Jump to content

Pao_Smarsa

Korisnik
  • Broj objava

    151
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Moji susjedi su ucrtali kuću tek sad prije nekih desetak dana a sagrađena je prije 20 godina također je pisala livada, ali moj savjet za tvoj slučaj je neka prodavatelj to riješi sa geodetom i upiše kuću u gruntovnicu i katastar i tek kad budeš vidio da je sve upisano i 100% legalno i da nema tereta, onda razmišljaj o kupnji. Taj prodavatelj ili mulja ili je totalno neozbiljan jer nitko pametan mu neće kupiti kuću bez valjane dokumentacije.
  2. Prijatelj ima ovrhu porezne uprave, 2009. su mu popisali traktor i poljoprivrednu mehanizaciju, 2010. su održane tri dražbe na kojima porezna nije uspjela ništa prodati jer nije bilo zainteresiranih. E sad nakon te treće dražbe porezna se više nije javljala pa nas zanima što sad sa popisanim pokretninama, tj. da li porezna uprava još uvijek ima pravo nad njima ili prijatelj može s njima raspolagati kako hoće. Radi se o tome da se prijatelj seli iz slavonije u istru i htio bi sve što ima rasprodati ako smije, a na poreznu ga je strah ići da ih nepodsjeti na svoj slučaj.
  3. Dok god u gruntovnici nije zabilježena zabrana prodaje nekretnine tj. dok je teretni list čist nekretninu možete prodati.
  4. Inače voziš "njegov" auto na "svoju" odgvoronost.
  5. Obavezno na policiji podnesite kaznenu prijavu protiv osobe za koju smatrate da je krivotvorila potpis te ukoliko dođe do ovrhe uz žalbu dostavite i kopiju kaznene prijave te zatražite vještačenje potpisa.
  6. Imate u svakoj gradskoj knjižnici po nekoliko knjiga o ovršnom zakonu sa primjerima žalbi i svega ostaloga, to Vam je najsigurnije pri pisanju žalbe.
  7. Koliko znam d.. odgovara samo sa svojom imovinom. Radio sam u jednoj firmi u kojoj je direktor ostao dužan i poreznoj i dobavljačima i banci pa i meni na kraju krajeva i koliko znam evo već je prošlo par godina nitko se nije uspio naplatiti jer firma nema ništa, sva imovina glasi na ime direktora i njegove žene. E sad to je bilo prije par godina da li se nešto u međuvremenu promjenilo u zakonu to neznam.
  8. Zato služi probni rok, evo ja na svakom razgovoru za posao poslodavcu predložim da me primi na tjedan dana, da mi samo plati putne troškove za to vrijeme, dnevnicu netražim, te da vidi da li znam raditi posao za koji sam se javio. Međutim iz iskustva znam da većina natječaja za posao jako kratko traje, te da se zapošljavaju ljudi bez prethodne provjere njihovih znanja i vještina. I neznam zašto se poslodavci toliko boje tih razgovora za posao, u zadnje vrijeme svi vrše selekciju prema zamolbi i životopisu. Uzmite si vremena pozovite na razgovor sve ljude koji su se javili na oglas jer jedino kroz razgovor možete shvatiti kakav je čovjek. Na kraju razgovora izdvojite dva, tri,pet ili već koliko hoćete kandidata i uzmite ih na probni rok od par dana da ih bolje upoznate i tek tada donesite konačnu odluku koga će te zaposliti.
  9. Erika77 neću komentirati jer mi je već dosadilo pisati komentare na takve gluposti. E a što se tiće ove teme, ja sam također u istoj situaciji, dobio otkaz a od zadnje plaće ništa. I da odmah napomenem za sve ove Erike77 ja sam svoju plaću zaradio, svaki dan sam redovno dolazio na posao i izvršavao svaki radni zadatak koji sam dobio iako dosta toga što sam radio niti nije bilo u opisu radnog mjesta ali uradio sam bez prigovora. Nisam iskoristio niti jedan dan godišnjeg odmora niti sam tražio da mi isplate naknadu za neiskorišteni godišnji samo sam zamolio direktora da mi isplati tu zadnju plaću na vrijeme. Međutim evo mjesec je pri kraju a od plaće ništa tako da ću najvjerojatnije idući tjedan morati poduzeti pravne korake. Nebi bilo loše da se jave oni koji su to sve već prošli pa da napišu svoja iskustva sa tužbom isl.
  10. HEP mi je iskopčao struju u vikendici koju sam iznajmio, stanari su uredno bili prijavljeni i računi iz HEP-a su glasili na njih, međutim nisu platili razliku za prošlu godinu od 1500kn i zato su im iskopčali struju. E sad stanari su otišli i znam da od njih to nemogu više naplatiti pa sam odlučio dug sam podmiriti. Međutim na šalteru od HEP-a mi kažu da da su oni protiv mojih sada bivših stanara podnjeli i ovršni prijedlog te da se dug povećao te da ukoliko želim da se struja ponovno ukopča da moram podmiriti i sve te troškove javnog bilježnika za ovršni prijedlog. Zanima me da li ja moram platiti i te troškove koji su nastali u vezi ovrhe?
  11. Čisto sumnjam da će netko doći na dražbu za 1/10 nekretnine, a pogotovo što se ona još vodi kao oranica. Jedna opcija je da pričekate treću dražbu kada je cijena najniža pa da majka ili brat otkupe taj vaš dio. Ako se nekretnina ne proda ni nakon treće dražbe mislim da onda ovršitelj ima pravo taj vaš dio preuzeti pod dug tj. on se upisuje kao vlasnik 1/10 kuće.
  12. Hvala na odgovoru, uz taj kredit naplaćao sam se svega i svačega pa sad pušem i na hladno.
  13. Od općinskog suda sam dobio rješenje o brisovnom očitovanju, da se briše teret tj. hipoteka sa stana jer sam otplatio kredit, na kraju rješenja je navedeno da će se ono dostaviti meni, banci i Ministarstvu financija, Poreznoj upravi. Zanima me da li trebam očekivati još kakve troškove od strane porezne uprave tj. zašto se to rješenje o brisanju tereta šalje i poreznoj?
  14. Što se tiče zamolbe tu jedino možeš dobiti na vremenu, mislim da svima prolongiraju dug za 3 do 6 mjeseci ali još nisam čuo da su nekom u potpunosti otpisali dug. Najbolje bi bilo nekako skupiti te novce, ja sam prodao nešto zemlje i podmirio dug od roditelja jer kamate su 14% a ako se ide u spor tu su još i sudski troškovi.
  15. Da moraju Vas obavijstiti a također i na oglasnoj ploči suda moraju istaknuti poziv na dražbu sa naznačenim datumom i početnom cijenom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija