Jump to content

moco

Korisnik
  • Broj objava

    74
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je moco objavio

  1. Imam obično automobilsko osiguranje koje izlazi za 3 mjeseca, sada dobijem preporučeni dopis da premija nije dobro obračunata i da će potraživati od mene novi iznos. Sa supruge sam prenio bonus, ona odjavila isti takav (puno stariji) auto,a ja kupio novi i prijavio na sebe i čovjek iz osiguranja mi je prilikom registracije prenio njezin bonus i obračunao premiju koju sam ja odmah u cijelosti uplatio. Sada,nakon skoro 10mjeseci oni kažu da to nemože jer se auto tretira kao teretni (isto kao i onaj sa kojeg je prenesen bonus). Pa nisam ja tu kriv, priložio sm sve što su tražili, niti znam njihova pravila.Kada sklapam i plačam osiguranje pretpostavljam da čovjek iz osiguranja zna što čini. Što da radim? Mislim da su lihvari i da su bezobrazni. Kakve bi mi šanse bile na sudu?
  2. najjednostavnije je ovako: nitko ti nemože uzeti ono što nemaš!
  3. Možete pokušati, ali vi se na pladnju servirate poreznoj inspekciji i kaznenom progonu. Jednog dana pregledati će vaše knjige i shvatiti da se ne bavite ničim, tj nemate izlaznih računa koji bi dokazivali vašu djelatnost i vaše kupce, a prihodi redovito stižu -stvar je jasna:pranje novca. Račune ne možete izdavati bez veze(fiktivni računi), jer kada vas budu kontrolirali pregledati će i kupce vaših roba ili usluga. Po svakom izdanom računu morate obračunati i pdv i iznos uplatiti poreznoj upravi.
  4. nekada je bilo 5 godina, prije 1-2godine rečeno je da se porezne knjige moraju čuvati 10 god, a nedavno sam čuo čak i 12 godina.
  5. Osobno smatram da nije pametno prepisivati vlastite nekretnine na maloljetnu djecu. 1. dok dijete ne postane punoljetno nitko tom nekretninom nemože slobodno raspolagati 2.kada dijete postane punoljetno nekretnina je na njemu te se njemu može i oduzeti ( iz bilo kojeg razloga:ovrha,rastava braka,čak u slučaju smrti djeteta prelazi na njegovog bračnog druga ili dijete) a vi tu nemožete ništa- ili možete: 3.ponovno vratiti nekretninu na sebe( kada dijete bude punoljetno i ako je s vama u dobrim odnosima) pa platiti porez. Možda mislite da lupetam, ali znam za svakakve slučajeve a sve zato da bi ljudi izigrali zakon. Rijetki i uspiju.
  6. Svaki odvjetnik koji se želi zauzeti za vas je dobar odvjetnik!
  7. ali ipak pazi da nebi nakon ovrhe dokazivao da to nije tvoja imovina.
  8. Liječnik specijalist se postane tako da bolnica raspiše natječaj za specijalizaciju određenih kadrova i onda se na taj natječaj javljaju zainteresirani koji ispunjavaju uvjete natječaja. Oni odabrani koji prođu na natječaju potpisuju ugovor s dotičnom ustanovom pa ih onda niti nema na zavodu za zapošljavanje. Glupost je njih uopće i uvrštavati na takav popis hzza
  9. Znam nekoliko osoba, stranaca, privremeno u Hr. koji moraju kod nas plačatiHZZO dok ovdje borave, iako imaju svoje zdravstveno.
  10. meni su skinuli od povrata poreza na dohodak i to nakon druge godine, sa svim kamatama naravno. Bolje idite u poreznu i dogovorite otplatu na rate, jer ako vam idu na administrativnu zabranu ili zaplijenu s računa to iziskuje još troškova koje vi plačate.
  11. to bi bilo nešto kao honorarna umjetnička djelatnost ili takvo što. Imate na stranicama porezne brošure o tome, pa si pogledajte.
  12. To je bilo poprilično glupo. Trebale ste prvo registrirati doo, uplatiti na žiro novac i onda dalje. Ovako ja vidim da će tu svu lovu pokupiti odvjetnici dok se vas dvije nadmudrujete po sudu i policiji. Možda vam i porezna sjedne na grbaču.
  13. Prvi odgovor koji mi pada na pamet je "a šta ti je to trebalo?" Ja mislim da bi najbolje bilo promijeniti mobitel i broj, prijateljima objasnite da ste izgubili aparat i dajte im novi broj. Ako krenete na tužbu to će se razvući na nekoliko godina i što u stvari želite postići tom tužbom?! Bolje se pravite da se ništa ne događa i živite dalje. Ako ta osoba misli da ste krivi za njezine boli,neznam kako je razuvjeriti.
  14. Ja mislim da ukoliko u 5 godina prodaš više od 3 nekretnine moraš platiti porez na dobit.
  15. Čiji je stan,unajmljen,vaš,njegov? To će biti bitno u postupku podjele imovine koja je dio razvoda. On ima pravo dolaziti i viđati svoju djecu kakogod hoće, pa to su njegova djeca-želite im uskratiti ljubav roditelja?! Zašto suživot nije moguć? Zlostavlja vas i djecu,pije,kocka,preljub??? Ili možda ne radi sve prema vašoj volji pa vi započinjete svađu. Nekako imam dojam da ste vi slaba karika, a ne on. Uglavnom, suživot više nije moguć a muž ne želi razvod vi ne želite odvjetnika-što ne probate s postupkom mirenja, koji vas ne mora vratiti u brak ali možda mužu otvori oči pa pristane na sporazuman raskid braka.?
  16. Gospodin Ivo ima dvoje djece 10 i 15 godina starosti s bivšom ženom i plaća uredno alimentaciju. Ta žena ima treće dijete 6god. starosti iz vanbračne zajednice s muškarcem koji ne plaća ništa. Sva djeca žive s majkom koja je nezaposlena. Dakle,ona i sva njezina djeca žive od novca koji uplačuje g.Ivo za svoja dva djeteta-prema tome alimentacija nije utrošena za njegovu djecu, već su ta djeca zakinuta. Pošto žive u istom naselju djeca stalno "bježe" kod njega, on ih oblaći,hrani,daje đeparac,kupuje mobitele,računala,knjige,plaća školske izlete.....uglavnom on šuti i plaća i drago mu je da su se djeca odlučila za njega. Što taj čovjek treba učiniti?
  17. Odite u poreznu s urudžbenim brojem predmeta i vidite što se događa.Mislim a je rok za prijavu stjecanja nekretnine 30 dana od sklapanja ugovora o kupoprodaji. Porezna ima rokove, ali nema sankcije za prekoračenje.
  18. Sjećam se da smo prije dvije godine u jednoj kvalitetnoj tvrtki birali i naručivali ulazna pvc vrata i nas nekoliko kupaca(koji smo već odabrali stolariju sa savjetnikom i pregledali izložbeni salon)je čekalo na pultu za kojim su bile 2 djelatnice da predamo narudžbu i uplatimo akontaciju no ,radila je samo jedna a druga je surfala modnim svijetom (vidjeli smo jer smo šetali okolo čekajući da se netko smiluje i uzme nam 9t.kn).Pomislili smo da možda to nije u opisu njezinog posla, ali kada je sa kata netko krenuo u salon (možda šef ili vlasnik) brzo se pribrala i rekla "izvolite, tko je na redu" Takva djelatnica treba dobiti nogom u guzicu bez objašnjenja i zbog takvih treba ZOR promijeniti.
  19. Pa onda vam ništa nemogu uzeti, za sada! Morate provjeriti kada zastarijevaju potraživanja, jer za svoja dugovanja odgovarate "svom sadašnjom i budućom imovinom do namirenja"
  20. Čovjek je tužen zbog nanošenja štete koju nikada nije počinio. Tužitelj traži novčanu naknadu i izmišlja dokaze koji svi redom padaju na ročištu,međutim on je uporan, a njegov odvjetnik još uporniji (viće na svoje svjedoke da lažu i sl.). I tako to traje već nekoliko godina, a da niti jedna jedina optužba nije dokazana. Kako prekinuti takvo razvlačenje već jedanput? Odvjetnicima očito odgovara ovakvo stanje. Tužitelj na kraju najvjerojatnije neće platiti niti kune troškova jer je u međuvremenu svu imovinu darovao,primanja nema (legalna), tj radi na crno.A sve je motivirano osvetom.
  21. poštar zabilježi na pismu da je uručenje ODBIJENO i vrati ga pošiljatelju tj. sucu. Za sljedeće ročište nećeš ni znati, samo će doći policija po tebe i odvesti te na ročište!
  22. Trebam prijatelju napisati žalbu na obavezni prekršajni nalog izdan od prometnog policajca koji ga je zaustavio jer nije imao kacigu dok je vozio motor i to po leniji, a ne cesti. Kazna je 1000kn. Prijatelj je nezaposlen i nema ništa, čak ni motor nije njegov. Kako da sastavim tu žalbu da bi mu smanjili ili oprostili tih 1000kn?
  23. O tome pravu odlučuje isključivo komisija u ministarstvu poljoprivrede. Pretpostavljam da njegov zahtjev još nije ni došao na red. Moguće je da će gospodin biti pozvan (pismeno) da dopuni dokumentaciju, ako se odgovornima nešto učini nejasnim u njegovom zahtjevu.
  24. Imam kuću s velikim dvorištem, na selu, u kojem je ucrtano 3 objekta koja su kroz razdoblje od 20god. dograđivana, znate ono svak dogradi šta mu treba,prvo djed,onda otac pa brat. Sada je sve to moje i ja želim napraviti reda. Ali kako?
  25. Djevojka ima vanbračno dijete staro 9 god.Otac djeteta je oženjen i ima dvoje starije djece te dvoje mlađe djece od ovog vanbračnog( nakon preljuba vratio se supruzi). Djevojka i otac nikada nisu formalno uredili obveze i prava oko djeteta, već je otac dolazio kad se sjetio i plačao kad i koliko je htio(sada oko 500,00kn). Ja joj predlažem da pokrene neki postupak pred sudom i riješi pitanje alimentacije. Što predlažete i savjetujete vi,dragi forumaši?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija