Jump to content

Barbara21

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Molim Vas da mi odgovorite na ovo pitanje jer sam već nekoliko puta pokušavala dobiti Ministarstvo, ali nisam uspjela. Zaposlena sam u jednoj tvrtci kao pripravnik (1 godinu) i sada me zanima, ako odem raditi npr. u javnobilježnički ili odvjetnički ured, priznaje mi li se išta od tog vremena u onih 18 mjeseci koje moram odraditi kao vježbenik za polaganje pravosudnog ispita, ili mi se tih 18 mjeseci računa iz početka, odnosno od dana zaposlenja u uredu? Molim nekoga tko zna odgovor da mi to razjasni. Hvala.
  2. Ljudi... trebaju mi vaša iskustva i savjeti... moram napisati žalbu na kaznu od 1.000,00 kn zbog prejakog automobila, a radi se o mladom vozaču, koji nije potpisao zapisnik.Rok za žalbu ističe u petak. Da napišem kako je to dotičnoj osobi jedini automobil i da nema drugog prijevoznog sredstva? Ili koju foru da ta kazna barem bude umanjena? Hvala...
  3. Upomoć!! dobila sam prekršajni nalog zbog prekaročenja brzine, u kojem je policajac naveo da je okrivljenik počinio prekršaj iz čl. 54. stavka 1. točke _______ Zakona o _____________________________, kažnjiv po članku 54. stavku 3. točki ________ istoga zkona.... mene zanima da li se mogu pozvati na to da je okrivljeniku nejasno za koji ga se točno prekršaj tereti, budući da nigdje u nalogu nije naveden Zakon o sigurnosti prometa na cestama, već je ostavljena prazna crta?? inače bi se pozvala i na to da okrivljenik nije ranije kažnjavan, pa me zanima da li netko zna kako da to točno sročim. MOLIM OVE REGISTRIRANE KORISNIKE,AKO NETKO ZNA ODGOVOR NA MOJE PITANJE, DA MI ODGOVORI,JER TO SUTRA MORAM NAPISATI I POSLATI... HVALA!
  4. Pozdrav!!! Imam jedan problem,pa se javljam ovdje ukoliko mi netko može dati savjet!! prije par dana, prilikom prelaska državne granice, na izlasku ih RH, policijski je službenik utvrdio kako je osobna iskaznica istekla prije mjesec dana, i bez ikakve opomene i upozorenja sastavio zapisnik i dotičnu osobu upozorio da će predmet biti upućen nadležnom prekršajnom sudu. mene zanima da li je policijski službenik bio dužan upozoriti na propust prije pokretanja prekršajnog postupka te kolika je kazna za navedeni prekršaj, budući da nisam uspjela pronaći zakon koji sadrži konkretne odredbe,osim prekršajnog u kojem se samo navodi visina kazne. Hvala, srdačan pozdrav svima!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija