Jump to content

ana_t

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ana_t objavio

  1. e Izvadak (katastar) s neta kaže: ZK uložak u prijepisu (NIJE VERIFICIRAN!) Posjedovnica Broj zemljišta (kat.čestice) i Površina bla bla - DVORIŠTE Vlastovnica Redni broj Upisi Primjedbe 1. UDIO 1/1 moj otac
  2. Otac je napisao 1/2 meni, a druga majci.
  3. Da li se ovjereni darovni ugovor ,ali rukom pisan, treba priznati kao valjani dokument, u gruntovnici?
  4. Prvo se ispričavam ako je ovo već negdje odgovoreno, pretraživala sam po forumu,ali nisam našla, no moguće da mi je promaknulo. Dakle, problem je ovakav: -darovnicom je moj otac poklonio kuću(i dvorište) meni i mami -kuća tj. ta čestica->dvorište i pripadajući objekti- je u katastru prenesena i glasi 1/2 na mene,a 1/2 na mamu -no u gruntovnom se još uvijek vodi 1/1 na oca -u gruntovnom su rekli da ne mogu prenijeti kuću pola-pola ako ne izađe mjernik -pošto mjernik nije baš jeftin, da li bi se to moglo 'zaobići' sa npr. darovnim ugovorom između mene i mame , pa da onda sve glasi na mene (+mama bi još dodala neku točku na kraju ugovora da ona ima pravo živjeti u toj kući dok ne umre)? -ako se može, kakve su daljnje procedure za takav prijenos u gruntovnici? Unaprijed hvala na odgovoru!
  5. Pročitala sam,koliko mi se čini,sve postove ovdje vezane uz alimentaciju,ali odgovor na svoje pitanje nisam pronašla. Moje pitanje:otac mi je redovito ,tokom srednje škole i trenutačne (redovno upisane) 1.god.faksa, uplaćivao alimentaciju na moj račun(takav je bio dogovor pri rastavi).Ja sam 1.semestar išla na faks,ali 2. ne idem jer mislim ponovo upisati dr.smjer(što znači da ću ponovo biti 1.godina).To sam ocu i rekla. Zanima me postoji li možda u zakonu neki članak da mi on nije dužan plaćati alimentaciju ako 'ponavljam' godinu? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija