Jump to content

Jure13

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Usluga prijevoza do HR granice ulazi u vrijednost robe(u car.osnovicu) i zato se na nju plaća PDV.
  2. Slučajno naletih, ovo ti nije pravno pitanje u užem smislu, pa ti mogu odgovoriti iako nisam pravnik. Carinsku osnovicu za izračun plaćanja PDV i evtl.carine čini vrijednost robe franko hrvatska granica , dakle vrijednost transporta ulazi u vrijednost robe bez obzira tko ga je platio. Ono što traže kopiju uplate je vjerovatno da provjere da nije muljaža s vridnošću robe, tj. da nije namjerno napisana manja vrijednost, a carina ima pravo provjeravati vjerodostojnost računa.
  3. Ma, očito se radi o nerealno prikazanoj vrijednosti robe na fakturi i carina ima pravo provjeravati, jer prikazivanjem niže vrijednosti zakidaš državu za davanja,tj.PDV i evtl carinu.
  4. Ma, očito se radi o nerealno prikazanoj vrijednosti robe na fakturi i carina ima pravo provjeravati, jer prikazivanjem niže vrijednosti zakidaš državu za davanja,tj.PDV i evtl carinu.
  5. Pročitao sam stare teme ali ne nalazim odgovor. Zahtjev za osl.od plaćanja poreza na 1. nekretninu riješen negativno ,jer da stranka ima nekretnine prema podacima u katastru. Napisana žalba s obrazloženjem da se ne radi o stvarnom vlasništvu već o nesređenom katastru. Navodno suvlasništvo se u katastru naziva stan , dok se stvarno radi o napuštenoj ruševnoj kućici na selu u zabiti bez struje i vode .Priložena potvrda zemlj.knjižnog ureda da osoba nema u vlasništvu nikakvu nekretninu. Nakon 3 god. dobiveno rješenje o odbijanju žalbe, jer da je uvidom(?) utvrđeno da je osoba vlasnik, ponavlja se manje više tekst iz prvog rješenja, ništa novo. Preostaje upr.postupak-na što se pozvati?
  6. Hvala na odgovorima. Postupak u tijeku. Najprije moram čekati iz ZG sred.ured za katastar, potvrdu da ni oni nemaju nikakve dodatne podatke(što se navodno čeka bar 6 mjeseci) i onda će biti dovoljna 2 svjedoka.
  7. Stara kuća ima oblik L. U katastru je ucrtana samo kao I, nedostaje jedna prostorija.Pomno smo pregledali avio snimke u katastru u Opatiji-taj dio sela nije obuhvaćen snimkom. To je prizemnica, dali smo zahtjev za rekonsrukciju, tj.dizanje visokog potkrovlja i malo proširenje i tada je iskrsao problem. Čitao sam ovdje slične teme, pa i to da se više isplati prikazati kao novo, ali onda bih imao problem udaljenosti od međe-svega 1 m. Kuća je vidljivo stara zidovi od velikih kam.blokova na teracu u podu je upisana 1906.godina i inicijali vlasnika.Vani je na kam.dovratku uklesana 1903.god. Molim pomoć, kojim putem je legalizirati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija