Jump to content

promil

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je promil objavio

  1. Evo još updejta.. Bio sam ponovo kod referenta u poreznoj! Pošao sam sa nekom minimalnom nadom da se može još nešto učiniti kod njih nebili se dogovorio u plaćanju dugova na rate i tako stekao uvjete da ne moram biti na ulici dok pokušavam isplatiti dugove u korist sebe i drzave. Naravno išao sam s poniznim stavom, moleći za pomoć, jer ipak dug je moj i sam sam odgovoran za njega! Otprilike ovako je tekao razgovor: ja: je li bismo mogli napraviti nešto po tom pitanju da mi porezna... (prekinut u sred rečenice) "gospon" iz porezne: (bahatim i glasnim tonom) NI GOVORA!!! vratite drzavi novce koje ste si uzeli! Nemate pravo na nista! NA NISTA! ja: vrlo rado bih vratio gospodine, ali nazalost nemam novaca trenutno, pogotovo ne sada kada mi je sve zaplijenjeno, ali planiram uskoro imati bar pola ako mi pruzite priliku! "gospon" iz porezne: Znate gdje su vam novci??? Uzeli ste ih!!! POTROŠILI! ja: gospodine ako ste nekada bili poduzetnik onda znate da kada krećete sa nule ipak treba par godina dok vam se posao razvije, a pogotovo u danasnjim uvjetima kada svaki drugi posao propada preko noci... "gospon" iz porezne: (veoma bahato) AKO je tako onda ste vi napravili poptuni promašaj!!! TO JE PROMAŠAJ ONDA... Vaš posao je neprofitabilan...To ne ide i TOČKA! ------ Eto ...i što reći na sve ovo??? Malo je nedostajalo da planem.. ali nekako sam se suzdržao! Kakav bahatluk i disrespekt! Ako si mali poduzetnik tretiraju te kao zadnje smeće - kriminalaca - gore od toga! Da se razumijemo, ne opravdavam moj niti ičiji dug -reda treba postojati, ali malo respekta prema ljudima koji rade ko konji, bore se i POŠTENO zarađuju bar nešto za ovu zemlju! Neće ovo gospodarstvo još dugo s ovakvim stavom prema malim poduzetnicima koji drže stup gospodarstava!
  2. evo updejta stanja... Pričao sam sa knjigovođom i kaže da nema izlaza iz ove situacije. "Ili svi novci na hrpu ili sam gotov". (Ovo zvuči kao da imam posla sa kamatarima i gangsterima, a ne državom... zapravo to dođe na isto..) Ali treba mi još puno više novaca nego to koliko dugujem jer proteći će vremena prije nego odblokiraju račun, a u međuvremenu imam obveze prema partnerima, moram i jesti nešto.. itd. Toliko novaca ne mogu nabaviti odjednom, pa je zaključak da je ta ideja neostvariva! Ostale dvije solucije šta mi padaju na pamet su: Zatvaranje postojećeg i otvaranje "drugog" obrta. To bi bilo najbrže i najmanje gubitaka i novaca i vremena. Druga solucija je emigracija. Treće mislim da nema... ali ako je netko bio u sličnoj situaciji neke podijeli svoje iskustvo! HVALA!
  3. Pozdrav! Vlasnik sam informatičkog obrta i jedini zaposleni. Nisam redovito plaćao doprinose i porez pa je porezna odlučila napraviti ovrhu i blokirati moj žiro i tekući. Skinuli su mi sve novce tako da trenutno nemam ni lipe na niti jednom računu. Ok. Išao sam do fine na šalter 26/27 i tamo mi gospodin kaže da sve dok se ne pokrije sav dug, oni neće odblokirati račun. Koliko znam po zakonu bi smjeli uzimati samo 1/3 primanja ako je plaća manja od prosječne hrvatske. Ali kaže meni gospodin iz fine da ja pošto sam obrtnik, nemam plaću pa samim time nemam ni pravo na to - drugim riječima ne ostavljaju mi ni za žvake na računu već će sve uzimati? Šta da napravim? Kako je to moguće? Po toj logici stvari, meni ostaje jedino zatvaranje obrta i propast? Jer ako mi neće ostaviti za hranu mjesečno, ja sam socijalni slučaj, ne mogu raditi jer se ne mogu prehraniti, a samim time niti vratiti dug! Najtužnije od svega je što mi je posao odnedavno odlično krenuo (sklopio sam odlične poslove) te sada to treba odraditi, i siguran sam da bi sve isplatio u par mjeseci rada, ali ako mi uzmu i kruh, onda nemam načina da to vratim jer sam na ulici! Ne kužim ovaj zakon, napravili su mi ovrhu bez najave i mog znanja, i sada sam osuđen i na smrt glađu? 4 godine se već borim da mi krene posao, radim ko crnac, i evo konačno dođem do inozemnih klijenata, nešto se pokrene i oni mi sada stavljaju omču oko vrata! Ljudi pomagajte ovo nema smisla...
  4. Poštovanje! Prije svega velika hvala na vašim cijenjenim odgovorima! Također isprike za moje izražavanje, istina malo sam pretjerao jer sam previše isfrustriran nekim stvarima koje se kod nas događaju. Naime vozačka je zaista produžena 04.10.2010 i MUP će dobiti sve dokaze o tome pa ćemo vidjeti. Nije mi jedino jasno kako to da sam uvijek ja ta crna ovca koju policija redovito prati..itd a sada su počele i namještaljke izgleda. Šta je slijedeće? Svaki put kada sam ja zaustavljen negdje slijedi detaljna obrada. Tretiran sam kao kriminalac. Stvarnost je da sam poduzetnik koji svaku kunu i više nego pošteno zarađuje na informatici, radeći i do 16 sati dnevno i petkom i svetkom, uredno sve plaća i ne pravi nikakve probleme u društvu, dapače. Osim toga nisam ni prije radio nikakve probleme. I onda nakon svega mi nije jasna jedna druga stvar: U mojem kvartu je postalo opasno šetati i danju. Potežu se noževi na obične građane bez ikakvog povoda... i onda se nameće pitanje: gdje je ta ista policija, koja se bavi sa mnom i penzionerima u parku, umjesto da rješava prave kriminalce (dilere, ubojice, manijake, navijačku b*gru...) koje svaki dan imamo prilike vidjeti na ulici, na cesti, u raznim istitucijama, pa onda recimo krupne kriminalce u gospodarstvu i/ili politici. Gdje su kazne za te ljude, tko ih prati? Odgovor je: Nitko! Jadna li je ova zemlja, i g*di mi se sve skupa! Znam da je ovo off-topic pola toga što sam napisao, ali jednostavno sam to morao ispucati! Na svakom mjestu prijevara, podvala, teški kriminal..a maltertiraju se oni najmanji koji rade za ovo jadno društvo! Sramota! Nije ni čudo što smo zadnji na ljestvici konkuretnosti, a jedini s kojima se možemo usporediti su afričke zemlje! Hvala na vašem vremenu i razumijevanju! Srdačno!
  5. Pozdrav svima! Na veliko iznenađenje danas mi od MUP-a dođe obavijet o prometnom prekršaju i traže se podaci o odgovornoj osobi! Prvo tilt - kakav prekršaj WTF?!?! Nitko me nije zaustavio već 2 godine. a onda lijepo piše: po članku 250. st. 1 zakona o sigurnosti prometa vlasnik automobila je dužan u roku od 15 dana od isteka prometne odjaviti vozilo, donjeti prometnu na poništenje i vratiti pločice.. Opet tilt - o kakvom poništenju oni pričaju?? Čitam dalje: Dostavite podatke o odgovornoj osobi u pravnoj osobi, koja je u vrijeme počinjenja prekršaja, 19.10.2010, bila odgovorna za poslove registracije odnosno odjave vozila. Sada totalni tilt... više mi ništa nije jasno... kakav počinjeni prekršaj 19.10.2010 ?!?! Pa dalje kaže: Ukoliko ste do zaprimanja zahtjeva odjavili vozilo ili produžili valjanost dozvole, dostavite nam vjerodostojan dokaz a u suprotnom će protiv vas temeljem članka 111. i 160 prekršajnog zakona biti podnesen OPTUŽNI prijedlog....i onda je svizac zamotao čokoladu... Halloo tko je tu lud? izgleda da je ova ekipa nešto žešće zabrijala? Rega mog auta je istekla 01.10.2010, a ja sam je obnovio 04.10.2010. Ok zakašnjenje 3 dana, ali to nije 15 dana, a lijepo u zakonu piše do 15 dana. Osim toga nije mi jasno šta briju 19.10.2010 počinjeni prekršaj? Sve i da jesam nešto napravio u prometu, tada sam imao uredne papire. Po njhovoj priči ispada kao da sam ja uhvaćen 19.10.2010 bez valjane prometne (i to je kao neupitno), samo je upitno hoće li me tužiti da nisam vratio prometnu u ovih pola godine.. Fakat Editirao moderator Molim da netko da nekakvo objašnjenje! Hvala najljepša!
  6. Hvala na odgovoru. Realno je ocekivati takav ishod no ipak cu napisati pozurnicu, zapravo vise iz ocaja nego realne mogucnosti uspjeha! Zakon je banana. Puni se blagajna dok je efekt nikakav, a dezurni krsitelji i kriminalci se u principu redovito izvlace. Jos hajde 1000 kn kazne nije bed pa da je i 3000... ali 6 mj za 0.65
  7. Pozdrav! Ukratko ovako stoje stvari: - Početkom 2009. napuhao 0,65 promila s tolerancijom. - Nisam se žalio jer sam bio spriječen. - Platio kaznu 1100 kn. - Početkom Ožujka donesena pravomoćna presuda policijske postaje o izvršenju zaštitne mjere 6 mjeseci zabrane. - Odmah nakon presude (dakle početkom Ožujka) pišem zahtjev za povrat u prijašnje stanje (dakle tražim ponavljanje roka za žalbu zbog spriječenosti) i uz to prilažem žalbu u kojoj tražim smanjenje mjere zaštite zbog posla itd.. Nakon evo nepunih 3 mjeseca, još nema odgovora od suda, a meni vozačka treba kao lijek. Da li ima smisla slati požurnicu? Koja je forma i kome je uputiti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija