Jump to content

Awerenes

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.google.com

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Buduća supruga je, kroz poslovanje obrta i zbog neuplaćivanja zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, ostala dužna blizu 25.000,00kn. Pošto na svom imenu nema nikakve imovine, a obrt je zatvoren i sada nigdje ne radi (na zavodu je za zap.), ovrha, koja je već stigla na naplatu nije mogla biti izvršena. Uskoro planiramo vjenčanje, pa me zanima da li se ta ovrha može naplatiti poslije vjenčanja, od supružnika, u ovom slučaju mene, koji radim u privatnoj firmi, a primam i invalidninu od ministarstva branitelja, zbog povreda zadobivenih na služenju vojnog roka (80% mirnodopski voj. invalid). Takodjer me zanima, da li se ovrha može naplatiti od porodiljne naknade i dječjeg doplatka, koji će supruga početi dobivati po rodjenju djeteta, u 9-om mj. ove godine ? Obrt je poslovao u Vukovaru (posebna državna skrb). Molim usput i savjet o načinima otplate duga (rate, kreditiranje ili sl.). Unaprijed hvala !
  2. Jedan sasvim drugi odgovor. Nabavite ulje od indijske konoplje(ne od sjemena, već od vrhova i lista, koje sadrži THC)ili samu indijsku konoplju koju možete smotati i pušiti. Pošto se ulje sa THC-om, kod nas ne proizvodi jer je ilegalno kao i samo pušenje konoplje,preostaje Vam ta druga solucija, no ako ga uspijete nabaviti, probajte i jedno i drugo. Bilo bi dobro da ulje koristite dva do tri mjeseca (Rick Simpson - You Tube),a pušiti je možete 7-10 dana, zajedno sa partnerom, uz spolne odnose, svaki dan. Ulje i sama indijska konoplja poboljšava ljudski imuni sistem, dovodi organizam u ravnotežu i može se koristiti za sve vrste bolesti, a u slučaju neplodnosti, poslije naše sedmogodišnje odiseje, donijela nam je rezultat u obliku trudnoće. Probajte, nemate što izgubiti, a možete dobiti dijete! Sretno !!!
  3. Zakasnio sam sa uplatom rate kredita, 8 dana(kod PSA financial d..), te su mi sa sljedećom ratom zaračunate zatezne kamate, koje su ugovorno dogovorene. Međutim, uz zatezne kamate, su mi zaračunali i troškove opomene, koja se u "Općim ugovornim odredbama", kao ni u čitavom ugovoru nigdje NE spominje kao obaveza. Platio sam ratu i zatezne kamate, ali mi se prijeti novom opomenom ako ne platim troškove stare. Da li sam dužan platiti tu opomenu i kakve su moguće konsekvence, ne platim li istu. Pozdrav i unaprijed hvala !
  4. Zakasnio sam sa uplatom rate kredita, 8 dana(kod PSA financial d..), te su mi sa sljedećom ratom zaračunate zatezne kamate, koje su ugovorno dogovorene. Međutim, uz zatezne kamate, su mi zaračunali i troškove opomene, koja se u "Općim ugovornim odredbama", kao ni u čitavom ugovoru nigdje NE spominje kao obaveza. Platio sam ratu i zatezne kamate, ali mi se prijeti novom opomenom ako ne platim troškove stare. Da li sam dužan platiti tu opomenu i kakve su moguće konsekvence, ne platim li istu. Pozdrav i unaprijed hvala !
  5. Molim pravnika, raspoloženog za nešto drugačiji pogled na pravo, da mi, poslije odgledanog videa sa linka ispod, objasni pojmove i razliku između "common law"-običajnog prava i "civil law"-građanskoga i ostalih prava vezanih uz legalnu fikciju, tj. osobu. Ako je moguće, molim i dodatno razjašnjenje hrvatskoga ustava i zakona, te kakvo značenje imaju sva građanska prava u odnosu na ona, jedina bitna i istinita, ljudska prava, uz koja se veže bezuvjetna sloboda, stečena samim našim rođenjem. Da li su to, uistinu, građanska ljudska prava i slobode, ako nam ih, tek tako, netko daje i oduzima i da li je naša jedina greška što pristajemo na zastupanje legalne fikcije(osobe kojom smo postali kada nam je majka potpisala rodni list)i tako si sami, iako toga nesvjesni, oduzeli urođenu slobodu i pravo na život, bez dozvola ? Unaprijed hvala !!! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tpuc.org%2Fcontent%2Fenglish-freemen-standing-court-council-tax&h=30ad5b64f591d1b99531ea97d23577be
  6. Molim nekog stručnjaka da mi, poslije odgledanog videa sa linka ispod, objasni pojmove "common law" i "civil law" i da li je naš pravni sistem inferioran prema "common law". Unaprijed hvala !!! http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tpuc.org%2Fcontent%2Fenglish-freemen-standing-court-council-tax&h=30ad5b64f591d1b99531ea97d23577be
  7. U 3. mjesecu 2006-te god. podnešen je zahtjev za lokacijsku dozvolu (upravni odjel za provedbu dok. prostornog uređenja i gradnje-ispostava Biograd na moru). Dozvola je ishodovana ove godine u 4-om mjesecu, iako je zakonski rok za isto -mjesec dana. Podnosim zahtjev za gređevinsku dozvolu a komunalna naknada mi se želi naplatiti po novoj tarifi,koja je promijenjena u 3-em mj. ove godine i sada je tri puta skuplja. Da li sam komunalnu naknadu, zbog nepoštivanaja rokova od strane birokracije, dužan platiti po ovim, novim cijenama ili postoji bilo kakva mogućnost da platim onoliko, koliko bi bilo realno da su ispoštovani svi rokovi ? Evo i potrebnih datuma : 30.06.2006 je podnešen zahtjev za lokacijsku dozvolu. Ista je izdana 17.04.2009 god., a 19.05.2009 je dobila žig pravomoćnosti. Svi su dokumenti uredno dostavljeni i nije bilo zahtjeva za dodatnom dokumentacijom. Izmjena cijena doprinosa za komunalnu naknadu je stupila na snagu 25.03.2009 god., a do tada je na snazi bila cijena koja je utvrđena 20.12.2004 god. Eto, ovo su svi važniji datumi, a u slučaju da Vam je potreban još koji podatak, molim da ga zatražite. Unaprijed Hvala !
  8. Evo datuma : 30.06.2006 je podnešen zahtjev za lokacijsku dozvolu. Ista je izdana 17.04.2009 god., a 19.05.2009 je dobila žig pravomoćnosti. Svi su dokumenti uredno dostavljeni i nije bilo zahtjeva za dodatnom dokumentacijom. Izmjena cijena doprinosa za komunalnu naknadu je stupila na snagu 25.03.2009 god., a do tada je na snazi bila cijena koja je utvrđena 20.12.2004 god. Eto, ovo su svi važniji datumi, a u slučaju da Vam je potreban još koji podatak, molim da ga zatražite. Unaprijed Hvala !
  9. U 3. mjesecu 2006-te god. podnešen je zahtjev za lokacijsku dozvolu (upravni odjel za provedbu dok. prostornog uređenja i gradnje-ispostava Biograd na moru). Dozvola je ishodovana ove godine u 4-om mjesecu, iako je zakonski rok za isto -mjesec dana. Podnosim zahtjev za gređevinsku dozvolu a komunalna naknada mi se želi naplatiti po novoj tarifi,koja je promijenjena u 3-em mj. ove godine i sada je tri puta skuplja. Da li sam komunalnu naknadu, zbog nepoštivanaja rokova od strane birokracije, dužan platiti po ovim, novim cijenama ili postoji bilo kakva mogućnost da platim onoliko, koliko bi bilo realno da su ispoštovani svi rokovi ? Unaprijed HVALA !!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija