Jump to content

majamar

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, Ne znam u koje pravo to spada pa postavljam pitanje u ostalim pravnim pitanjima. Da li se na etiketu hrvatskog proizvoda može staviti hrvatska zastava i takav prodavati na policama trgovina?
 2. majamar

  opg

  Zna li netko nešto o temi???
 3. majamar

  opg

  Imam opg i masline. Želim prodavati maslinovo ulje jednoj suvenirnici. Da li trebam izdati račun ili je otkupni blok dovoljan? Da li se treba nešto platiti poreznoj upravi? Trebaju li se voditi knjige? Tko ispunjava/izdaje otkupni blok opg ili otkupljivač?
 4. Zna li itko je li izašao natječaj za stipendiranje djece HRVI? Ako nije kad će??
 5. Molim vas savjet. Otac želi podijeliti svoju imovinu (zemlju i nekretnine) na dva sina i kćer. Koja je najpovoljnija procedura? kako se mogu izbjeći porezi?
 6. da, ovdje studenti dobiju stipendiju od 1200 kn mjesečno za razliku od stipendije koje djeca HRVI dobiju od 500 kn.
 7. D-1 - redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; tko mi može reći da li u ovu gore skupinu spadaju djeca HRVI
 8. https://branitelji.gov.hr/vijesti/fond-za-stipendiranje-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata-i-djece-hrvatskih-branitelja-iz-domovinskog-rata-1373/1373 izašao dopis...mole za strpljenje
 9. hoće li ove godine biti povrat sredstava za udžbenike??
 10. hej što je ovo....pa nisam imala pojma da je natječaj otkazan i ponovno u 5. mjesecu pokrenut...nisam poslala novu prijavu i sad mi djeca nisu na popisu za stipendije!!!! a sve sam u 12. mjesecu uredno poslala...što mogu napraviti?
 11. Nazvala sam ministarstvo-fond za stipendiranje pa su mi rekli da mogu staviti u jednu kuvertu, ali da spajalicom odvojim svaki predmet s tim da porezne potvrde i ovjerene izjave samo fotokopiram za drugo dijete i priložim.
 12. ove godine predajem prijave za dva djeteta. Da li je potrebno za svako dijete posebnu kuvertu sa duplim papirima ili mogu sve u jednu sa jednom ovjerenom izjavom o zajedničkom domaćinstvu i poreznim potvrdama?
 13. zna li netko da li djeca HRVI imaju neku prednost pri upisu u srednju školu?
 14. Molim Vas za savijet. Moj tata želi darovnim ugovorom prepisati mojoj mami (njegovoj supruzi) stan. Da li mama mora platiti porez na nekretninu u tom slučaju? kakva je procedura da nema troškova?
×
×
 • Napravi novi...