Jump to content

Limba

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam se stigla prije zahvaliti pa sada da vam kažem Hvala...!
  2. Dali postoji mogućnost i ako da, na koji način, da ja kao fizička osoba svoja osbna motorna vozila dam u najam obrtu koji je registiran za iznajmljivanje istih?
  3. ako nemate potpisani ugovor nemože ti apsolutno ništa. ako još uvijek iznajmljuje stan na nelegalan način, malo mu zaprijeti a ako baš ne odustaje prijavi ga poreznoj za neprijavljeno iznajmljivanje.
  4. Hvala Vam na velikoj pomoći ! Nadam se da će sve ispasti u redu
  5. Hvala Vam na odgovoru. Ispričavam se ako sam pomalo nejasna, jednostavno nisam upućena u takve stvari. naime danas sam doznala da zapisnik od policije još nije niti uopće obrađen, nego su mi poručili da će ga do ponedjeljka obraditi te da ga mogu podignuti u postaji.Tako da vjerujem da 60-40 je stav osiguravateljske kuće, kao i njihova procijena štete na 1500kn od čega 60% snosi on a 40% ja. Auto je novi a počinjena šteta na njemu je procijenom mehaničara minimalno 3000kn. Naravno da niti sa procijenom nisam zadovoljna. Ako može pitanje što da napravim u svezi premale odštete? Da svakako kontaktiram odvjetnika? Bila bih Vam jako zahvalna na odgovoru
  6. Bila sam sudionik prometne nesreće koja se dogodila prije par mjeseci.Vozeći se desnom stranom glavnom prometnicom koja je bila mokra i skliska zbog jake kiše pomiješane s prašinom i blatom na cesti,i vozeći po propisima,oko 60km/h(ja sam jedna od onih koje druge vozače znaju iživcirati vozeći po propisima,čisti produkt teže prometne nesreće u kojoj sam sudjelovala kao suvozač)nailazim na nepregledan zavoj na strmoj nizbrdici gdje se na lijevoj strani od mene nalazi kafić.Kod oznake 40km/h počela sam usporavati i na sredini zavoja,kod kafića, otprilike 10 m od mene primjetila auto kojeg tamo vidim svakodnevno po 10ak puta,stajao je sa strane čekajući da se uključi u promet. Očigledno iživciran mojim usporavanjem gospodin je naglo ubrzao i izletjeo isred mene. Naravno počela sam naglo kočiti i klizati,da ga nebih udarila pri brzini koju sam usporavanjem dostigla-nekih 50 km/h naglo sam zakočila, smotala volan na suprotni kolnik, prokliznula zbog mokrog kolnika sa ceste na blato koje me je zanijelo u zid kojeg sam udarila bokom i oštetila novi auto(procijenjena šteta oko 3.000kn). Gospodin je primjetio što se dogodilo,gurnuo ruku kroz prozor,pokazao srednji prst i ubrzano pobjegao s mjesta nesreće.Kada sam vidjela da je pobjegao otišla sam u kafić vidjeti dali je netko nešto vidjeo, ali kada su shvatili o komu se radi(konobarica i gost na šanku)dali su mi negativni odgovor, iako kafić ima jako dobar pogled i okrenut je prema cesti.Nakon nekih 10min gospodin se vratio vidno pijan,izašao iz auta pridržavajući se cijelo vrijeme za auto da ne padne i upitao me dali sam zvala policiju.Nakon što sam odgovorila da jesam jer je pobjegao,počeo mi je prijetiti da će me naći,da će me izmasakrirati,pretući..grozno,skoro padajući ponovno je sjeo u auto,i pobjegao.Policija je napravila uviđaj i pošto je gospodin pobjegao nije mogao puhati alkotest, nego su mi rekli da će ga naći i javiti se,da ništa ne poduzimam.Nakon 15ak dana zvali su me da ga kod kuće danima nisu nikako našli nego da su ga naposlijetku našli u tom istom kafiću,i dali mi njegove podatke da prijavim osiguranju.Nakon procijene štete i traženja izvještaja o prometnoj nesreći sa strane osiguranja doznala sam da su procijenili da je krivnja 60:40 u moju korist. Koja su moja prava ovdje i zašto ja nisam dobila apsolutno nikakav izvještaj niti obavijest od policije? Nije mi jasno kako 60:40 kada je on u potpunosti kriv,izletjevši presjekao mi put,prijetio i još je pobjegao? Molim nekoga da mi savjetuje što dalje da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija