Jump to content

svemir

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je svemir objavio

  1. Bio sam na sudu, službenica u pisarnici mi nije htjela dati prsliku rješenja s ostavinske rasprave jer nisam nasljednik 1. reda ( nisam sin ni kćer - već unuk), ali mi je dala broj rješenja. Služenica u pisarnici mi je rekla da taj postupak mogu pokrenuti nasljednici 1. nasljednog reda, dakle ja ne mogu ? Zadnja nebuloza koja mene muči, služebnica mi je dala famozni formular na kojem treba napisati broj čestice o kojoj se radi i nasljednike, ali mi je rekla da nasljednici moraju biti 1. naslijedog reda. Ali ja sam unuk, a moj otac je to trebao naslijediti - a nije zbog svoje glupe greške, nije donio potvrdu iz suda iz susjednog grada na ostavinsku raspravu. Opet ostaje nedoumica tko je sve možebitni nasljednik ? Djed je imao troje djece, jedno je samo živo, od dvoje preminule djece, nekretnine su nasljeđivali supruga i djeca, jel trebam navoditi i te supruge na zahtjevu za djedovu imovinu ?
  2. U 2012. godini je preminula majka koja ove godine ostvaruje pravo na povrat duga umirovljenika. Nasljednici 1. nasljednog reda su sin (ja) i kćer u polovici po ostavinskom rješenju svih nekretnina i pokretnina tako i potraživanja prema HZMO kako piše u ostavinskom rješenju. Nakon kontakta sa HPb investom ( 08008005) nemaju e-mail za kontakt, poslao sam poštom preporučeno s povratnicom rješenje o nasljeđivanju i ostale dokumente nasljednika osobne iskaznice i iskaznice tekućih računa. Kad sam nazvao nakon mjesec dana nastupio je šok. Osoba na kontakt telefonu utvrđuje da rješenje s ostavinske rasprave nije dobro jer u njemu ne piše: Povrat duga dio je ostavine" potraživanja sukladno odluci Upravnog suda RH od 12. svibnja 1998. (NN 69/98 ili 105/04)". Na rješenju o nasljedstvu piše između ostalog: POKRETNINE - točno neutvrđeni iznos mirovine i zaostataka - HZMO - tekući račun... - devizni račun... Upućuju me javnom bilježniku kod kojeg je prevedena ostavinsk arasprava i da on dopiše željenu rečenicu. Pa jel to ima smisla ? Jel javni bilježnik to uopće može i koliko će to sad koštati ? Zar formulacija "- točno neutvrđeni iznos mirovine i zaostataka - HZMO" nije dovoljna za isplatu duga nasljednicma prvog nasljednog reda ? Molim vas za komentar i savjet ?
  3. "Pokrenite postupak naknadno pronađene imovine", ... ma nikad nisam pokretao neki postupak i o tome nemam pojma. Kako ? Odem u sud pokucam i kažem da hoću pokrenuti neki postupak ili odem odvjetniku i on to napravi za mene ? Ok ak moram odvjetniku, ali da li netko zna koliko odvjetnici naplaćuju takve postupke ?
  4. Zahvaljujem, i tko može sad povesti taj postupak ? I kolika je cijena istog ?
  5. Moj djed bio je vlasnik zemljišta i uvijek je govorio da će to naslijediti moj otac. Preminuo je prije 30-ak godina. Moj otac je govorio da ta zemlja nije bila predmet rasprave na ostavinskoj, pa to tada nije naslijeđeno. Kako ja znam gdje se ta zemlja nalazi, uz pomoć Arkoda locirao sam ju i saznao broj katastarske čestice te utvrdio da ta zemlja još uvijek glasi na pokojnog djeda. Zanima me što trebamo mi, njegovi nasljednici poduzeti da naslijedimo tu zemlju ? Pretpostavljam da možda treba pokrenuti sud i utvrditi činjenično stanje ili ima kakav kraći i jeftiniji način. Koliki su troškovi takvog postupka, a radi se o 2000 m 2 pašnjaka i šume.
  6. Pa vrijeme sad ne igra neku ulogu kad su se stvari razjasnile. Možete mi reći u čemu se sastoji očitovanje u css i da li su djeca osobno uključena u to ? Da li možete preporučiti odvjetnika za to ili možemo sami predati zahtjev za rastavu i gdje ? Koliki su troškovi takvog postupka ?
  7. Od prije dva mjeseca saznao sam za učestalu nevjeru svoje supruge koja traje više godina. I trenutno je u "Vezi" s nekim. To ona ne poriče i ne želi prekinuti s njim, a ja predlažem da sporazumno pokrenemo razvod braka. Imamo djecu od 14 i 16 godina, te predlažemo da ostanemo živjeti zajedno ( u istoj kući)i skrbiti i dalje do punoljetnosti djece u vanbračnoj zajednici. Ona to prihvaća, koji je postupak i koliko bi trajao da se pokrene sporazumni razvod braka.
  8. Od prije dva mjeseca saznao sam za učestalu nevjeru svoje supruge koja traje više godina. I trenutno je u "Vezi" s nekim. To ona ne poriče i ne želi prekinuti s njim, a ja predlažem da sporazumno pokrenemo razvod braka. Imamo djecu od 14 i 16 godina, te predlažemo da ostanemo živjeti zajedno ( u istoj kući)i skrbiti i dalje do punoljetnosti djece u vanbračnoj zajednici. Ona to prihvaća, koji je postupak i koliko bi trajao da se pokrene sporazumni razvod braka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija