Jump to content

reta

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je reta objavio

  1. Ako je je kazneni završio prije prekršajnog - ovaj se obustavlja, predočava se pravomoćna presuda.., Mora se raditi o potpuno istom činjeničnom supstratu/opisu djela/..
  2. idu oba postupka, naravno, ukoliko policija proslijedi kaznenu prijavu na drž. odvjetništvo, a to čine zbog svoje statistike i otkrivačke djelatnosti. Pri izricanju kazne u kaznenom postupku , u slučaju da je prekršajni postupak prije završio, u kaznu se uračunava izrečena prekršajna kazna, jer u ovom slučaju postoji isti opis djela, isti činjenični supstrat... napomena: ako je izrečena novčana kazna u prekršajnom postupku, a ista je predložena i u kaznenom postupku, treba obavezno staviti zahtjev za uračunavanje...
  3. naravno da možeš očekivati i poziv za prekršajni.
  4. možeš očekivati novčanu kaznu ili uvjetnu osudu (možda 3mj na 1 godinu) sve ovisi o stavu tužiteljstva. kad se ide u raspravu (nakon prigovora) obično ti je predložena stroža kazna.
  5. trebam savjet! želim odjaviti tv prijemnik. navodno da sad treba potpisati neki obrazac kod javnog bilježnika! također, u obrascu stoji odredba da se pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću obvezujem nešto... te da se obvezujem da ću svaki put pustiti njihovog "inkasatora" u svoj stan. kako da zaobiđem navedno? a da ipak uspijem odjaviti tv pretplatu.
  6. reta

    odustanak

    koliko je meni poznato ako se ne pojaviš na pismenom onda ti se to ne računa ko pad također, ne gubiš uplaćeni novac. uplatnicu daješ na pismenom. jedino ako si već pisala presude pa ne dođeš na usmeni onda ti je to pad i gubiš novac.
  7. sillky možeš li mi mejlati skriptu na mhabazin@pravosudje.hr puno hvala
  8. englesko-hrvatski rječnik Milica Gačić Rječnik prava Dictionary of Law Naklada Ljevak oko 500 kuna, ne sjećam se točno cijene :cita:
  9. treba imati u vidu da se uvijek netko žali....... budući da su to najpoželjnija mjesta..... treba se strpiti..... moje iskustvo je - najkraći rok natječaja cca 6 mjeseci......
  10. da dostava nije uredna znači da još svi prijavljeni kandidati nisu dobila rješenja ministarstva ili se nisu vratile sve povratnice koje se šalju uz rješenja. postoji i mogućnost da su se neka rješenja morala ponovno slati jer ih kandidati nisu preuzeli prvi puta. a trebate računati i na to da se sigurno netko žalio. uglavnom to zna potrajati. treba biti samo strpljiv. glavno da ste izabrani tj. da je vaše ime u rješenju
  11. reta

    natječaj

    jako dugo... najmanje 6 mjeseci.... :thumbsdown: ja sam se prijavila na natječaj u 11 mjesecu.... još čekam rješenje o raspoređivnju iliti da počnem raditit.... :roll:
  12. znam da je to normalno za državne službe...samo kaj ja onda više neću imati uvjete za vježbenika....pa ću opet dobiti odbijenicu... :čeka: :čeka: :closed:
  13. ...da li netko nešto zna što je s natječajem Ministarstva pravosuđa kojim traže 10 vježbenika- dipl. pravnika? ...natječaj je bio u 11 mjesecu, a još ne šalju pozive za razgovor odnosno testiranje....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija