Jump to content

grgurt

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je grgurt objavio

  1. poštovani kolega,htio bih pitati vas kao najupućenijeg u našu tematiku.pitao bih pošto sam 30% hrvi. i još uvjek nisam stambeno zbrinut a htio bih si u budućnosti sagraditi stambenu kuću za porodicu te sam trenutno kreditno nesposoban, pa su mi u uredu za branitelje rekli da onda niti nepredajem zahtjev za stambeno zbrinjavanje ili kupnju stana po povoljnijim kreditnim uvjetima.i kako početi postupak s obzirom da bih ja htio da mi ministarstvo preko grada dodjeli zemljište za obiteljsku kuću sa tim da bih se ja odrekao povoljnijih uvjeta kreditiranja,dali da predam zahtjev za stambeno zbrinjavanje te dodjem na listu u županiji pa onda dogovaram sa ministarstvom uvjete i dali ste imali sličnih spoznaja o tom da bi ministarstvo branitelja imalo pravnog načina da se dodjeli zemljište a ja kad smognem da si počmem gradit s tim da bi se odrekao povoljnijeg načina kreditiranja za iznos invaliditeta pa čak i komunalnog opremanja.znači dali ste dosada pročitali jesu li mogući dogovori sa ministarstvom i gradskom upravom te dali je bolje da se obratim u hvidru te zatražim i njihovu pomoć u kontaktu sa ministarstvom. unaprijed hvala. mogu i iznimno upućeni bez obzira što je upućeno moderatoru.
  2. pitanje za mrljavca pošto on godinama čita ove naše tračarije i problematiku.dali je moguće dobiti zemljište za izgradnju kuće na osnovu hrvi jer ja neželim stan već bih htio sagraditi malu prizemnicu,pošto po zakonu o braniteljima ta mogućnost postoji ali u uredu za branitelje stalno spominju organiziranu izgradnju a ja to neželim želim da mi ova država da 600 kvadrata ove zemlje da se napokon skrasim i imam nešto svoje nadam se da me razumjete.
  3. poštovani kolege htio bih pitati dali je dionice hrvia moguće dobiti nekom požurnicom ili zamolbom hvidre jer su mi u fondu za privatizaciju rekli da tek rješavaju 2007 godinu a ja sam predao stalno rješenje lani tj 2009 god te bi molio ako je netko uspio dobiti rješenje nekom od solucija a da nije čekao dvije godine da napiše kako ili bar da savjet hvala.
  4. radi dragi i uživaj ponama već pišaju ko po partizanima isto ti je to molim moderatora da me ne suspendira zbog izraza i zakljućujem ovu temu.
  5. dragi ovako ću ti reći u svakom slućaju neidi u mirovinu ako još uvjek možeš radit iz zdrastvenih razloga a ako ne onda se poćmi liječit a pošto si imao ranjavanje i poslje obnašao dužnost zapovjednika desetine a i čin ti nije velik ja da sam sposoban za rad nebih ni pomišljao na mirovinu radi i budi sretan da imaš radnu atmosferu a ni plaća ti nije loša a mirovina veća nebi ni bila pa kompa ti razmisli.
  6. mene bi interesiralo kako da prebacim primanje invalidnine sa hpb na zagrebačku banku,dali se trebam obratiti ministarstvu branitelja ili ako znate postupak bio bih zahvalan na odgovoru.
  7. sastatusom drgovoljca db 2 maloljetnik poslje srednje otišao u rat.i hvala na odgovoru jer me mučio civilni dio pa nisam znao kolko će tu biti zbog malo radnog staža a sa ratom ga nisam moga imat ni više te dvije godine psihijatrije pa pokušaj normalnog života do ponovnog pogoršanja bolesti hvala još jednom.
  8. da zaboravih vojničina samo obnašao dužnost zapovjednika voda ali pola godine na kraju rata uglavnom vojnik
  9. prijatelju mrljavac ja takodje imam 70% VOJNO 30% civilno i opća nesposobnost te hrvi 30% ali imam puno manje radnog staža tj 10 godina i 49 mjeseci rata a prije rata nisam bio zaposlen te mi je osobni odbitak 3200 plus 800 na djete te 480 za invaliditet kolko bi ja mogao očekivati mirovine jer rješenje o iznosu bi trebalo doći kroz dvadesetak dana pa sam postao nervozan a i mora se jesti jer sad primam 2330 kn. unaprijed hvala
  10. zna li netko točno na što se odnosi član zakona o prenamjeni zemljišta,dali se tu radi o neplaćanju poreza za prenamjenu ili mi kao branitelji imamo pravo za rješavanje stambenog pitanja prenamjeniti zemljište tj ako je to moguće da kupljenu parcelu poljoprivrednog ili neurbaniziranog prenamjenimo u stambeno i o kojoj se točno kvadraturi radi .
  11. za duru prijatelju datum otkada mi se priznaju prava na mirovinu je 15.07.2009.pošto je prošlo polugodište dali se računa po aktualnoj vrijednosti za 2008 ili 2009 god. a po tvom kolki bi vojni dio bio za opća,vojnik,70% vojno,30%civilno hrvi 30% dragovoljac tj koeficient 1.85.pitam i dali će se računati avm iz 2008 g0d ili od 1.07.2009 je povećan na 58,37 kn.to mi je važno jer sam pročitao da se računa pvb tj osnovica plaće koja predhodi godini ostvarivanja prava ili se odnosi samo na pvb a avm sse računa od datuma promjene.
  12. dobio sam obavjest da je rješenje invalidske vojne mirovine pravomoćno od 21.10.2009.te mi je prethodno donešeno rješenje o predujmu mirovine od 2330,10 radi se o 70%vojno 30%civilno opća i hrvi i dragovoljac a po činu i ustrojbenom mjestu vojnik.prvo bih pitao dali je esadova tablica za izračun mirovine točna i naveo bih da imam 9 godina staža te 4 godine rata tj duplo 8.pitam kopetentne kolika bi mi mirovina trebala biti točno jer moram posuditi novac dok nedobijem konačno rješenje i prvu mirovinu jer sad sa predujmom izlazit ću na kraj sa krajem.mrnjavac bio bih zahvalan na odgovoru.
  13. hvala na konkretnim odgovorima,još bih htio pitati dali ako je trgovačko društvo osnovano od dvaju osnivača po polovičnom ulogu i obojica su vlasnici što je moguće dali obojici bruto plaća ide u trošak poduzeća i što to uistinu znači dali se taj iznos odbija od poreza na dobit ili?
  14. znalci htio bi postaviti pitanje ali prije pitanja bih htio pojasniti situaciju.bio sam u uredu za gospodarstvo za provjeru mogućnosti otvaranja dvaju poduzeća u istom prostoru i dobio sam nevoljki odgovor da je moguće ali da unajmljeni prostor mora biti fizički odvojen od drugog i da se plaćanje komunalija može plaćati ugovorom o poslovno tehničkoj suradnji te da se može čak koristiti i zajednički sanitarni čvor,ali da sva sedstva koja su u prostoru moraju biti vlasništvo poduzeća te je pitanje koje nisam pitao inspektoricu dali prostor fizičke odjeljenosti može biti paravan ili neka ograda do plafona ili mora po zakonu biti čvrsti zid pa je osnova pitanja dali je uopće zakonom predviđeno od čega taj zid mora biti sagrađen.
  15. poštovani pitao bih dali iznos mirovine sa vašom tablicom za izračun dobijem bruto mirovinu bez odbitaka poreza ili je to konačno i pošto ste prošli križni put poput mnogih nas pitao bi dali mirovinsko dobiva podatke o ustrojbenom mjestu od ureda za obranu jer sam po činu vojnik ali sam obnašao jedno 4 mjeseca dužnost zapovjednika voda pa me interesira dali imam pravo tražiti taj argument za povoljniju mirovinu jer kolko sam pročitao zakon oni po mom mišljenju uzimaju samo ako je invalidnost nastala u vremenu obnašanja dužnosti ili pak ja brkam zakone i dužnosti kao i ustrojbena mjesta.hrvi 30% rat 70% civilno 30% dragovoljac 49 mjeseci rata.čin vojnik opća nesposobnost po vama bi mi bila mirovina?
  16. hvala na odgovoru onda mi je lječnica bila u pravu a i pročitao sam članak 54 stavak 3.pa sad samo preostaje da se potrudimo da što prije bude pravomoćno a i pročitao sam u zakonu o radu da radni odnos prestaje po primitku pravomoćnog riješenja o općoj invalidnosti pa još da te pitam kolko sam shvatio onda ću biti na bolovanju sve dok nedobijem pravomoćno rješenje .hvala
  17. a ne ja sam zaposlen u privatnom poduzeću naneodređeno vrijeme a samo neznam kad počinjem primati naknadu za opću nesposobnost u iznosu od 2300 kn otkad dobijem prvo rješenje mirovinskog i dali me tada skidaju sa bolovanja ili tek kad dobijem pravomoćno rješenje sa izračunatom mirovinom.
  18. poštovani htio bih pitati kada prestaje radni odnos i prekid bolovanja pošto mi rješenje mirovinskog još nije donio poštar ali sam od referentice dobio odgovor da je predmet iz ministarstva branitelja vraćen i da se radi o vojnoj kumuliranoj mirovini,te mi je rekla da će mi stići rješenje i da se nanjega imam pravo žaliti.te bih pitao kad dobijem to prvo rješenje i istekne rok za žalbu dali mi tada nastupa prekid bolovanja i radnog odnosa i dali od tada oni rade privremeno riješenje za mirovinu te primam naknadu za opću nesposobnost ili kako mi je lječnica opće prakse rekla da sam na bolovanju sve dok nedobijem pravomoćno rješenje za mirovinu iliona nije možda upućena. unaprijed zahvaljujem na pravom odgovoru.
  19. čina nemam jedno vrjeme od pola godine sam obnašao dužnost zapovjednika voda ali sam samo vojnik.
  20. evo kolege danas sam bio u mirovinskom stiglo je rješenje iz zagreba 70% vojno 30% civilno opća nesposobnost te dragovoljac sa rvi 30% pa bih pitao najkopetentnije dali itko može reći kolika bi mi mirovina mogla biti sa 15 godina staža.pitanje
  21. a čuješ ako nebudem zadovoljan na rješenje mislim da ću se žaliti ako bude pravnog i medicinskog uporištazažalbu a dali mogu smanjiti,mogu i smanjiti i povećati sve ovisi o oboljenju i nalazima i stvarnom činjeničnom stanju,to što je prema zakonu o braniteljioma koliko ja znam određeno koliko je utjecaj rata a koliko civilstvo utjecalo na pogoršanje bolesti,otom odlučuje komisija na osnovu nalaza a pošto danas svi rade po naputcima iz vrha vlade i ministarstva možemo očekivati drastična smanjenja vojnog dijela jeripak je za neke rat bio davno.ali što se mene tiče ja sam gurao dok sam mogao a sad teško da se mogunosit sa bolešću a i nisam ja tražio da mi se pogorša pa tako mislim da mogu očekivati manji dio vojnog a veći civilnog pa ćemo odlučit dali žalba ili ne ali kad vidim na osnovu čega ovi odlučuju i na koji način,dragi mogu ti i povećat i smanjit i napravit što hoće,a sve ovisi kakve su volje za radit i što im nalože.
  22. a što daradimo eto vidimda ivi imate slična iskustva i da ste prošli prije mene sve te faze pa se da zaključit da ni vama nije bilo lako a da se oni boje reakcija to ima smisla pa je cijeli postupak takav kakav je,nepreostaje mi ništa više nego čekati dok revizija ne donese svoje rješenje pa ću onda vjerovatno dobiti pravo na žalbu ako bude potrebno,te bi pitao dali kad se žališ na rješenje g.taborskog idalje ostaješ na bolovanju,i još što mi je teta rekla da neću niti znati kad revizija predmet vrati iz zagreba pa me to navodi na pomisao da se ni na šta neću imati pravo žaliti ili teta to tumači po svom i misli da smo neuki i tko zna što ako smo bolesni nismo budale.
  23. evo davam kažem da sam danas bio na mirovinskom te su mi priopćili da nedaju rješenja komisije dok ne dobijem rješenje ministarstva branitelja te da im je tako naloženo od pročelnice područne službe vi u šibeniku imate sreću što imate pametnog pročelnika a eto mi u puli nemamo tu blagodat te nas drže u neizvjesnosti do zadnjeg.tako vam stvari stoje tu kod nas ako netko zna za još koji konkretan primjer neka javi ili dali su zakonski dužni dati pismeno obrazloženje.
  24. evo da ti pojasnim ako uistinu imaš problema da više ne možeš i da te guši ili da se osjećaš uplašen i bojiš se budućnosti i posla kojeg obavljaš onda imaš problem,koji sam nemožeš riješiti pa ti stoga savjetujem da potražiš pomoć,a u mirovinu se ne ide kad želiš već kad ti dodje vrijeme i invalidsku kad se razboliš do te mjere da nemožeš normalno radit a ni živit.pa ako se tako osjećaš onda traži pomoć psihijatra i psihologa kojeg imaš i u policiskoj postaji a ostalo će ići samo od sebe,živ si imaš pravo na lječenje.nemoj se samo stidjet oboljenja i nemoći nisi ti kriv kao i mnogi drugi što su se razboljeli ali uvelike sam sebi možeš pomoći ako uspiješ shvatit da si se razbolio i da ti je potrebna stručna pomoć a ako nakon lječenja budeš za mirovinu ići ćeš a ako želiš u mirovinu zato što ti se ide i tražiš savjete kako da odeš i prevariš sustav onda si se stvarno razbolio.neljuti se zbog zadnje rečenice ali moraš početi rješavati problem i kad vidiš kako je teškolječiti se tek ćeš se onda još više razboliti.
  25. eto vidiš u šibeniku to riješe na pravi način ja bi isto bio zadovoljan sa takom pismenom obavijesti ali prijatel iz rijeke je dobio takodjer pismeno da je po članu zohrb umirovljenje u tijeku ali i to je to a ja još čekam jer je on rekao da mu je to došlo nakon 20 dana a eto i meni se bliži toliko od komisije mirovinskog pa se nadam da ću možda ija dobiti još kad bi pisao omjer rat mir tada bi bio zadovoljan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija