Jump to content

shure

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rješenje je pismeno i piše da nikakvom radnjom niti ispravom nastalom nakon podnošenja prijedloga za uknjižbu ne mogu promijeniti rješenje. Znači li to da taj stan nikad neće postati moje vlasništvo kad ništa ne mogu napraviti retrogradno? Ne razumijem zašto bilježnik nije spomenuo da ugovor mora sadržavati takvu klauzulu i kako su banci koja mi je dala kredit dozvolili uknjižbu založnog prava, a meni je pravo vlasništva odbijeno. Banka je prodavatelja u cijelosti isplatila, a ja plaćam 22-ogodišnji kredit banci. Porezna me traži da platim porez na nekretninu ili da se prijavim na tu adresu s obzirom da mi je to prva nekretnina u vlasništvu i rješavanje stambenog pitanja. Po zakonu se moram prijaviti na toj adresi, a MUP odbija izdati osobnu s tom adresom bez vlasničkog lista kojeg mi sad sud odbija i to je pravi začarani krug. Ako ne platim porez (a otkud mi 18000kn?!?) porezna će mi ovrhom sjesti na plaću, to znači da neću moći platit kredit pa će mi banka uzeti stan na kojeg je isti ovaj sud dozvolio upis založnog prava banci temeljem kredita kojim je prodavatelj isplaćen. Što sad da radim????
  2. Molim pomoć i savjet Kupila sam stan kreditom banke koja je uknjižila hipoteku na isti, a kad sam od suda zatražila vlasnički list dobila sam odbijenicu jer "kupoprodajni ugovor ne sadrži izričitu izjavu prodavatelja da pristaje na uknjižbu (čl.54 Zakona o zemljišnim knjigama NN91/96, 68/98, 137/99, 114/01, 100/04, 107/07)" Piše da mogu uložiti žalbu u roku od 15 dana, a ne znam kako da to sročim i što dalje moram napraviti jer između ostalog piše i "Kako se o prijedlogu odlučuje prema zemljišnoknjižnom stanju u trenutku podnošenja prijedloga za upis čl.107 ZZK, te nedostatak u prilogu ili prijedlogu ne može se popraviti nekom ispravom sastavljenom nakon podnošenja prijedloga za upis, odnosno nekom radnjom poduzetom nakon podnošenja prijedloga za upis kojima se tek nakon podnošenja prijedloga za upis otklanja nedostatak zbog kojeg se po prijedlogu nije moglo postupati, te je slijedom navedenog valjalo riješiti kao u izreci ovog rješenja" Što sad da radim? Da sastavim aneks ugovoru u kojem će prodavatelj izjaviti da dopušta uknjižbu vlasništva? Ima li to smisla kad piše da neće uvažiti nikakve radnje ni isprave nastale nakon podnošenja zahtjeva? Ne shvaćam kako je banka mogla uknjižiti založno pravo na stan koji po ovome uopće nije moje vlasništvo. U stvari, ništa više ne shvaćam i molim da mi netko da savjet i nekakav primjerak žalbe kakvu bi morala uložiti sudu.
  3. Vec sam smatrala zavrsenom pricom "chat" sa osobom poput Vas, ali ne mogu ne reagirati kad me netko naziva invalidom temeljem svoje slobodne procjene. Nemam namjeru hraniti Vas izopaceni ego ovakvim beskorisnim dopisivanjem, jedino cu Vas izvijestiti da nije ovaj forum potpuno beskoristan (kakvim ga Vi zelite napraviti) jer sam pomocu njega dobila ponudu odvjetnika koji razmislja drugacije nego Vi i spreman je zastupati me bez naknade, odnosno za 20% odstete za koju uopce ne sumnja da cu dobiti. Toliko o tome, a najmanje sto mogu ocekivati od osiguravajuce kuce kojoj svake godine placam osiguranje za sve putnike u vozilu, ne samo za auto i vozaca, jest da posteno plati odstetu kad se ovako nesto dogodi. U svakom slucaju, hvala forumu! Ipak sam nasla pomoc koju sam trebala.
  4. Zahvaljujem na odgovoru. Sto se tice pokretanja bilo kakvog postupka, niti sam sposobna trenutno niti posebno zainteresirana. Mene je samo mucilo da li je moj sin u kakvom prekrsaju sto samo ceka da mu se netko iz osiguranja javi, a on sam nista nije poduzeo osim sto je gospodji iz drugog automobila dao svoje podatke, odnosno zajedno sa njom popunio obrazac. On je mlad i neiskusan, a ja uopce nisam vozac i oboje smo se prvi put susreli sa takvom situacijom. Sto se tice lijecnika koji mi je spomenuo mogucnost trazenja odstete, radi se samo o prijateljskom razgovoru s pacijentom, a ne o nagovaranju na bilo kakve makinacije. U svakom slucaju, zahvaljujem na odgovoru, a gospodina ili gospodju cinika iskreno zalim jer mora da je tesko zivjeti sa toliko gorcine u sebi. Nije zivot tako crn niti ljudi tako grozni kako on (ona) to vidi.
  5. Stvarno nema potrebe za tolikim cinizmom, pogotovo sto ste apsolutno pogresno procijenili situaciju i moje pitanje. Niti me zanima materijalna korist niti imam ikakvih iskustava u prevarama sa kojima vidim da se cesto susrecete i u njima uzivate. Misljenje lijecnika je da treba prijaviti ozljedu, a mene samo zanima da li bi moj sin zbog toga mogao imati problema jer mu je vec dovoljan stres sto me "svojom krivnjom" gleda u ovratniku i obavlja kucanske poslove umjesto mene. I najbitnije mi niste rekli - da li je u redu sto je samo dao svoje podatke i ceka da ga netko obavijesti ili i on mora nesto poduzeti - prijaviti osiguranju, policiji ili sto vec..... A korist o kojoj govorite rado bih prepustila vama i slicnima koji od toga zivite, ali pod uvjetom da i sve popratne pojave pa i ovaj ovratnik preuzmete zajedno sa odstetom..... I da ne bih samo trazila savjete, jedan cu i ja vama dati - Ne zurite sa zaključcima dok ne znate sve relevantne cinjenice.......Ili ste vi mozda fenomen kojem su sva cula i refleksi ukljuceni dok spava....blago vama ako je tako.....ja sam, nazalost spavala......da nisam sve bi bilo drugacije ili ne bi bilo nista od svega jer bi moje dijete bilo opreznije i drzalo rastojanje koje sigurno nije bilo dovoljno kad mu se dogodilo to sto jest...... U svakom slucaju, moram vas pohvaliti - nitko mi jos nije tako brzo i promptno odgovorio kao vi pa makar to bilo i cinicno.....hvala anyway!
  6. Proucila sam brdo postova i nasla puno zanimljivih odgovora i saznanja, ali i dalje imam potrebu postaviti konkretno pitanje koje me muci i nadam se da mi mozete pomoci. Moj problem je trzajna ozljeda vratne kralješnice do koje je doslo prije 14 dana, a moji se problemi samo gomilaju umjesto da prolaze kako sam se nadala. Dakle, bila sam suvozac u automobilu kojeg je moj sin vozio magistralom kod Senja, padala je kisica i bilo je radova na cesti pa se nije ni moglo brzo voziti, a i ogranicenje je bilo 50km. Usavsi u jedan od zavoja ugledali smo prometnu nezgodu kombija i osobnog automobila, auto ispred nas je zakocio, mi takodjer, ali smo ga ipak malo udarili . Kako nije bilo vece stete (nas desni far i ogrebotina na odbojniku drugog automobila) izmjenili smo police osiguranja (drugi auto je sluzbeno vozilo firme) i nastavili put. Apsurdno je to sto su vozila koja su se sudarila ispred nas u trenutku nestala (valjda su se dogovorili oko stete i nisu zvali policiju) Cinilo se da je sve proslo relativno dobro, bez vece stete i ozljeda, ali nakon par sati, te noci, probudila me strahovita glavobolja i bolovi u vratu i desnoj ruci. Kako se tijekom noci moje stanje pogorsalo ujutro sam otisla kod lijecnika koji je dijagnosticirao trzajnu povredu vratne kraljesnice, kirurg me poslao neurologu, fizijatru itd. Uglavnom, vec 14 dana sam u ovratniku, konstatirana je ogranicena pokretljivost kraljesaka od C2 do C5 itd....terapija ovratnik, mirovanje, a zatim EMNG, neurokirurg pa fizikalna terapija. Moj lijecnik kaze da bih trebala uputiti odstetni zahtjev Jadranskom osiguranju kod kojeg je moj sin osigurao vozilo i putnike, ali mene prvenstveno zanima da li cu ja na taj nacin nastetiti svom djetetu, odnosno da li ce ga netko teretiti za to (osim sto ce izgubiti bonus na osiguranju) i na koji nacin da to sve napravim. Da li je za odstetni zahtjev potreban i nekakav policijski zapisnik? Mi uopce nismo kontaktirali policiju s obzirom da je steta na vozilima mala i nastavili smo put kuci (do Pule) jer ni moja povreda nije izgledala ozbiljna. Molim vas savjet, nikad nisam bila u slicnoj situaciji i ne znam da li smo nesto propustili uciniti. Nismo kontaktirali ni Jadransko osig. jer moj sin kaze da ce oni nas zvati kad dobiju podatke od osiguravajuce kuce drugog vozila. Da li je to tocno ili smo i mi morali sve to negdje prijaviti (policija? Jadransko osig.? ) Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija