Jump to content

forty

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupio sam auto, dijelom na kredu na 3 godine. U pitanju je fiducija, znači banka je vlasnik auta do isteka otplate kredita. Zanima me šta ja trebam kod prve registracije platiti. Banka zadržava knjižicu vozila, što je sa tehničkim, osiguranjem, ostalim plaćanjima, vađenjem prometne, prijavom u MUPu. Šta od toga moram ja platiti/riješiti?
  2. Sad mi ja pala na pamet još jedna opcija. Otac ovaj stari auto prebacuje na mene darovanjem. Ja uzimam i tih 50 posto bonusa. Zatim odjavljujem taj stari auto (prije kupovine novog) i tako imam pravo na 50 posto bonusa kod kupovine novog auta. Može odgovor... ps. ovo je drugi post, a onaj ispod je prvi...
  3. Imam par pitanja u vezi mogućeg prijenosa bonusa osnovnog osiguranja sa oca na sina. Ovako... Uzimam novi auto na kredit od dvije godine (fiducija) a nemam nikakav bonus. Moj otac ima stariji auto kojeg namjerava odjaviti a ima 50 posto bonusa. Zanima me da li on može taj bonus prebaciti na mene i to naravno dok traje kredit. Koliko razumijem zakon moguće je prebacivanje bonusa ako otac daruje auto sinu što ovdje nije slučaj. Zakon kaže da je opisani slučaj moguć kod odjave auta ali bonus se tada prebacuje samo na supružnika što opet ovdje ne bi koristilo. Mislim da postoje 2 solucije: 1) Ovaj novi auto bi se pisao na oca. On bi prije toga odjavio stari auto i tako bi zadržao 50 posto bonusa. 2) Isto novi auto ide na oca, koji dobiva bonus od 25 posto pošto na stari auto ima 50 posto. ... 3) Postoji još jedna opcija ali čini se da ništa niti od nje. Otac je meni 2003. godine darovao auto sa 50 posto bonusa ali od kraja 2003. godine on više nije bio registriran. U zakonu piše da mora proteći najviše 3 godine da može vrijediti bonus nakon kraja zadnje registracije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija