Jump to content

madjar

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je madjar objavio

  1. postavio bih pitanje u vezi ovrhe za zaostatke alimentacije , naime mirovinu primam od 9 mjeseca prošle godine i do sada su mi uzimali trećinu a danas sam primio rješenje da mi se oduzima polovina mirovine , zanima me maximalni postotak koji se za alimentaciju može uzimati odnosno maximalni postotak zapljene od mirovine hvala
  2. Pozdrav hvala na odgovoru i ako mi možete pomoći oko sastavljanja istog jer još nikad nisam pisao tužbu , može i na e mail ili ovdje na forumu hvala još jednom
  3. Pozdrav ovako, od suda sam dobio rješenje sa kojim se upućujem na parnicu radi proglašenja ovrhe u ovom ovršnom predmetu nedopuštenim u roku 15 dana od pravomoćnosti rješenja od 22.12. U obrazloženju piše u kratko da sam žalbu izjavio 07.12. u skladu sa čl.46. st 1. točka 9 te prema odredbi člana 48.st 1.ako je žalba izjavljena na osnovu ngore navedenog ćlana sud će žalbu dostaviti ovrhovoditelju na oćitovanje u roku 8 dana u kojem roku se ovrhovoditelj nije očitovao na žalbu pa je sud na osnovu čl 48. st 3. ovršnog zakona zakona uputio mene da u roku 15 dana od pravomoćnosti ovog rješenja podnesem tužbu za proglašenjem ovrhe nedopuštenom zbog razloga iz ćl 48.st1. ovršnog zakona .
  4. Dobio sam odgovor na žalbu na ovrhu ,sud me upućuje na podnošenje tužbe za neprovodivost ovrhe što to znači ne znam , mogu li ja to bez odvjetnika ako mi neko može pomoći oko sastavljanja te tužbe , te što će se desiti ako ne podnesem tu tužbu , jer u odgovoru na žalbu sudac je naglasio da su oni poslali tužitelju obavjest a da se on u roku 8 dana nije očitovao hvala na odgovoru
  5. Nisam u medjuvremenu ništa potpisivao niti sam pristao na ikakvu nagodbu, zadnju uplatu sam izvršio 1999 godine i smatrao sam da smo gotovi sve dok 2000 godione nisam dobio ovrhu znaći tada je i pokrenuta
  6. Pozdrav , bio sam na sudu se raspitati , imam pravo na žalbu do utorka što ću i napraviti , ovrha je temeljem prijedloga nekakve odvjetnice i piše da je na osnovu vjerodostojne isprave, zadnji put sam uplaćivao po tom dugu negdje 1999 godine kada su mi poslali ćekove koje sam imao u pologu kao osiguranje , alisu nekakve zatezne kamate ostale neznam kako i koliko jer mi niti jednom nisu dozvolili da vidim o ćemu se radi , pretpostavljam da se radilo o nekoliko stotina kuna ,2000 godine sam dobio od suda ovrhu na nekakvih 3800 kuna medjutim to nisam hteo platiti jer mi nisu se udostojili niti objasniti kako je taj iznos dobijen , vjerovatno su nešto zmuljali jer do 2004 godine je bio mir kada sam dobio pismo od već tada križevaćke banke da sam im dužan 28000 kuna te ako dignem kredit da podmirim taj iznos dobijam popust od 25% tada sam tražio isto uvid u te njihove vjerodostojne ili već kakve isprave ali su me otpilili da je to poslovna tajna te i da je izračun duga isto tako poslovna tajna te kako su oni velikodušno ponudili 25 % popust ako sada dignem kredit kod njih na taj iznos naravno nisam pristao i do evo neki dan je bio mir , sada su poslali opet mutnu eračunicu na tih pet i nešto tisuća kao kamata 6% mjesećno a na 1088 kn što je navedeno kao trošak sve po zakonu ono po godinama a u rasponu od 14 pa do 18 % posto od 2000 te godine bez preciznog izraćuna ukupnog duga , pokušao sam stupiti u kontakt sa tom odvjetnicom koja je prijedlog sastavila ali nikako ne uspjevam, štedionica kao takva više ne postoji već je nazvana kao štedionica u likvidaciji pa je nemoguće stupiti sa njima u kontakt. ako mi možete sa nekakvim savjetom pomoći u sastavljanju žalbe bio bih jako zahvalan.
  7. danas sam dobio ovrhu na tekući račun za dug iz1999 godine, naime tada sam uzeo lihvarsku pozajmicu u škz Lipa Križevci što sam i u velikoj većini i otplatio ostalo je par sto kuna po njihovom računu zateznih kamata , oni i dalje računaju 6 % kamate mjesečno pa je to naraslo na 5800 kuna na koliko sam dobio rješenje za ovrhu , i 1088 kuna troškove od 2000 ite godine mi računaju i kamate , zanima me dali ja imam pravo u uvid u te famozne vjerodostojne dokumente na koje se pozivaju u ovrsi napominjem da su mi 2004 poslali prijedlog da dignem kredit i podmirim navodni dug koji je tada iznosio 21000 kuna tada sam tražio uvid u dokumente po kojem su mi izračunali dug medjutim nisu mi dozvolili , od tada pa do evo sad je bio mir nitko me ništa nije pitao već danas grom iz vedra neba ovrha i to mi piše da na ovih 5800 kn je 6% mjesečna kamata što bi iznosilo 72% godišnje , na rješenju piše da nemam pravo na žalbu , Mogu li podnesti prigovor ili bar tražiti vještačenje u izračunu kamata jer koliko sam skužio zakon o kamatama se primenjuje retroaktivno pa mi nikako nebi smjeli računati 6% mjesečno. Još nešto koliko sam razumio ovrha je na cjelokupan promet po tekućem računu a ne na 1/3 da li to mogu po zakonu o ovrhi. Hvala u napred molim odgovor hitno.
  8. Pozdrav svima , danas sam se malo raspitao i malo se pravno informirao u glavnom nikakvi upravni postupak ne dolazi u obzir jedino nas se treba skupiti što više i podnjeti tužbu za ocjenu ustavnosti izmjene zakona o braniteljima i to radi povrede prava i jednakosti svih gradjana rh , može se pokrenuti kao pojedinac sa malo izgleda ili grupa sa puno izgleda . Treba pričekati par mjeseci da zakon kao takav legne i da se točno vidi koga i koliko će pogoditi , odnosno dok se točno bude vidjelo što gospoda smatraju pod stečenim pravima koja se ne diraju. Pozdrav svima.
  9. Pozdrav svima eto nemogu spavati (po nekima ne zbog ptsp-a nego previše kave pijem na večer pa tko mi je kriv)pa da olakšam dušu , do sada sam pratio diskusije na slične teme medjutim nisam se puno uključivao jer sam dobio komplekse u odnosu na ljude koji barataju sa postotcima, povjerenstvima,ja to neznam ali znam da ako nas se što više skupi koji nismo ostvarili ama baš ništa glede svoje egzistencije ipak će nas morati saslušati samo treba pronaći način kako to izvesti i da nisam ja jedini na kojem se može uštedjeti niti ću ja biti kriv ako ne izadjemo iz krize ili se zadužimo još koju milijardu za most preko jadrana do Ankone jer se eto trajekt nasukao pa dok je na popravku da ekipa može skočiti do italije, zato sam pisao i pokušavam zmozgati( u uvakvim i sličnim noćima dok buljim nekam a žena mi sve po spisku jer ne može spavati od mene i ponavlja mi da previše kave pijem)što napraviti u tu tražim pomoć svih koji su u sličnoj situaciji kao ja idemo nešto napraviti i skupiti se , nemora značiti da ćemo nešto i ostvariti ali će nam bar biti malo lakše POKUŠALI SMO.
  10. Pokrenuo sam ovu temu da mi netko odgovori ako zna i može , znam da sam nov na forumu i u svemu ovome, i poštujem ekipu koja se tu već godinama druži da sam do sada imao rješeno statusno pitanje i ja bih tako ubijao vrijeme , ali na žalost prvi sam se puta susreo sa raznim postotcima odnosima rokovima , povjerenstvima (i eto taman sam polovio terminologiju i prikupio papire a oni ukinu zakon pa stvarno)smatram da ja kao pojedinac možda sa ustavnim sudom i ne napravim ništa ali da nas ima 5000 mora nas i taj sud saslušati a ne samo sud nego i oni koji nam kroje sudbinu i dočekuju nas " eto došao još jedan muljator, samo da vidim tko ga uputio pa ako nitko bitan da ga otpilim jer još danas nisam ispunio normu"
  11. Pozdrav svima koji prate ovu temu , tako sam i pretpostavljao da nisam jedini sa ovim problemima , ovaj forum je odličan medjutim vjerujem da nije mjesto na kojem bi se mogli skupiti zato sam spreman otvoriti stranicu gdje se možemo konkretno dogovoriti i ostaviti podatke potrebne za pokretanje tužbe adresu ću postaviti ovdje čim obavim tehničke detalje oko otvaranja stranice vjerujem da ima puno zainteresiranih , bez zamjerke još jedanput molim moderatore foruma , forum je sam po sebi odličan ali neznam bi li nam dozvolili da to tu obavimo.
  12. Svatko od nas bi mogao roman napisati pojedinačno, nažalost nismo organizirani ni na koji način, udruge jesu da dobiju nešto iz proračuna i da ćute , zato sam razmišljao otvoriti stranicu i predložiti braniteljima da se na neki način organiziramo i da pokušamo ostvariti prava koja su drugi ostvarili već odavno , po istom zakonu koji su velikodušno doneli ljudi kojima je bio potreban naš glas na izborima, da nas se skupi par tisuća ipak bi nas morali saslušati . Jadno je to da se sa sopstvenom državom moraš tužakati ali mi se čini da druge nema . Samim tim što svi imamo diagnoze postojeće važeće , samo što se zakoni donose i menjaju po potrebi , duboko sam uvjeren da najnovije izmjene zakona nisu u skladu sa ustavom , dobro ako i rvi nemogu ostvariti jer 2005 nisam zatažio , ali kumulativnu mirovinu sa udjelom rat mir, ne vidim pravdu i jednakost u tome što jednim potezom pera neko može popišati diagnoze svih lječnika koji su mi na osnovu mnogobrojnih pregleda dnevnih i ostalih bolnica te i timmskog prikaza u ref,centru dubrava napisali. Ja ću u svakom slučaju podnjeti ustavnu tužbu jer bit će još izbora .
  13. slažem se sa konstatacijom , za naslov teme sam trebao staviti"Ekološko zbrinjavanje potrošnog materijala koji se nije potrošio" osjećam se kao toalet papit sa kojim nisu ništa obrisali ali su ga ipak hitili u školjku i povukli vodu.
  14. nisu ništa zmrdali sa izračunom radi se o 34 godine staža sa nadprosječnim prosjekom.
  15. Kao što sam u naslovu napisao kažnjen sam zato što sam radio dokle god sam mogao i nisam posvjetio život zahtjevanju i ostvarivanju prava , praćenju rokova do kad se može što ostvariti , dijabetes i ovisnost od inzulina sam dobio iz hobija, ptsp nisam pazio pa eto nisam visio stalno kod lječnika i nisam predao papire u roku itd . Znam da ovaj moj post i nije nikakvo pitanje ali nije ni kukanje čisto iznosim zbog čega sam se odlučio predložiti da se bar preko neta skupimo i organiziramo ako treba još jednu udrugu (i onako ih ima milion) pa sa nekakvom ustavnom tužbom podsjetimo te naše vrle političare ko im je omogućio da nam kroje sudbinu kako žele . Nemojte mi zamjeriti ovo su razmišljanja jednog bolesnog uma , bolje rečeno uzaludno bolesnog uma po novim izmjenama zakona o pravima takvih i sličnih.
  16. Pozdrav svima , slučaj mi je sledeči : 03.09 ove godine sam izašao na povjerenstvo u mirovinskom , nisam imao timski prikaz iz dubrave pa me je taborski uredno otpilio , predmet poslan na civilnu gdje su mi dali profesionalnu nesposobnost, u medjuvremenu sam imao termin u dubravi i 18.11 sam bio nam timskom prikazu gdje su mi potvrdili diagnozu ptsp relativno teški oblik, nastavak lječenja u mjestu stanovanja , pa me sad zanima što se može dalje napraviti sa tom dijagnozom i na koji način pošto se zakon na brzinu promjenio , civilnu mirovinu sam dobio u četvrtak sam išao potpisati izjavu da se slažem sa izračunom , profesionalna nesposobnost izračunato mi je 3129,00 kuna i to čisto civilna bez spominjanja učešća u ratu, na koji način dalje za priznavanje ratnog djela , da li ustavnom tužbom , da li privatnom tužbom hvala
  17. Pozdrav svima , ja sam danas predao radnu knjižicu , kopiju tekućeg računa i potvrdu o statusu branitelja , predmet mi se vratio pozitivno sa povjerenstva , sa civilnog , i u mirovinskom su mi rekli da se izmjene zakona na mene ne odnose , i nek dodjem idući tjedan kada ću dobiti rješenje o visini mirovine, radi se o općoj nesposobnosti , više mi ništa nije jasno Taborski je obio predlog povjerenstva sa preporukom neka pošalju na civilno , već sam izgubio sve nade kad danas poštar i poziv da donesem papire koje sam gore naveo i izjava kontrolorke u mirovinskom " vi ste u mirovini idući tjedan će vam izračunati visinu mirovine" kakva je i što niko mi do sada nije objasnio.
  18. Supruga mi je dobila otkaz kao tehnološki višak , ima 22,5 godine radnog staža , kada se zaposlila kod zadnjeg poslodavca bila je na naknadi sa zavoda za zapošljavanje i u trenutku zapošljavanja ostalo joj je 6 mjeseci neiskorištenog vremena za primanje naknade, radila je godinu dana te nakon spomenutog otkaza kao tehnološki višak prijavila se nazad na zavod za zapošljavanje gdje su joj uvjetovali da se odluči dali će nastaviti primati 1200 kn 6 mjeseci ono što joj je preostalo od prije, ili 3 mjeseca po 1600 kn koliko bi joj iznosio dio od 70% od plaće i ništa više jer toliko bi imala pravo da se odluči za ovu varijantu , samo tri mjeseca jer kao radni staž nije skupila kod jednog poslodavca , moje pitanje je slijedeće : nigdje u zakonu nisam video tu klauzulu da mora biti isti poslodavac već samo piše da u zadnjih 24 mjeseca mora imati 9 mjeseci neprekidno pa ostvaruje pravo na puno trajanje naknade u ovisnosti od broja godina radnog staža smatram da su ju oštetili na ovaj način i molim nekoga da mi odgovori dali sam u pravu i kako i kome se u tom slučaju žaliti , hvala u nasprijed
  19. 03.06.2009. sam predao zahtjev na povjerenstvo zanima me ako netko zna u kojem mi roku trebaju odgovoriti odnosno pozvati me na povjerenstvo, još bih pitao kako doći u Dubravu na timski prikaz koji je postupak , pitam ovo jer sam išao sa uputnicom medjutim samo su obavili pregled i vratili me na daljnje lječenje u Koprivnicu ,tko me može uputiti i na čiji zahtjev/prijedlog hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija