Jump to content

tdjedovi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tdjedovi objavio

  1. Poštovani, radio sam u HV sve do veljače prošle godine kada su me umirovili zbog moje 80%-tne invalidnosti (anus praeter) i dobio sam rješenje od komisije za opću nesposobnost za rad. Po struci sam trener odbojke, pa me zanima da li se mogu i dalje baviti treniranjem u školi odbojke, te da li za to mogu dobiti nekakvu naknadu, a da se to ne kosi sa zakonom. Unaprijed Vam se zahvaljujem.
  2. molim pomoć od stručnjaka da mi odgovore na pitanje koliko bi mi mogla okvirno iznositi mirovina. imam 38 g.,radio sam u HV, po činu sam narednik, od 93. u vojsci,bio sam pripadnik gardijske postrojbe, umirovljen sam zbog tumora na debelom crijevu zbog kojeg sam postao 80% invalid. bio sam na vještačenju u hzmo i dobio sam opću nesposobnost za rad i stiglo mi je rješenje o privremenoj mirovini od 1800 kn. unaprijed se zahvaljujem.
  3. nadam se da je to što primaš samo akontacija i da će ti mirovina biti veća. ja sam operiran u 4. mjesecu prošle godine i imam stalni anus praeter i također se nadam općoj invalidnosti,jer onda bi mi mirovina mogla biti oko 3000 kn. za sad mi odgovara to što su mi produžili bolovanje jer primam oko 4250 kn i što se mene tiče neka traje što dulje, a ja bi se ustvari najviše volio vratiti na posao samo što neću moći proći liječnički pregled.
  4. bok svima. ja sam dvo i već sam skoro godinu dana na bolovanju zbog maligne bolesti ( karcinom debelog crijeva ). jučer sam dobio rješenje prvostupanjske vojne komisije koje glasi:daljnje liječenje/dijagnostička obrada. da li netko zna koliko dugo vremenski, po zakonu, može trajati liječenje malignih oboljenja, jer vjerovatno postoji nekakvo vremensko ograničenje nakon kojeg ista komisija donosi rješenje o nesposobnosti za rad. hvala!
  5. Molim Vas da li je netko upoznat da li anus praeter komisiji HZMO-a znači opću ili profesionalnu invalidnost. Hvala.
  6. Molim vas da mi odgovorite ako ste upoznati da li stalni anus praeter kod zdravstvene komisije MORH-a znači opću ili profesionalnu nesposobnost za rad. Hvala.
  7. Imam 18 godina efektivnog staža + 6 godina ratnog. hvala!
  8. Pozdrav! Zanima me kolika bi mi mogla biti mirovina, jer sam prije mjesec dana operirao karcinom na debelom crijevu i ugrađen mi je anus praeter(što iznosi 80% invalidnosti). Inače radim u HV, imam 36 god. i čin narednika, a prosjek primanja u zadnjih 10 godina mi je oko 4000 kn. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija