Jump to content

brundo

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo moje osobno iskustvo, nije baš utješno za hakelu9. Od pokojnog oca naslijedio sam stan i ilegalnog stanara u njemu. Pokrenuo sudski postupak kako mi je bilo savjetovano. EPILOG: Sudski postupak trajao je 11(jedanaest godina) Stan mi je vraćen devastiran, do sada sam utrošio 33.000 E za popravak. Neplaćena struja 12.500 kn, pričuva 5.500kn, komunalna naknada 4.500 kn, odvoz komunalnog otpada 4.000kn Sada vodim novi sudski postupak za naknadu izgubljene najamnine, i to nije sigurno da ću sudski uspjeti. E sad pazite što je najljepše, postoji prijetnja zastare svih potraživanja. Možete li zamisliti veći apsurd nego da vas pravosudni sustav jedne "pravne države" dovede u situaciju da se 11 godina sudite za svoju imovinu, a onda vam pravo na naknadu oduzme zastarom. Hakela9, mislim da ti je jasno što ti je za činiti.
  2. brundo

    Zastara

    Hvala Veteran, U tužbi stoji da se predlaže presuda slijedećeg sadržaja : ......nalaže se tuženiku da tužitelju nadoknadi ukupni iznos iz osnova glavnice na ime izgubljene stanarine-ekonomskog najma stana u iznosu od ....... Dakle potražuje se ....izgubljena stanarina- komercijalni najam.... Da li misliš da bi to trebalo preinačiti ??? Posjednik je bio nepošten što je utvrđeno pravomoćnom presudom Općinskog i Županijskog suda, te proveden ovršni nalog deložacije. Između vlasnika i nepoštenog posjednika nije bilo nikakvog ugovornog odnosa.
  3. Kupoprodajni ugovor bi možda bio bolje rješenje makar za jednu kunu jer je onda pobijanje kupoprodajnog ugovora znatno teže od pobijanja darovnog ugovora između članova obitelji. Možete očekivati da neki od vjerovnika pokrene tužbu protiv majke za pobijanje besplatne pravne radnje dužnika(darovnog ugovora).
  4. brundo

    Zastara

    Stanar je neovlašteno koristio tuđi stan od 1997 do 2008, kada je deložiran sudskom ovrhom temeljem pravomoćne sudske presude. Vlasnik stana tužbom sudu podnesenom 2008 potražuje naknadu za korištenje stana od nepoštenog posjednika za čitav period od 1997 do 2008. Suprotna strana pozvala se na zastaru. Da li je nastupila zastara za potraživanja starija od tri godine? Zar se ne bi trebao primjenjivati Zakon o vlasništvu, čl 165, st2 koji kaže da zastarni rok počinje teći od trenutka povrata stana vlasniku u posjed pa naredne tri godine? Zahvaljujem na pomoći.
  5. Da li neko zna gdje su propisane dimenzije parkirnog mjesta za invalide? Postoji li uopće neki propis koji regulira max/min dimenzije invalidskog parkirnog mjesta?
  6. Da li neko zna što znači na katastarskom planu oznaka "Z" obično ucrtana preko granice dviju susjednih čestica.Da li postoji neki zakon ili pravilnik koji definira značenje oznaka sa katastarskog plana. Zahvaljujem
  7. Jesi li pročitao ZOV čl 368 st 1.
  8. Pa jasno sam napisao da je zemljišna čestica uknjižena kao društveno vlasništvo, nikakvo državno ili sl. jasno mi je da je upis građevine u katastarski operat moja obveza (obveza vlasnika) ali apsurd je u tome da izvršenje moje zakonske obveze ovisi o suglasnosti, dobroj volji nekog koji u konačnici i ne mora dati suglasnost. što se tiče brisanja društvenog vlasništva i podnošenja zahtjeva jedino od strane korisnika, molim te pročitaj Zakon o vlasništvu čl 368, stav 1. baš me zanima tvoje mišljenje.
  9. Kupio sam neucrtani objekt kao vanknjižno vlasništvo, koji je sagrađen na zemljišnoj čestici koja je ucrtana u katastar a u gruntovnici je uknjižena kao društveno vlasništvo. Podnio sam zahtjev za ucrtavanje građevine(parcelacijski elaborat) a katastar mi traži suglasnost "nekoga" ko je nadležan za društveno vlasništvo. Zašto je potrebna ičija suglasnost ako je ucrtavanje u katastar zakonska obveza koju u ovom slučaju netko nije izvršio davno prije ( objekt je izgrađen u 19 stoljeću)? da li postoji mogućnost da se suglasnost ne izda, odnosno objekt i nadalje zbog toga ostane neucrtan? Tko je ustvari nadležan za nekretnine uknjižene kao društveno vlasništvo?
  10. Zahvaljujem na odgovoru, no postoji i drugačije mišljenje pa me zanima da li neko zna nešto više o tome. Naime dostavom tuđe pošte na moju adresu povrijeđeno je moje vlasništvo. Nisam baš siguran da je moja zakonska obveza glumiti poštara nekom ko nije izvršio inače svoju zakonsku obvezu da se odjavi sa moje adrese. Da li to znači da sam u prekršaju ako ja ne vratim poštu'
  11. Sudskim postupkom iselio sam ilegalnog stanara iz svog stana, ali pošta na njegovo ime i članove njegove obitelji i dalje stiže na adresu mog stana.Zanima me, da li ja tako primljenu poštu smijem otvarati i koristiti u sudskom sporu kao dokaz, a koji vodim protiv bivšeg stanara?
  12. Sudskim postupkom iselio sam ilegalnog stanara iz svog stana, ali pošta na njegovo ime i članove njegove obitelji i dalje stiže na adresu mog stana.Zanima me, da li ja tako primljenu poštu smijem otvarati i koristiti u sudskom sporu kao dokaz, a koji vodim protiv bivšeg stanara?
  13. Vlasnik nekretnina-dužnik u strahu od naplate novčanih tražbina od vjerovnika poklonio je sve svoje nekretnine sestrama. Formalno on sam sada nema ništa te se dosuđena potraživanja nemaju odkud naplatiti, druge imovine ili plaće/penzije nema. Da li se darovni ugovor kojim je on poklonio svoju imovinu sestrama može pobijati? Da li neko zna za sudsku praksu u takvim slučajevima, kakve su šanse da se knjižno stanje vrati u predhodno? Molim pomoć hitnoooooo!!!!
  14. ne znam u čemu je tvoj problem, ali ja sam vlasnik jednog stana u zgradi sa četiri stana. Ostali stanovi su privatno vlasništvo također, nisu etažirani. Donedavno smo imali istu situaciju, stan izuzet od nacionalizacije a zgrada upisana kao društveno vlasništvo. Dostavio sam prijedlog za brisanje i brisanje provedeno, u novom vlasničkom listu nema više društvenog vlasništva. I nisu svi vlasnici podnijeli zahtjev niti je traženo.
  15. nevjerovatno da niko nema komentar na pitanja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija