Jump to content

zoobar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zoobar objavio

  1. Nije direktno vezano za predhodnu raspravu, ali se također tiče cijepanja građevinske čestice. Situacija je ovakva: Napravio sam kupoprodajni ugovor s vlasnikom parcele od 1500m2, tako da sam uzeo samo 500m2. Ugovor je napravio odvjetnički ured i plaćen je porez na transakciju. Dakle do ovog trenutka sve OK. Sada bih trebao ići u zemljišnik upisati suvlasništvo u idealnim udjelima nas cijelom česticomd Zanima me je li mi pametnije ići na cijepanje parcele na način da je pokrene predhodni vlasnik (dakle, da on samostalno ishodi rješenje o uvjetima građenja i na osnovu toga izvrši cijepanje) ili da kao suvlasnici krenemo u postupak pa kada dobijemo rješenje da ja u potpunosti preuzmem novonastalu parcelu. Hvala!
  2. Molim da mi netko pojasni što treba napraviti u ovom slučaju. Pošto otvaram stomatološku ordinaciju jedva sam našao prostor koji je stariji od 15. veljače 1968. i vlasnik ima uvjerenje od nadležnog katastarskog ureda (izdato 14.03.2006.). U tom prostoru su prije mene bila 2-3 obrta i nije bilo problema. Međutim sada u katastru kažu da ovo uvjerenje više ne vrijedi već treba novo. Trebam li se brinuti hoće li vlasnik uspjeti ishoditi novo uvjerenje ili se ono dodjeljuje automatizmom kao sljednik predhodnog uvjerenja? Hvala!
  3. Kupujem dio parcele (parcela ima 1500 m2, a ja kupujem 515m2. U katastru se vodi kao šuma iako se nalazi u građevnom području. Geodet je napravio elaborat cijepanja, pa me zanima što mi je dalje raditi kako bi novonastalu parcelu od 515m2 upisao na svoje ime. HVALA!
  4. Hvala na obrazloženju. Zamolio bih još par objašnjenja. 1. Ukoliko ordinaciju prijavim kao obrt u trenutku kada nisam u radnom odnosu i zatim sklopim ugovor o radu s dotičnim d.. mogu li tada biti zaposlen na 1/2 radnog vremena? 2. Ako gore navedeno nije moguće, mogu li ordinaciju otvoriti kao d. i tada raditi 1/2 radnog vremena u svom d.. a drugu polovicu u gore navedenom d..? 3. Ako ni jedno ni drugo nije moguće, što mi predlažete? Želio bih raditi kod ovog poslodavca (koji mi je ponudio odlične uvjete za 1/2 radnog vremena), a ujedno u drugom gradu već duže vrijeme planiram otvoriti ordinaciju (imam dosta pacijenata koji su zainteresirani za moje usluge). Veliko HVALA
  5. Pozdrav, također namjeravam otvoriti obrt, i to stomatološku ordinaciju. Međutim, zanima me kad registriram obrt i budem zaposlen u svom obrtu na pola radnog vremena, mogu li u isto vrijeme raditi drugu polovicu radnog vremena u jednoj drugoj ordinaciji koja je registrirana kao d..? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija