Jump to content

allice

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da jedino što mi preostaje je čekati da žena umre, a to može trajati i par desetljeća. Ne mogu vjerovati da baš ništa ne mogu poduzeti. Što je npr sa snimanjem zvukova po noći kamerom, bilježenjem propuštenih poziva, skupljanjem dokaza na taj način? Bi li mi to ikako pomoglo?
  2. Njega isto često maltretira (svako malo ga zove da neš ne valja, jadan čovjek je jednom cijele noći proboravio budan i čekao da čuje zvukove koje nju bude, naravno nije ih dočekao), a mislim da nitko (uključujući njega) ne vjeruje da netko može doslovno 17h puštati vodu. Čovjek radi i nije tako često doma, ali rekao je da ni on ne zna što bi napravio. Naime, po zakonu ne smije napisati na oglasnu ploču njeno ime ni ništa slično, i ne zna kako bi to riješio. Ažurirano CSS - Centar za socijalnu skrb? Razmislit ću o tome. Naime, žena je dovoljno prisebna da se smiri na dan-dva nakon što joj dođe policija pa se bojim da ni CSS ne bi bio u stanju ništa pametno otkriti (a i jako sam skeptična prema njima, s obzirom na to što sve čitam o njima). Međutim, ako stvarno ništa drugo ne preostaje...
  3. Koliko znam, ima kćer, koja ima problema s alkoholom i ne dolazi baš često.
  4. Živim u zgradi koji ima puno stanova. Ispod mene živi susjeda koja je (navodno) šizofreničarka i koja je unatrag par godina počela s maltretiranjem. Pretpostavljam da čuje glasove ili nešto, jer je sve počelo tako što je znala nabijati u strop predvečer/po noći, dok se uopće nisam ni micala u stanu (niti slušala muziku, niti gledala tv.... znači bio je mir i tišina). Zapravo, prvi problemi su se počeli javljati još dok joj je muž bio živ, kad ga je znala poslati gore kod mene zbog "buke" (on bi došao gore i odmah se počeo ispričavati jer ga eto žena šalje, i iako zna da ne bučim on je, radi mira u kući, morao ići "provjeriti što ja to radim"). Ugl, nakon što je njen muž umro, počeli su veći problemi s njom, koji su se s godinama samo povećavali. Došlo je do toga da SVAKU NOĆ žena zvoni na moj portafon, zove me na telefon, zvoni na vrata - i to sve dok ja spavam (tj barem pokušavam). Često je i policiju zvala "radi tuluma u stanu", zbog čega sam policiji otvarala vrata u piđami (jer nije bilo tuluma, spavala sam). Osim toga, zadnjih par mjeseci i po 17 sati pušta vodu, račun za vodu se skoro utrostručio, a zgrada ima preko 150 stanara!. Došlo je do toga da sam konstantno pod stresom, ne mogu spavati. Pozvala sam policiju 1-2 puta, ali nakon što sam razgovarala s njima vidjela sam da me uopće nisu shvatili ozbiljno. Također, većina stanara je starija, kao i ona, pa sam u par navrata čula kako priča sa susjedima i "trača" me, laže da radim tulume, bučim, i tko zna što sve ne (treba napomenuti da ne spadam u kategoriju "mladih" osoba, a čak ni davno dok sam bila mlada nisam radila tulume). Isključujem telefon po noći, ali ne mogu napraviti ništa po pitanju zvonjave na vrata i portafon, puštanja vode.... zgrada ima lošu izolaciju pa se to sve jako čuje kod mene. Ne znam više što da radim Molim Vas za pomoć. Koja su moja prava, što mogu napraviti da prestane ovakno maltretiranje?
  5. Znaci ostaje mi jedino popravak o vlastitom trosku Hvala na brzim odgovorima.
  6. Znaci nista od svega mislim da nema sanse da njegov auto dovedu u vezu s mojim, osim preko laboratorijske usporedbe boje njegovog auta i otiska njegovog auta na mojem. a to se, pretpostavljam, kod nas jos ne radi... jer kao sto sam vec rekla, susjedov auto je toliko unisten da nisam nikako mogla nac gdje je eventualno trag mojeg auta na njemu. Pretpostavljam da se nalazi preko nekog starog traga (a bas svi su crni, kao i moj auto). A i visina nije lagana za provjerit jer sam bila parkirana na pol na plocniku, pa se ne moze odrediti tocno u centimetar. A bila sam tako sretna sto imam svjedoka Da li se ista mijenja ako nagovorim radnika da da izjavu?
  7. Prije par dana sam vidjela da mi je auto ogreban (nekih pola metra, skroz do lima), i to od nekog crvenog auta. Dan kasnije mi se javio jedan radnik (vidio me kod auta), i rekao da je vidio tko me ogrebao, ispricao kako je to islo i tko je u pitanju (moj susjed, koji je bio mrtav pijan pa nije ni skuzio sto je napravio), al da se on "radje nebi petljao u to". Zbog toga nisam zvala policiju, nego sam isla razgovarat sa susjedom. Naravno on ne priznaje da je to napravio, i trazi da mu dovedem tog svjedoka. U medjuvremenu je eto proslo vec 3-4 dana (nikako da uhvatim tog radnika jer nemam broj ni ime, a bio je vikend pa nije radio na toj kuci koja je preko puta moje), pa me zanima koje su moje mogucnosti? Je li sada vec prekasno zvati policiju, da li se ikako moze izbjeci sud ako susjed ne prizna? Zaboravih napisat-auto tog susjeda je inace totalno izgreban i skrsen (svi branici, par vrata.. vidi se da mu ovo nije prvi incident), tako da se ne moze odrediti sto je od tog svega eventualno boja s mog auta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija