Jump to content

JamesD

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je JamesD objavio

  1. Ne piše tako u naslovu, nego da direktor donosi: "ODLUKU O OSOBNO UVJETOVANOM OTKAZU UGOVORA O RADU" a u obrazloženju stoji da nisam u mogućnosti uredno izvršavati svoje obveze iz radnog odnosa zbog određenih trajnih osobina i sposobnosti. nadalje... da sam osvarivao loše radne rezultate, nisam pokazao volju i znanje da želim raditi na način kako to zahtjeva proces rada... da sam griješio, nisao ostvario potrebne rezultate..
  2. ujutro sam tamo zvao pa kazu da ne mogu maloprije je zvala tajnica i pa su joj rekli da mogu ko tu koga j*** i na koji nacin?!
  3. Poštovani, molim vas za pomoć. Neprekidni radni odnos imam preko pet godina a kod trenutnog poslodavca preko godinu dana. Dobio sam odluku o osobno uvjetovanom otkazu ugovora o radu pa me zanima da li bih mogao ostvariti onih 70% plaće sa burze? .. nikad nisam bio na burzi i ovo mi je prvi otkaz pa vas molim za pomoć, hvala
  4. Da li mi u tome slučaju barem ostaje ostvareni bonus na polici osiguranja? Cesta je bila magistralna, županijska .. ravna .. kroz naselje. Brzina mi je bila oko 60-70km/h. Parking s lijeve strane ispred kafica. Usao je cca 20m ispred mene, dovoljno da se postavi u moju traku.. da je barem trenutak kasnije uletio ili da sam ja vozio malo brže, pogodio bih ga u bok i nebi bilo dvojbe. Moj trag kočenja je cca 15m.. Bojim se da ne mogu nikako dokazati kako se nesreća dogodila, iako imam svjedoka. Bio sam pod utjecajem alkohola a s druge strane on je tamo lokalni "sherif" i lako ce naci svoje svjedoke koji ce potvrditi pricu da nije bio u kaficu nego se lagano vozio i skretao desno u polje..
  5. Poštovani, Molim vas ako mi itko može reći da li postoji kakva opcija za mene... činjenice su da sam udario u njegov zadnji kraj, ja napuhao 1.75, on 0.44 On je meni oduzeo prednost tj. izašao sa ljevog parkinga pred mene i nisam stigao zakočiti. Sada mi je moje osiguranje poslalo da sam im dužan iznos koji su oni njemu isplatili... Da li ja njega mogu utužiti na isti način tj. kako objasniti na sudu ili gdje da, iako sam napuhao, nisam imao izbor i mogao sam poginuti... njegova šteta je 20 puta manja od moje..
  6. Pozdrav! pregledao sam puno stranica i foruma ali nikako ne mogu naći suvisle informacije o plaćanju doprinosa na domaću radinost. S jedne strane piše da se ne mora a drugdje da se mora. Stalno sam zaposlen kod poslodavca i želja mi je otvoriti domaću radinost kao dodatni izvor prihoda. Saznao sam da se na domaću radinost porez se platiti, samo ne znam koliko godišnje i da postoji ograničenje od cca 80.000kn godišnjeg prometa Zanima me kako se plaća porez paušalno i koliki je godišnji iznos i Da li se plaćaju doprinosi (mirovinsko, zdravstveno) te koliki je njihov iznos. Molim Vas da mi pomognete sa nekim konkretnim iznosima
  7. Moje isprike, izgleda da nisam bio dovoljno jasan. Navedeni link nije moja mjera opreza nego jednog od prosvjednika a jedina je koju sam našao na netu... Isti je formular jedino sto mi nije nista ispunjeno osim mojih osobnih podataka i vremena na koje se mjera opreza određuje. Znači, ništa pod točkama a do f
  8. Kao prvo zelim vam se zahvaliti na odgovorima, nadam se da kada cu izaci pred suca/sudkinju da ce imati milosti.. Nadalje, u "Naredbi o određivanju mjere opreza" (izgled koje se može vidjeti na: http://boo.mi2.hr/~tom/zabrana_pristupa_varsavskoj.pdf ) meni nije ništa isponjeno pod "Mjera opreza", znači od točke a do f je ostavljeno prazno dok je ostalo ispunjeno. Prema tome ispada da mi je izrečena mjera opreza, od-do, samo ne piše za što ... vozačka je naravno ostala u PP. Dok ne podignem dozvolu ne ću voziti ali je zanimljiva situacija Drugo, meni ide na štetu činjenica da sam prije cca 4 godine ostao bez dozvole na tri mjeseca zbog 0,9 promila... prije 6 mjeseci sam platio kaznu 2000kn zbog prebrze vožnje.. prije mjesec dana mi je izdana pismena opomena u zamjenu za kaznu od 500kn zbog prebrze vožnje ... a trenutno vodim spor da sam prošao na crveno (nije tema ali usput samo da kažem da sam u raskršću čekao 15sek dok se je crveno upalilo) Ovako napisano izgleda kao da nisam dobar i pošten vozač no vjerujte mi, jednostavno nemam sreće. Novaca nemam, no na rate bi se nekako dalo nategnuti.. a posao za koji je potrebna B kategorija mi doslovno visi o niti tako da ako mi oduzmu dozvolu, ostajem bez posla pa i bez novaca da platim kaznu. U Zatvor ne mogu niti ne zelim, radije cu emigrirati...
  9. Lijep pozdrav molio bih savjet u vezi velike gluposti koju sam napravio. Naime iz potpuno neopravdanih razloga i zobg pijanstva sam vozio auto i napuhao 1,68 promila... umanjeno za 0,1 ispada 1,58. Uzeli su mi vozacku na 8 dana, otpeljali na trežnjenje na Oranice gdje mi je policajac, kada me pustio na slobodu, rekao da će mi nalog doći poštom ... sramim se. uglavnom zanima me slijedeće Koliku kaznu mogu oćekivati pošto piše od 5 do 15 tkn. Plaća mi je ispod 5 tkn. Na koji rok mogu očekivati da ću ostati bez vozačke dozvole? Da li je moguće da na neki način mi ostave vozačku? Hoću li smjeti upravljati vozilom A kategorije?
  10. Molio bih vas za pomoć. Danas sam napravio glupost i vozio sam ulicom "iako je postavljenom prometnom signalizacijom zabranjen promet za sva vozila osim vozila gradilišta" kako piše u prekršajnom nalogu. Novčana kazna iznosi 500kn. Ja, na žalost, tih novaca nemam a nikako ne bih želio na izdržavanje zatvorske kazne. U nalogu stoji da imam pravo prigovora prekršajnom sudu u roku 8 dana te da se isti podnosi putem ove PU/PP u dva istovjetna primjerka. Doznao sam za opciju zamjene novčane kazne radom za opće dobro i da je nedavno izašao novi zakon po tom pitanju. Zanima me da li je zamjena novčane kazne radom za opće dobro moje zakonsko pravo ili to ovisi o sutkinji i njenom trenutnom raspoloženju te na koji način da uložim taj prigovor?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija