Jump to content

naivko33

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Na žalost ne postoji mehanizam koji bi Vas zaštitio od progona, a koji bi trebao osigurati sam poslodavac. Najbolji mehanizam su rezultati vašeg rada pa pokušajte malo raditi na toj statistici i pripremiti jednu malu prezentaciju koju ćete zadržati za sebe. Od najveće pomoći je vaša radna okolina i stvaranje kruga suradnika u koje možete imati povjerenje. Koliko god zvuči neuvjerljivo, probrana literatura o phihološkoj (samo)pomoći Vam zaista može pomoći. Predlažem da napravite jedan prihvatljivi kompromis sa svojim poslom.
  2. S obzirom da se duži niz godina sa relativnim uspjehom borim (i) protiv pušenja na radnom mjestu, mogu Vam savjetovati da prije svega sakupite dovoljno dokaza koji će Vam u slučaju spora pomoći u tužbi protiv poslodavca. Ukoliko je riječ o većoj firmi slobodno prijavite kršenje zakona Inspektoratu, no ciljajte na dovoljno široki krug zaposlenika kako se ne biste odmah našli u nemilosti ''viših interesa'', jer budite sigurni da će Vas kad-tad razotkriti kao ''cinkaroša'' i u najmanju ruku premjestiti u neku drugi odjel (bez obzira koliko ste kompetentni, stručni, sposobni itd.). Prijaviti možete on-line, no to svakako učinite sa nekog javnog računala izvan firme.
  3. Poštovanje, Na ovu temu sam nailazio nekoliko puta tijekom prelistavanja specijaliziranih časopisa, a sada sam se na žalost i osobno našao u sličnoj situaciji. Nedavno sam kupio rabljeno osobno vozilo koje je još pod tvorničkim jamstvom, a na kojemu su učestali kvarovi. Na koji način mogu zahtijevati povrat novca odn. adekvatnu zamjenu s obzirom da bih mogao dokazati kako nisam bio upoznat sa nedostacima stanja vozila i nedostatnom održavanju od strane auto kuće koja je tvrdila da je automobil u ispravnom stanju? Osim računa nije mi izdan ugovor o kupnji rabljenog vozila koji bi definirao međusobna prava u slučaju spora. Unaprijed hvala.
  4. Molim Vas za pravni savjet oko slijedeće situacije: U jednoj auto kući odabrao sam rabljeno vozilo te za isto uplatio čitav iznos u gotovini. Za isto mi nije izdan račum pod objašnjenjem da ću ga dobiti prilikom preuzimanja vozila (vozilo je trebalo popraviti). Vozilo mi nije predano u obećanom roku. Formalnu ponudu sa tehničkim karakteristikama vozila nisam dobio. Imam potvrdu o obavljenoj transakciji novčanih sredstava. Da li da se obratim Državnom inspektoratu ili da prvo upozorim auto kuću na moguće poteze što bi ih upozorilo na posljedice pa tako i moguće prikrivanje tragova i krivotvorenje spisa? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija