Jump to content

bambam

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim procjenu kakva bi kazna bila za tako nesto u radno vrijeme banke.
  2. Tja, to sam si i mislio... samo da jos jednom pojasnim.. nije mi cilj piratizirati i krasti knjige, cilj je posuđivati knjige kako to rade i knjiznice, sa razlikom da se knjige ne posuđuju u papirnatom nego digitalnom obliku. Znači, svaka elektronska knjiga bi imala svoj orginalni primjerak u papirantom obliku koji bi bio u prostorijama knjiznice (ali naravno, on se ne bi posuđivao).
  3. Postovani, znam da je procedura oko pokretanja privatne knjiznice malčice komplicirana, ali to nije bit mojih nedoumica. Ideja je ovakva... ja ne bih knjige iznajmljivao u fizickom obliku, nego ih skenirao (jao, jao) i pretvorio u elektronski oblik (epub) te bi se one citale pomocu posebnog programa (mobitel, kompjuter) koji bi upravljao sa iznajmljivanjem i onemogucio kopiranje i zloupotrebu. Znam da je ovo siva zona i da vjerojatno nije posebno regulirana zakonima (osim onog - ne skeniraj!), ali cisto da informativno pitam o misljenju koliko bi to bilo nelegalno (ovaj dio sa epub). Unaprijed zahvaljujem.
  4. Prvi puta čujem za taj zahtjev... do sada nismo došli do toga da moramo provoditi ovrhe, ali nismo ni daleko pa ako netko ima, molio bih lijepo da također proslijedi meni.
  5. Na web stranicama http://naplata.org/ trenunto kreiramo imenik odvjetnika koji se bave (između ostalog) opomenama, ovršnim prijedlozima i ovrhama općenito, pa ako nekog zanima besplatno uvršetnje u imenik neka se javi privatnom porukom.
  6. u blizoj/daljnjoj buducnosti namjeravam (kao direktor iliti clan uprave drustva) doregistrirati d.. za obavljanje jos nekih djlatnosti (naravno, u dogovoru s vlasnicom). Jedini problem je da je vlasnica d.. veci dio godine u Njemackoj, a drugi dio godine na moru (udaljena kojih 700tinjak km od mene) pa pitam cijenjene citatelje foruma da li znaju da li je moguce obaviti doregistraciju samo uz punomoc vlasnika/vlasnice ili je potrebno da je ona fizicki prisutna. Najljepse se zahvaljujem na odgovoru.
  7. Danas sam htio izvaditi vlasnički list no strazar me nije pustio u zgradu suda jer sam imao - kratke hlaće (bermude).Mi netko može reći na temelju kojeg propisa je zabranjen ulazak u zgradu suda u kratkim hlaćama? Ja, kao pravi Zagorac bi odmah s time na Ustavni sud pa ako ima netko to mi može pomoći sastaviti tužbu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija