Jump to content

viky

Korisnik
  • Broj objava

    39
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Ja znam ljude koji su dali pravosudni prošle godine u ovo vrijeme i još čekaju svjedodžbu......
  2. jesam marmolada:-) čestitam i ja tebi! ne znam ni ja šta je bilo s bumblicom.....
  3. izgleda sue da smo bile u istoj grupi:-))
  4. Prošlaaaaa!!!!!!!!! 25.7.-komisija, Vičić, Palarić, Komadina, Rašo i Eraković-tim redom. Mi smo komisiju saznali tek na dan usmenog, sva sreća nitko se nije promijenio. Pitanja su sva s legalisa, nitko nije pitao ništa izvan toga, svi su bili super, Vičić je bio Vičić, meni bio ok, jedino voli da mu se kaže riječ koju si je on zamislio, ali vjerujem da ni to ne uzme za zlo, jedino što onda malo više drobi oko toga..... Uglavnom, sve super, sretno svimaaa
  5. Hej marmolada....kako ide? jesi već krenula samo po pitanjima?ja od sutra... hoćemo se dogovoriti kako ćemo se prepoznati pa da zajedno sjednemo?
  6. kvaziupravni spor-zahtjev za zaštitu ustavom zajamčenog prava i slobode čovjeka i građanina Prema čl. 66. ZUS-a ako je kakva ustavom zajamčena sloboda ili pravo povrijeđeno konačnim pojedinačnim aktom a nije osigurana druga sudska zaštita odlučuje sud nadležan za upravne sporove odgovarajućom primjenom tog zakona. To nikako ne može biti upravni akt jer bi onda postojala mogućnost vođenja upravnog spora. Radi se dakle o pojedinačnom aktu protiv kojeg nema mogućnosti traženja sudske zaštite ni u kaznenom ni u parničnom ni u upravno-sudskom postupku. Npr. netko se natječe za suca pa ga ne izaberu-takav akt se može pobijati kvaziupravnim sporom.
  7. eda sve dobila, jedino ono od lovrićke ne mogu naći...jesam ja smotana...
  8. mislim eda da ukoliko poslodavac prihvati tehničko unapređenje koje je predložio radnik da mu je dužan isplatiti naknadu i u tom slučaju tehničko unapređenje pripada poslodavcu. a ukoliko valjda poslodavac ne prihvati pripada radniku.
  9. mejl ti je majaskorics@gmail.com a u komisiji su mi: hamarić/palarić, garačić/rašo, lovrić/eraković, buljan/vičić i vlahinja/komadina... ako imaš šta eda bilo bi super:-)
  10. a tako eda - 22.7 ti je usmeni....a znači onda smo u istoj kaši glede ustava i organizacije.... ja još učim sve i onda na kraju dana ponovim po pitanjima, ali to samo jedan set pitanja...stalno si govorim da ću napisati sva pitanja od svih ispitivača ali nemam vremena za to, pa izgubila bi par dana samo za to, a tko si to više može priuštiti...tako da ništa, jedan set pitanja budem ponavljala i gotovo, nema mi druge ako šta čuješ za hamarića i palarića javi:-)
  11. Eda mislim da ti je sudska odluka koja se odnosi na davanje ili činjenje ovršna ako je pravomoćna i ako je protekao rok za dobrovoljno izvršenje. dakle, tu ovršnost nastupa kasnije od pravomoćnosti. A slučaj kada ovršnost nastupa istovremeno s pravomoćnošću jest kada se sudska odluka odnosi na trpljenje ili propuštanje. ovo za fizičke i pravne osobe sam i ja vidjela i nemam pojma koji vrag je to!
  12. ajme nipa ja isto imam možda garačićku (ili rašu-daj bože!!!!!), reci mi nešto lijepo o njoj, molim te, tipa koliko neznanje se tolerira, neću sigurno znati AMA BAŠ SVE šta me pita. i da li si ti uopće išta ponavljala po njenim pitanjima ili nisi, učila si njenu skriptu do kraja i gotovo? i da li ona ponavlja pitanja?jer koliko sam ja vidjela ponove se tu i tamo neka ali da baš ima svoja pitanja, mislim da ne....mooooolim te ispravi me ako griješim :tuzan:
  13. Mijolina ja bi ti savjetovala da nazoveš ministarstvo, objasniš im lijepo situaciju i onda će ti oni točno reći koliko ti se priznaje za pravosudni od tih 14 mjeseci koliko si radila u državnoj firmi....bojim se da ti se neće priznat za pravosudni svih 14 mjeseci nego dosta manje....al da ne bubam bez veze, nazovi njih i sve će ti objasnit.
  14. Eda ovo sa konačnosti i pravomoćnošću ću pustiti da ti odgovori netko pametniji, meni ti to nije previše jasno i neću uopće ulaziti u dubinu toga jer tek onda više ništa ne znam. To da konačno postaje rješenje kojim se udovoljava zahtjevu stranke vidjela sam među pitanjima od vlahinje (pa je netko kraj toga napisao i odgovor). glede zapošljavanja djeteta od 5 god....ja bi odgovorila ovako: dijete NE ZASNIVA RADNI ODNOS ono evenutalno može sudjelovati u snimanju filmova, umjetničkih scena itd. uz odobrenja inspektora rada i za to ima pravo na novčanu naknadu ali ono se NE ZAPOŠLJAVA i NE ZASNIVA RADNI ODNOS. Glede hijerarhije propisa u radnom zakonodavstvu mislim da ide ovako: ugovor o radu kolektivni ugovor pravilnik o radu zakoni ustav
  15. Nipa puno ti hvala, srce si.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija