Jump to content

Svetac2009

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Žao mi je što ste me krivo shvatili. Ja sam vam prije svega pokušao pomoć i odgovorit vam na pitanje koje ste postavili. Dao sam vam i savijet da angažirate odvjetnika. Možete i nemorate. Meni ni iz džepa ni u džep. Ovo s liječnicima ste isto krivo shvatili. Poanta je: ako si sami izvadite slijepo crijevo umjesto žučnih kamenaca da vam ne budu onda krivi korumpirani suci, skupi odvjetnici i pravosudje i država u banani. Onda ste si sami krivi. Jer ste najpametniji! A da u svakom žitu ima kukolja to mi nemorate crtat jer znam i sam. Neću više jer je sve ovo ionako off topic. Bilježim se sa štovanjem
  2. Pozz, probat ću ja uletit s par razmišljanja prije spavanja pa možda nešto od toga dobro dođe u konačnici Prvo, protiv ljudskog faktora tj. sutkinje i lokalnih antagonizama je uvijek teško. Sva sreća da ovi na županijskom sudu čitaju žalbe i spis predmeta Dva, možda ne bi bilo loše priložit i nekakvi izvadak iz Registra obrtika iz kojeg se vidi da obrt ponos više ne postoji il je registriran na drugoj adresi il nešto u tom stilu kao dokaz više u vašu korist. Tri, slažem se s kolegom bovu da je zastara nastupila. Ono što bi po meni možda moglo pomoći jest da se pobrinete ili provjerite da je vaš prigovor zastare unesen u zapisnik makar ga je sutkinja odbila. Zašto? Prvo jer ga u žalbi prigovor zastare ne možete iznositi po prvi put ali se možete pozvati na njega pa (a nadam se da neće otići opet toliko daleko) ako sud ponovno donese presudu protiv vas vi u žalbenom postupku dobijete spor jer županijski sud može rještit stvar na način da ukinute presudu i odbije tužbu. I za kraj mislim da stvarno ne bi bilo loše da angažirate odvjetnika makar je isto upitno koliko on hoće i može napraviti ako sutkinja neće i ne može Eto toliko
  3. Pozz, nekako mi je premalo podataka za konkretan odgovor. O čemu se naime radi. Vi spominjete ugovor o kreditu. Ugovor o kreditu ima četiri bitne karakteristike bez kojih je ništetan. 1) zajmodavac je uvijek banka nikakav doo 2) objekt činidbe je uvijek novac 3) uvijek je naplatan (tj. ugovorene su kamate) 4) uvijek je formalan (što znači da mora biti sklopljen u pisanom obliku, a i u praksi solemniziran kod javnog bilježnika) Ali pazi bombe! Postoji nešto što se zove Ugovor o zajmu! Izgleda da su kolege zaboravile da on postoji Gle sad karateristike ovog ugovora: 1) zajmodavac može biti fizička ili pravna osoba 2) objekt činidbe može biti iznos novaca ili određena količina zamjenjivih stvari. 3) može biti naplatan ili besplatan (očito je da je u vašem slučjau naplatan) 4) u pravilu je (s gornjom iznimkom) NEformalan što znači da je valjan i ako je sklopljen samo umeno. (u tom slučaju se obično dužnik daje zadužnicu koja je samo dokazna isprava da je zajam sklopljen i ne utječe na njegovu valjanost). Jesam li spomenuo da falsa nominatio non nocet ili na hrv. krivo imenovanje ne šteti tj. gleda se sadržaj ugovora i volja stranaka a ne kako su ga imenovali. Nisam? Onda sad jesam Nadam se da sam uspio malo razjasniti i demistificirat neke stvari barem općenito i teorijski što se ugovora tiče. Ne bih znao kome se točno obratiti za pomoć (financijskoj policiji, poreznoj upravi, udruzi potrošač, savjetu hnb-a i guverneru LOL) ali možda ne bi bilo loše razmisliti i o netkome tko se zove odvjetnik i nečemu što se zove zelenaški ugovor te kako ga utvrditi ništetnim (ili barem svesti u razumne okvire).
  4. Postoji poslovica koja kaže: ništa ne mora. osim umrijet! Ja sam (čisto subjektivno naravno) iz vašeg pitanja zaključio da vama nedostaje znanja i vještina potrebnih da se sami zastupate. To naravno ne znači da nećete uspjeti u parnici ili da će odvjetnik uspjeti samo zato što zna i ima iskustva u pravnoj materiji više od vas (a on još i košta). Također morate biti svijesni da se pravni problem, vaš ili bilo čiji, ne rješava na legalisovom forumu nego pred nadležnim drž. tijelom. Da malo karikiram, ja sigurno ne bih tražio po forumima medicinara kako se izvodi operacija žučnih kamenaca i onda ih na kuhinjskom stolu vadio nekom od članova obitelji. Ja sam vam samo pokušao dati dobornamjeran savijet. Na vama je hoćete li ga poslušati ili ne. P.S. Što se zastupanja tiče svaka potpuno poslovno sposobna osoba ima parničnu sposobnost te može sama poduzimati parnične radnje u postupku. Vrijednost predmeta spora ne igra ulogu. (Doduše ne možete podnijet reviziju ali i onako u vašem slučaju ona ne dolazi u obzir.)
  5. Nije loša ova ideja s Udrugom Potrošač, možda čak i probat s Potrošačkim kodom na HRT-u ak ništa drugo sigurno štediš na vremenu i nofcima. A kad smo već kod suda trebalo bi ih tužit pred mjesno nadležnim općinskim sudom. Mjesno nadležan je onaj na čijem području tuženik ima registrirano središte. Naravno pod uvijetom da u ugovoru niste sporazumno odredili neki drugi sud. Eto toliko, hope it helps Mudrost za kraj: za sve pravne radnje konzultirajte se s odvjetnikom jer ja to nisam. Još.
  6. Helou, moj prvi post jeee nadam se da će pomoć. Vidim da su i drugi pokušali pomoć al nisu odgovorili TOČNO (nhf) na pitanje dakle: ODG: Zastara započinje teći prvi dan iza dospjelosti i završava tj. nastupila je istekom posljednjeg dana zakonom određenog vremena. (u ovom slučaju 1. god) Sud ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti već isključivo na prigovor tužene strane. Bomba za kraj, da ne bi bilo zabune, žalba ti ništa ne pomaže jer u žalbi ne možeš isticati prigovor zastare! To je ZOO onak iz glave, nadam se da sam pomogao. Još nešto, kad je tražbina utvrđena pravomoćnom sudskom odlukom onda je zastarni rok 10 godina. A obično poslije toga ide tek prijedlog za ovrhu tj. ovršni postupak. No s tim detaljima kod uplatnica za telefon nisam na ti pa primjeni potonju mudrost Mudrost za kraj: konzultiraj odvjetnika jer ja to nisam. Još!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija