Jump to content

mella

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zna li netko od vas da li će mi dva mjeseca na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći (najviši iznos naknade) utjecati na prosjek tj. na rodiljnu naknadu? da li se onda za izračun uzima 4 mj moja plaća + zadnja 2 mj. iznos komplikacija?
  2. Moj budući suprug i ja trenutno živimo na različitim adresama (imamo različita prebivališta). Planiramo da to tako i ostane sve do trenutka kad ja odem na porodiljni dopust. Kako god čudno zvučalo, zbog posla se ni jedan ni drugi ne možemo seliti jer nam je predaleko za svakodnevno putovanje. Obzirom da sam ja trudna nema smisla sad davati otkaz ili tražiti novo radno mjesto. Da li je to problem tj. da li prilikom sklapanja braka moramo dati nekakvu izjavu o zajedničkom mjestu stanovanja ili sl.?
  3. Hvala na odgovoru! Drugim riječima, nema veze to što ću ja imati drugo boravište i što će dijete tamo biti rođeno i prijavljeno? Da li da tu činjenicu uopće spominjem kada budem predavala zahtjev tj. izjavu za korištenje rodiljnog? (Btw. znam da ima rodiljni i roditeljski dopust, ali prekomplicirano mi je to pisati svaki put)
  4. Tražila sam, ali u zadnjih godinu dana nije bilo slične teme, pa molim sve one koji mogu/znaju da pomognu. Dakle ovako, moj budući suprug i ja imamo različita mjesta prebivališta. Nakon otvaranja rodiljnog dopusta planiram se preseliti k njemu ( u drugi grad)i tamo roditi dijete. Međutim, po isteku rodiljnog dopusta oboje se planiramo preseliti u moje sadašnje mjesto prebivališta gdje ćemo i on i ja nastaviti živjeti i raditi. Prema zakonu, ja ako se preselim na tih godinu dana moram tamo prijaviti svoje boravište. Hoće li to utjecati na moja prava za ostvarivanje rodiljne naknade i gdje ja onda na kraju predajem zahtjev za otvaranje rodiljnog dopusta i rodiljne naknade? U mjestu prebivališta u kojem sad živim i radim (i pod čiji HZZO spadam) ili tamo gdje ću biti za vrijeme porodiljnog? Znam da zvuči komplicirano, ali help, please!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija