Jump to content

cobra12

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. trbam pomoč naime hep mi je poslo ovrhu ali ovrha glasi na mene a računi na pokojnika i svi računi koje šalje hep glase na pokojnu osobu odbijaju svaki dogovor i neče prebacit na moje ime račune dok se ne podmire dugovanja zanima me dali imaju pravo slat takve račune i dali im je utemeljena ovrha nemam inače nikakav ugovor s njima jer tvrde da nemogu samnom potpisat ugovor jer nisam vlasnik stana vlasnik je grad a grad ne želi potpisat s njima ugovor dugovi su stari nekoliko godina molim savjet
  2. Ma vi ste sve krivo shvatili.Ja sam mislila tom Ivi Ivići prodat tu zemlju koja je preostala na mom imenu da spoji sve šta ima a mene ostavi na miru.Hvala što ste odgovarali na moja pitanja eto sve sam danas sredila s njegovim odvjetnikom nema nikakvih sutskih troškova i nema više nikakvih problema.Sve sređeno još jednom hvala na odgovorima :hvala:
  3. ma meni ta zemlja niš ne znači to je krš na velebitu ne možeš ni kupus posadit.Esad me zanima dali ja mogu tu zemlju prodat ako sam zakonski nasljednik pa nek se on upisuje gdje god hoće a mene nek pusti na miru
  4. kad je mama umrla ja sam trebala kod javnog bilježnika pokrenuti ostavinsku SAMA,OSOBNO pošto nisam nije bilo ostavinske a koliko sam se raspitala kod javnih bilježn ostavinska se može pokrenuti uvijek samo ne znam dali ima koji rok za to.I za ovu zemlju nikad nisam dobila papire niti vlasnički list tako da ja nisam vlasnik ničega,sad mi ništa nije jasno! :misli:I još nisam dobila nikakvo rješenje od suda to mi je rekao ujak koji je pričao s odvjetnikom tog Ive Ivića iz Njemačke.
  5. Poštovani! Imam mali problem oko zemlje,naime mama mi je umrla prije 3 god,nisam napravila ostavinsku pošto je imala dugova.Imala je nešto zemlje koju smo ja i brat trebali nasljediti,sad se pojavio neki Ivo Ivić iz Njemačke koji hoće tu zemlju prepisat na sebe putem dosjelošća.Dobila sam poziv za sud ali nisam išla na ročište i sad moram platit sudske troškove,nije mi jasno to što ja nemam papire vlasništva za tu zemlju i šta mu ja ne mogu dati ništa,tu su vlasnici još ujak i dvije sestrićne koje nisu dobile poziv, nisu ih našli.Šta da radim dalje i da li mogu još pokrenuti ostavinsku ako je pokrenem šta je s dugovima??Šta će bit sa zeml jom i da li moram platit troškove??
  6. Puno vam hvala samo mi je to trebalo da mi se dusa smiri.Sad cu mirno spavati PUNO HVALA!!!
  7. moze li mi ko objasniti clanak 252 st.2,252b,252c,252g.cl.28,cl.35 st.2 i cl.35 ovrsnog zakona
  8. Ja nisam imala ostavinsku ,a stan je od grada samo je ugovor o najmu preso na moje ime.A sta ako ja nemam srestva za naplatu jer je ovrha na moje ime onda se oni mogu naplatiti od muzeve mirovine??? Koliko oni mogu uzeti od primanja ako on uzdrzava troclanu obitelj???Koliki je limit ovrhe??? :tuzan: :tuzan: :tuzan:
  9. zanima me ako posiljka stize postom dali moram platiti porez ili carinu posto posiljka stize iz amerike,ima li kakva caka da se to zaobidje?
  10. da li je istina da kad se zalis na ovrhu onda ides na sud i moras uzeti odvjetnika.Ako je tako onda mi je jeftinije platiti to sto pise u ovrsi.
  11. postovani! Ne znam dali ovo pitanje spada u ovaj forum ali neznam koga da pitam za savjet.Stan sam nasljedila poslje majcine smrti i sad glasi na moje ime.posto ja nisam znala da je ona imala dug za el.energiju dosla mi je ovrha,a posto ja ne radim i nemam primanja mene zanima dali oni mogu sjesti suprugu na mirovinu.on ima vec neke kredite ali ne ide naplata preko mirovinskog nego mu se skida direkt s racuna znaci na mirovinskom se kredit ne knjizi.vidi se da ima neka odbijanja ali taj kredit ne.Inace je u vojnoj invalitskoj.kada mu sve odbiju ostane nam 2500kn.I dali mu mogu oduzeti auto???
  12. znaci ova opomena ne vazi jer je proslo pet godina ili je to zadnje potrazivanje???
  13. moze mi neko pomoci. kakva je zastara za dug na amerikan kartici,muz mi je dobio sad opomenu pred ovrhu nakon pet godina a do sada nisu slali ni opomene ni nista mi smo prerezali karticu prije pet godina.Dali se mogu naplatiti opomena je dosla od odvjetnika
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija