Jump to content

ivan_st_li

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stvarno mi nije jasno zasto mislite da dajem informacije na kapaljku? Jedino nisam rekao za domovnicu, ali to nisam zatajio nego sam tek danas skuzio da to moze biti bitno. Zar ova nova informacija o domovnici toliko bitno mijenja cijelu vasu pricu?
  2. Znaci nikako ne mogu proci granicu nezamijecen? Mislim, da li da im kazem da imam kaznu i tako sam sebi uskocim u usta ili da prodjem i odem platiti kaznu? ps.imam domovnicu i bh drzavljanstvo. da li domovnica znaci da mozda ja nisam stranac? ne zivim u hr vec u livnu, bih.
  3. Ok znaci nema prigovora. To sam i mislio. Na kakvu tjeralicu mislite? Zasto se u RH raspisuje tjeralica za prekrsaj u prometu? Ta nisam opljackao banku. Ovo se odnosi i na ono moje pitanje "Moze li me policija uhititi" kao stranca. Takodjer, sto znaci vasa recenica "...ili postupiti po potrazi koja može biti raspisana za Vama." ? Jesam li ja kao pocinitelj prekrsaja, a ne kaznenog djela, u evidenciji granicne policije? Mogu li preci granicu? Takodjer me zanima moze li mi policija oduzeti auto da bi ga prodala i naplatila kaznu? ps.policajac mi je prilikom urucenja kazne rekao da moram kaznu platiti u roku od 8 dana. ja sam mu rekao da nema sanse da za to vrijeme budem imao novca, na sto mi je on odgovorio da onda platim kada skupim novac.
  4. Zasto si pomislio da je auto novo??? Auto je placeno manje od 500 eur.
  5. Student iz Livna, studiram u Splitu, prosle godine mi otac kupio auto i njime isao u Split na konsultacije. U kolovozu 2008. godine, na povratku iz Splita ka Livnu, uhvacen sam od radarske kontrole zbog brze voznje i urucen mi je Obavezni Prekrsajni Nalog (kojeg sam odbio potpisati jer su policajci bili bezobrazni) i urucena mi je kazna od 2000 kn (predan mi je Nalog za placanje). Na prekrsajnom nalogu pise da sam kaznjen po clanku 53, stavak 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji je kaznjiv po clanku 53, stavku 4 istog zakona. Pri ovome mi je oduzeta osobna iskaznica. Brzinu sam bio prekoracio 30km/k iako po mom osjecaju uopce nisam brzo vozio (da jesam ne bi mi bilo krivo). Tek nedavno sam saznao da mi je na autu pokvaren brojcanik i da zato nisam vidio da vozim prebrzo. Ali sumnjam da se na osnovu ovoga mogu izvuci od krivnje, zar ne?! Konkretno pitanje je u svezi placanja. Sada sam kuci u BiH i moram ici na rokove a jos nisam skupio 2000kn (sam sve placam a radim samo povremeno, obitelj siromasna). Moja pitanja: 1. Hocu li moci preci granicu ili ce me privesti zbog neplacanja kazne? 2.Moze li me policija uopce privesti zbog ovakvog prekrsaja posto sam strani drzavljanin?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija