Jump to content

ScH

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na odgovoru Ja sam putni nalog dobio prije poslovnog puta, te dobio akontaciju na temelju tog putnog naloga. Putni nalog sam predao (poslodavac tvrdi da nisam) po zavrsetku puta, te sve racune. I sad traze povrat te akontacije, opravdavajuci se da nisam predao putni nalog po zavrsetku puta. Na tom sluzbenom putu, osim mene su bile jos dvije osobe, koje mogu potvrditi da sam bio na tom sluzbenom putu, te da su troskovi sluzbenog puta opravdani (hotel, dnevnice) Otkaz sam dao svojevoljno, radi promjene radnog mjesta.
  2. Danas sam dobio preporuceno pismo iz moje bivse firme, u kojem traze povrat akontacije za sluzbeni put koji je bio 30.05.2006. Ja sam na tom sluzbenom putu bio i obavio posao zbog kojeg sam bio. Neznam sto je s putnim nalogom, da li ga ja nisam predao, ili su ga oni zagubili. Oni tvrde da ga nisam pravdao. I sad traze da vratim akontaciju ili ce 'biti prisiljeni naplatu izvrsiti sudskim putem'. Ja sam 01.08.2006. dao otkaz u toj firmi. To pismo su mi poslali preporuceno i moj otac je potpisao preuzimanje. Trebam li ja to sada platiti? Da li se mogu samo oglusivati na daljnja slicna pisma? Imaju li oni pravo da to utjeraju sudskim putem? Hvala na odgovoru
  3. dajem otkaz u firmi gdje radim 4 godine znam da po standardnim ugovorima nemam pravo na otpremninu ako ja dajem otkaz, ali mislim da je malo drugacije u mom ugovoru o radu evo dva clanka iz ugovora o radu koji se ticu otkaza i otpremnine clanak 12 osim iz drugih razloga navedenih u zakonu o radu, ovaj ugovor prestaje: - sporazumom radnika i poslodavca - otkazom clanak 13 tvrtka je duzna radniku isplatiti otpremninu u visini 3 prosjecne place koju radnik ostvari 3 mjeseca prije prestanka ugovora o radu za svaku navrsenu godinu rada u slucaju: - otkaza ovog ugovora, izuzev kad se otkazuje iz razloga uvjetovanih ponasanjem radnika - odlaska u mirovinu voljom radnika, a najkasnije 2 godine prije zakonskog uvjeta prestanka ugovora o radu dakle, pitanje glasi: imam li ja pravo na tu otpremninu ako ja dajem otkaz? ili se moje davanje otkaza smatra 'sporazumom radnika i poslodavca'?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija