Jump to content

domet

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala, na odgovoru... mislim da ću skočiti do suda da ih obavijestim... samo da mi ne zapapre neke troškove jer se nisam javio bilježniku za ostavisnku....
  2. Poštovani, nisam sigurno nasljednik jer sam pozvan na ostavinsku osobe koja je navodno moj djed i koja je umrla u Argentini 1992. Moj pravi djed umro je 2003. i to vlastitoj kući u Hrvatskoj. Zaključjuem da se ne radi o nekom s kime u rodu jer bi u tom slučaju bili pozvana i moja braća na ostavinsku, a ne samo ja. A ako je u kojem sluačju moj pravi djed taj iz Argentine, onda bolje da to ni ne saznam, jer bi to bila takva sapunica ))) U svakom slučaju, mislim da ni ostali na ostavnskoj nisu neki bliski rod. Već neka ekpia koji je iskopala nekog daljnjeg rođaka i odlućila si podjelit njegovu zemlju. Zato sam i u prvom trenutku pao u napast da sve prešutim i čekam zastaru. Dali neko zna dali je za ovakve slučajeve predviđena zastara i kolko traje? Naime, čestice su već na sudu upisane na moje ime, nakon kolko godine mi to niko ne može osporit?
  3. Pozdrav, i ja imam sličnih problema u svojoj zgradi. Predstavnik stanara i još jedan obitelj koji zajedno imaju više od 50% kvadrata slizani su sa upraviteljem i jednstavno sprovode samovolju u zgradu. Novac troše na samo na ono što se međusobno dogovore, a nas troje preostalih obitelji (48% vlasništva svi zajedno) nemamo načina da stvar pomaknemo s mrtve točke. Krajenje frustrirajuće i čovjek jednostavno ima osječaj da nema prava raspolagati svojim novcem. Pitanje iz ovog posta u potpunosti razumjem, ali mi je teško bilo što komentirati jer je sam zakon nedorečen, Međuvlasnički ugovori su šareni, a situacija varira i od upravitelja do upravitelja. Zato bi samo skrenu pažnju na inicijativu Udruge stanara iz Rijeke: http://www.udruga-stanara.hr/view.asp?idp=475&c=116&c7= Eto. Nisam htio skrenuti pažnju s glavne diskusije, već samo dati mali prilog.
  4. Hvala zaista svima na odgovorima... Stan nije osiguran, tj. je ali ne za takve slučajeve (samo požar, provale i slično). Dok je međukatna konstrukcija i cijela zgrada osigurana sa sredstvima pričuve onako kako nalaže zakon. Postoji mnogo teorija odakle te fleke, čak me svojevemeno susjeda optuživala da - pazi ovo! - pošto se neke od fleka (navodno ima više fleka po stanu) nalaze točno ispod mjesta gdje ja imam vazu sa fikusom da iste izbijaju zato jer ja izljevam vodu kad zaljevam cvijeće (stan je kompletno renoviran '85 i ispod fikusa su pločice, a i jadan fikus dobije vode svake prestupne). To čisto da vam ilustriram koliko je situacija surrealna. Moje je pitanje u biti "pravno". Pošto upravitelj kaže da sam dužan nadoknaditi štetu, bez da ulazim u razloge, mene zanima: 1. Dali upravitelj meni to može naložiti? Čije je mišljenje relevantno? Ko može procijeniti razlog štete? 2. Kako da postupim? Da ignoriram ili da im pošaljem pismo u kojem se ograđujem i tražim stručno mišljenje/dokumentaciju ili nešto treće? Nebi volio gubiti vrijeme i raditi posao upravitelja (tražiti instalatere, stručnjake) pošto je on plačen za to. S druge strane znam da će se susjeda uloviti tog pisma i juriti me da joj platim štetu jer je to najjeftinije način da u proljeće pofarba stan. Hvala svima još jednom. Lp, Domet.
  5. Poštovani, molim Vas za savijet vezano uz jedan problem. Nadam se da nisam off-topic, ali tu mi djeluje najprikladnije... Živim u zgradi sa 8 stanova, bivši hotel iz 1920. Živim u stanu u prizemlju, a ispod mene u suterenu živi susjeda koja već godinama tvrdi da ima fleke od vode na stropu. Na posljednjem sastanku stanara pozvali smo je da uzme stručnjaka koji će detektirati u ćemu je problem i onda ako se radi o kvaru na istalacijama dovoda i odvoda, može na račun zdrade sanirati kvar i nastalu štetu. Međutim ona to nije učinila nego je pozvala Upravitelja zgrade koji je došao na očevid. Po izvršenom očevidu posalo je meni pismo u kojem tvrdi "utvrđeno je da je došlo do izljeva vode iz vašeg stana u donji stan, i to na više mjesta. Vidljivo je da su sada fleke suhe i vlaženja više nema. Kako šteta nije nastala od kvara na instalacijama dovoda i odvoda vode dužni ste nadoknaditi štetu počinjenu na način kako je navedeno" Ja imam naravno više primjedbi i pitanja: 1. dali upravitelj meni može naložiti da platim štetu. pa nije on sud da raspolaže mojim novcem, a imam osječaj da mi je dosuđeno bez da mi se sudi - nije da inzistiram na ovome, ali malo iritira 2. ja nisam imao ni kvara, ni poplave u posljednjih 5 godina i ne vidim na koji način mogu biti izravno odgovoran za štetu 3. u pismu kažu da "šteta nije nastala na instalacijama dovoda i odvoda". Kako su to utvrdili bez da raskopaju pola mog stana? To argumentiraju time "da su sada fleke suhe i vlaženja više nema", ali to sigurno nije jednokratno jer susjeda se godinama žali na to. po mom mišljenu, a laik sam, do vlaženja je moglo doć iz niz razloga (međukatne instalacije, vodoravni izljevi) pogotovo zato jer se stan nalazi u suterenu (pola je ispod, a pola iznad zemlje), a samo sušenje može biti vezano i uz meteorološke uvijete. Također sam gotovo siguran da će se fleke u jesen sa prvim kišama ponovo pojaviti. Onako, sam sa sobom, znajući o kakvoj se osobi radi, imam osječaj da je dojadla upravitelju (zove ga jednom mjesečno) pa je on mudro odlučio lopitcu prebaciti na mene. Znam da nije neki veliki problem, ali svejedno Vas ljubazno molim mišljenje i savjet kako da postupim. Lijep pozdrav i unaprijed svima hvala, budite mi zdarvi i veseli, Domet.
  6. Prije dvije godine dobio sam poziv na ostavinsku koja nema veze samnom Pogledao sam nabrzinu i čini mi se da su mog pok. djeda zamjenili sa jednim iz njihove šire obitelji koji ima isto ime i prezime, datum rođenja i ime oca. Poziv sam ignorirao, a danas dvije godine kasnije, dobio sam rješenje od suda u kojem stoji da naslijeđujem neke parcele. Vaš savijet, kako da se postavim?
  7. Hvala na odgovoru. tablice imam jer sam ih naslijedio od starog vlasnika, on ih još uvijek nije odjavio i napisao je u kupo-prodajnom da mi ih daje. Auto vozim samo kad "moram" jer još uvijek čekam da ga pravi vlasnik odjavi da ga mogu registirat. Jako mi je važno da osiguranje vrijedi, a policijska kazna mi je u svemu tome manje zlo....
  8. pa naravno da samo jedan!!!!!! uostalom drugi i treći ne mogu istovremeno biti ispunjeni tj. ne možeš biti vlasnik vozika i imati vlasnika pored sebe Dugo sam živio u Italiji i povremeno dolazio u RH sa službenim automobilom. Imao sam sa sobom punomoć od firme (za svaki slučaj) i dozvolu boravka u itlaiji (ekvivalent vizi u ovom slučaju) i nikad problema. Također bi korstio auto od cure (ona je tal. državljanka), ali isključivo kad je i ona u autu prisutna.
  9. Moje je pitanje: DALI MI VRIJEDI OBAVEZNO AUTOMOBILSKO OSIGURANJE AKO MI AUTOMOBIL NIJE REGISTRIRANO? A situacija je sljedeća: Jučer (21. 05. 2009) sam kupio automobil koji nije registriran od 11. mjeseca i sve uredno odradio: - kupoprodajni ugovor i zadržao tablice - platio porez - platio obavezno osiguranje (traje od jučer 21. 05. 2009.) - prošao tehnički i dobio naljepnicu, knjižicu vozila i prometnu na svoje ime, ali bez pečata po koji moram u MUP E sad kad samo došao u MUP nisam uspio registrirat vozilo (dobiti pečat) jer je ga prethodni vlasnik nije odjavio. On (bajdvej on je moj prijatelj) nije uspio odjavit automobil jer mu leasing kuća nije vratila Knjižicu vozila iako je otplatio leasing do kraja (100% sam u to siguran), tj. knjižicu su poslali poštom pa im se vratila, pa su ponovo poslali poštom i sad čekamo da stigne, a weekend je između... Moje je pitanje: šta riskiram ako vozim automobil u međuvremenu. Samo kaznu ako me zaustave? Ili u slučaju sudara ili slično mogu najeb.... kao žuti? Hvala na odgvoru.... Pozz, Domet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija