Jump to content

ZanaGuggenheim

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ZanaGuggenheim objavio

  1. Kupila sam stan u stambenoj zgradi oko koje se prostire prilično veliki teren na kojemu stanari naše i okolnih zgrada ostavljaju svoja vozila. Predstavnik suvlasnika mi je na samom početku napomenuo gdje smijem parkirati, na način da vlasnici nižih stanova parkiraju u neposrednoj blizini zgrade, a oni viših - gdje stignu! Da je to neko nepisano pravilo i da se njega moram držati. Jednom nije bilo mjesta, te sam morala parkirati bliže zgradi i - počupali mi brisač! Zaprijetila sam policijom. U Katastru je naša zgrada na čestici bez ikakvog terena oko nje, a susjedna zgrada se nalazi na istoj čestici na kojoj se prostire parkiralište! Shodno tome nitko od suvlasnika naše zgrade ne bi imao pravo parkirati, zar ne? Smijem li predsjedniku suvlasnika napomenuti da to njegovo "nepisano pravilo" nema pravne osnove? U privitku slika s arkoda - žuta je naša zgrada. Zahvaljujem na vašoj pomoći!
  2. Zgrada u kojoj stanujem ima četiri stanara/suvlasnika. Prije mog dolaska, sklopljen je međuvlasnički ugovor o proširenju svakog od njih na zajedničke prostorije kako slijedi: dvoje iz prizemlja su proširili svoje stanove u zajedničkom dvorištu, a nama s prvog kata pripada tavan u jednakoj površini stana. Osim ovog međuvlasničkog ugovora, posjedujem i svoj ugovor o kupnji stana u kojem je vidljivo da sam pravni sljedbenik bivšeg stanara koji je naveden u međuvlasničkom ugovoru o podjeli. Dakle, smijem li bez neke posebne dozvole proširiti svoj stan na "svoj" dio tavana iznad mene?
  3. Odrekli su se u korist stanara koji su živjeli u malom podrumskom stanu, te su ga na taj način proširili. Zgrada je samo djelomično etažirana, a etažiranje nije okončano (nije napravljena izmjera niti našeg stana) i niti neće, jer sada više nije nužno.
  4. Molim pomoć! Živim u zgradi izgrađenoj 1870 godine. Živim ovdje sa svojim roditeljima već 57 godina. U početku su bila 3 etažna stana plus jedan podrumski, te tri velika podruma. koji su pripadali pojedinim etažnim stanovima. Međutim, malo pomalo, stanari dvaju stanova odrekli su se svojih podruma osim mog oca koji je - do otkupa stana - redovito 40-ak godina plaćao veću stanarinu, na tadašnjih veći broj bodova, na ime podruma. Sad, otkako su stanovi kupljeni, ovaj je jedini podrum postao odjednom zajednički. Kako li je to moguće?? Može li se to ispraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija