Jump to content

majamar

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru i svako dobro u novoj godini zelim. Da li se moze biti vlasnik bankovnog racuna u hrvatskoj ako odjavis rezidentnost? Ima li kakve posljedice odjava rezidentnosti i da li je tesko ponovno prijaviti rezidentnost kad prestane radni odnos izvan Hr?
  2. Molim pojašnjenje ako netko stručan zna: što znači ako postoji ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak između Hrvatske i UAE? Da li se u tom slučaju osoba koja radi u Dubaiu ne mora odjaviti sa porezne u RH ili ipak treba. Da li će Hrvatska oporeziti dohodak kad se u Dubaiu ne oporezuje? Koja je ispravna procedura kad mlada osoba bez ikakvog vlasništva u Hrvatskoj odlazi na rad u Dubai na minimalno 3 godine? Hvala unaprijed na odgovorima!
  3. vidim da se na ovu i sličnu temu jako rijetko daju konkretni odgovori. Mene isto zanima odgovor na pitanje Don Bepa. Ili koja je procedura za mlade stjuardese koje idu raditi u Dubai na 3 godine. Što treba napraviti da se ne oporezuje u Hrvatskoj?
  4. Poštovani, Ne znam u koje pravo to spada pa postavljam pitanje u ostalim pravnim pitanjima. Da li se na etiketu hrvatskog proizvoda može staviti hrvatska zastava i takav prodavati na policama trgovina?
  5. majamar

    opg

    Zna li netko nešto o temi???
  6. majamar

    opg

    Imam opg i masline. Želim prodavati maslinovo ulje jednoj suvenirnici. Da li trebam izdati račun ili je otkupni blok dovoljan? Da li se treba nešto platiti poreznoj upravi? Trebaju li se voditi knjige? Tko ispunjava/izdaje otkupni blok opg ili otkupljivač?
  7. Zna li itko je li izašao natječaj za stipendiranje djece HRVI? Ako nije kad će??
  8. Molim vas savjet. Otac želi podijeliti svoju imovinu (zemlju i nekretnine) na dva sina i kćer. Koja je najpovoljnija procedura? kako se mogu izbjeći porezi?
  9. da, ovdje studenti dobiju stipendiju od 1200 kn mjesečno za razliku od stipendije koje djeca HRVI dobiju od 500 kn.
  10. D-1 - redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; tko mi može reći da li u ovu gore skupinu spadaju djeca HRVI
  11. https://branitelji.gov.hr/vijesti/fond-za-stipendiranje-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata-i-djece-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata-1373/1373 izašao dopis...mole za strpljenje
  12. hoće li ove godine biti povrat sredstava za udžbenike??
  13. hej što je ovo....pa nisam imala pojma da je natječaj otkazan i ponovno u 5. mjesecu pokrenut...nisam poslala novu prijavu i sad mi djeca nisu na popisu za stipendije!!!! a sve sam u 12. mjesecu uredno poslala...što mogu napraviti?
  14. Nazvala sam ministarstvo-fond za stipendiranje pa su mi rekli da mogu staviti u jednu kuvertu, ali da spajalicom odvojim svaki predmet s tim da porezne potvrde i ovjerene izjave samo fotokopiram za drugo dijete i priložim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija