Jump to content

karlitos4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je karlitos4 objavio

  1. nemate pravo na naknadu jer pravo na naknadu imaju samo oni koji ne primaju punu plaću dok su na bolovanju. Kod ozljede na radu prima se plaća u 100% iznosu te tako nema uvjeta za isplatu.
  2. Ali ako se nismo žalili na rješenje o ovrsi? Da li i onda nastupa zastara ako se već uzima 1/3 plaće za naplatu po rješenju?
  3. mi smo imali sličan slučaj, ali nam je zahtjev za zastarom odbijen jer je kažu ovrha u tijeku. Dakle, ako postoji rješenje o ovrsi koje se naplaćuje iz 1/3 plaće onda ne priznaju tu zastaru
  4. Molim za pomoć, moj poslodavac nema izrađenu tabelu koeficijenata složenosti poslova nego je plaća određena u brutto iznosu u ugovoru. Isplaćivana mi je naknada za minuli rad, ali ne na tu osnovicu iz ugovora nego na minimalnu plaću u RH. Kolektivni ugovor za trgovinu kojim smo vezani propisuje da se plaća na osnovnu plaću koja je produkt najniže plaće za najjednostavnije poslove pomnožen s koeficijentom složenosti poslova. Pravilnik o radu samo govori o najnižoj plaći na koju se obračunava minuli rad, ali ne specificira kojoj najnižoj plaći (u RH ili u mojoj firmi). Zna li netko imam li pravo na razliku do moje osnovne plaće iz ugovora ili ne jer moja plaća nije obračunata prema odredbama kolektivnog ugovora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija