Jump to content

urlikavac

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim vas za pomoć. Moj rođak je imao svađu na zajedničkom dvorištu sa dva susjeda. Izgubio je živce i prijetio im da će ih ubiti. Nakon što su pozvali policiju,on je pred službenom osobom ponovio prijetnju. Kod pretresa stana pronađeno je oružje koje je prijavljeno, ali je bilo i nekih nedopuštenih stvari(vojni noževi i neke kapisle, streljiva nije bilo) koje su zaplijenjene, jer su smatrali da bi njima mogao počiniti namjeru. zadržan je u policiji 24 sata, nakon toga je dobio pritvor 48 sati, a sada i 30 dana zatvora. Na saslušanju pred sudom negirao je radnju. Koji je daljnji postupak. Naime, samohrani je otac 3 djece, od toga 2 maloljetne. Kolika je moguća kazna zatvora, obzirom da do sada nije za ništa osuđivan? Hvala na odgovoru.
  2. Evo mene opet.... Nakon što sam prije 10-tak dana dobio privremeno rješenje i navedeni iznos akontacije od 1500 kuna, danas dolazi opet novo privremeno rješenje sa iznosom akontacije od 2700 kuna s napomenom da se ono prvo rješenje stavlja izvan snage. Čemu dva privremena rješenja u tako kratkom roku? Koja je poanta? Ja očekivao pravo rješenje, a ovo opet privremeno. Ništa mi više nije jasno Da li je netko imao slična iskustva? Hvala na pomoći i odgovorima.
  3. Imam problem, a pošto nisam baš vičan ovim pravnim stvarima, molio bih vas ako ste mi u mogučnosti pružiti neki savjet. S danom 01. srpnja ove godine otišao sam u mirovinu po toč. 6a. Danas sam dobio privremeno rješenje o mirovini na iznos od 1.500,00 kuna akontacije. U HZMMO mi kažu da ću za 2 tjedna dobiti drugo rješenje sa točnim iznosom mirovine. Sada me brine sljedeće: da li da izjavljujem žalbu na ovo privremeno rješenje da mi ne prođe rok za žalbu od 15 dana ili da čekam ovo drugo rješenje pa da ako sam nezadovoljan riješenim eventualno na njega izjavim žalbu. Imam 50 godina, u vojsci od kolovoza 1993. godine, u mirovinu otišao sa činom skupnik. Znate li otprilike kako se kreću mirovine? Unaprijed se zahvaljujem svima na savjetima i prijedlozima.
  4. Pozdrav svima, Zanima me ima li itko nekakvih saznanja o tome kada će početi stizati rješenja o mirovini. Otišao sam u mirovinu 01. srpnja ove godine, a rješenju još ni traga. Hvala na odgovorima
  5. konačno, jučer na tekući stigla otpremnina, već sam bio na rubu živaca , sada mi je lakše bar neko vrijeme
  6. Danas sam dobio rješenje za otpremninu. Nije naveden točan iznos,a ni rok isplate, pa opet predstoji da čekam. Pročitao sam da će isplata krenuti u drugoj polovici kolovoza. Imate li ikakovih saznanja o tome? Šta se tiče rješenja o mirovini, još uvijek ništa. Zvao u Tvrtkovu da pitam u kojoj je fazi izrada rješenja, rekli da još nisu zaprimili papire. U MORH-u tvrde da su ih poslali davnih dana??? Preostaje mi samo da se jer visjeti na telefonu ionako nema smisla i slušati prazne priče. Pozdrav svima
  7. Pozdrav, otisao sam u mirovinu sa 01. srpnjom ove godine po čl. 6a. U odluci o isplati otpremnine u NN br. 56/09 nije uopće naveden rok za njezinu isplatu, a rok od 30 dana naveden u prijašnjim odlukama je nevažeči, obzirom da su one stavljene izvan snage. Čitajući ovdje na forumu prijašnje komentare, vidljivo je da su otpremnine isplaćivane najčešće izvan roka propisanog tom odlukom. Kako je rok sada uopće ispušten iz odluke, a uzimajući u obzir i financijsko stanje države, zanima me koji je vremenski period u igri? Kada dođe, dobro dođe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija