravno na niz nesavjesnih i nezainteresiranih liječnika. Na žalost sam se sa takvima susrela previše puta. Kćer mi je dobro, ali evo i ponovno se ponavljaju problemi sa snimkama koje mora napraviti zbog kontrole. Vjerujte mi, umorna sam od moljakanja i objašnjavanja da ona sa svojih 20 godina mora napraviti MR mozga na vrijeme dok osoba s druge strane šaltera gleda "kroz mene". Ne vidi i ne čuje, recitira unaprijed naučene rečenice. Umorna sam i od traženja onih famoznih "veza" da bih joj osigurala preglede koje mora napraviti. A samo se borim za njen život. I ja bih vrlo rado prozvala na odgovornost onog neurokirurga s početka moje priče. No bojim se. Jer ne znam kakav bi tretman moje dijete dobilo na prvoj idućoj kontroli. Taj je inače omiljen među sestrama. A one su te koje će je predbilježiti za kontrolni pregled. Sve se vrti u začaranom krugu. Ponavljam, žao mi je ako sam zvučala grubo. Ispričavam se.
  8. U ovoj državi možete jedino biti sretni što ste živi. Evo Vam moj primjer. Kćeri od 19 godina dijagnosticirana je pinealna cista s nalijeganjem (pritiskom). Dolazi neurokirurgu koji joj mrtvo-hladno kaže da se javi kroz 2 mjeseca s roditeljima. Ona upozorava da je punoljetna i traži obrazloženje zašto treba doći s roditeljima. On joj odgovara da to što je punoljetna ne znači da je sposobna brinuti sama o sebi. Gledajući snimke konstantno pregledava starije, na njeno opetovano upozoravanje da ima novije snimke on i opet ponavlja da dođe s roditeljima. Naravno, povuci-potegni i dogovorimo (jasno, vezom) pregled kod njegovog pretpostavljenog. Kćer na operacionom stolu u roku od 10 dana, kao hitan slučaj (mišljenje tog pretpostavljenog). A da kojim slučajem nismo uspjeli dogovoriti drugi pregled danas bi bila pod zemljom, prije nego li bi dočekala taj famozni termin kroz dva mjeseca. Na žalost je ovako u praksi. A tako je zahvaljujući seronjama poput Milinovića i njemu sličnih. Dokazati nećete ništa, ili ćete se uhvatiti dokazivanja no tad ćete zasigurno završiti na Normabelima. Žao mi je, to je stvarnost.
  9. Vjerojatno Vas neće utješiti što niste jedini njihov korisnik koji ima takve probleme. Možete provjeriti količinu prenesenih podataka putem one njihove famozne početne stranice. Ali naravno, ima kvaka. Ukoliko Vam se uređaj resetira (što se događa vrlo često, barem meni) nema više tih podataka jer brojač kreće od nule. Isto tako, ako niste uključili enkripciju može Vam se prikačiti bilo koji susjed (a enkripcija se poništi svaki puta kad se uređaj resetira). Naravno, sve to saznate tek kad upotrijebite krajnji bezobrazluk u razgovorima sa djelatnicima službe za korisnike. Ukratko, od VIP Homebox sranja Vas ne štiti ništa. Predlažem Vam raskid ugovora s njima i ugovor sa nekim drugim operaterom. Preporučam Bnet.
  10. Još nešto, ako VAm poslodavac otkazuje ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme (mogućnosti sklapanja ovakvog ugovora regulirane su ZOR-om) ne smije na isto radno mjesto zaposliti drugog zaposlenika (opet ZOR ali postoje iznimke što svakako nije visina plaće).
  11. Ako ste točno prepisali članak iz ugovora o radu slobodno recite poslodavcu da je ništavan. Naime, Ugovorom o radu ne mogu biti ugovorena manja prava radnika od onih koje propisuje Zakon o radu.
  12. Nisam sigurna po pitanju alimentacije, no u svim ostalim slučajevima pljenidbe zakon dozvoljava pljenidbu do 1/3 plaće osim ako nije drugačije ugovoreno (dužnik je temeljem potpisa nekog akta pristao na iznos koji premašuje 1/3 plaće).
  13. Kod otkaza uvjetovanog skrivljenim ponašanjem radnika, koji vam je uručen, nemate pravo na otpremninu. Međutim, Vi navodite da ste za vrijeme bolovanja dobili otkaz zbog skrivljenog ponašanja radnika (dakle, Vašeg). Pitanje Vama glasi: jeste li u roku od 15 dana od Vaše pogreške dobili bilo kakav pisani podnesak od svog poslodavca? Jer ako niste i ako je otkaz nastupio nakon isteka tih 15 dana tada je taj otkaz predmet sa sud (naravno, ako za to imate volje i živaca).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija