Jump to content

gogabe

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Suprug i ja razveli smo se i rastava braka postala je pravomoćna. Kao i cijelo vrijeme trajanja postupka, suprug i sada ignorira sve što se događa i ne poštuje nikakve odluke. Čak nije otvorio kuvertu u kojoj se nalazi sudsko rješenje o razvodu.Nastavio je živjeti u kući u kojoj smo stanovali do rastave braka. Već godinama nikako financijski ne pridonosi uzdržavanju djece, od kojih je jedno maloljetno. Koristi se svim pogodnostima besplatnog stanovanja, prehrane, korištenja telefona, grijanja, pranja rublja,održavanja osobne higijene..., bez ikakve naknade. Prije nego sam pokrenula postupak rastave, zamolila sam ga da se iseli i pobrine za sebe. To je ignorirao, kao što i sada ignorira sudsku odluku. Naglašavam da je kuća u kojoj stanujemo u potpunom vlasništvu moje majke.Određenu alimentaciju ne plaća, kao niti druge troškove. Molim pomoć i savjet u koracima koje trebam pokrenuti ja ili moja majka, kao vlasnica kuće, da se on iseli.
  2. Može li mi netko odgovoriti koliko iznose troškovi postupka razvoda braka. Čula sam da se oko 200,00 kn plaća podnošenje tužbe i isto toliko presuda.Jesu li to točne informacije? Tijekom postupka ne namjeravam uzimati odvjetnika. Je li obavezno nakon razvoda provesti podjelu imovine, naročito ako je ona neznatna ili ne postoji? Hvala!
  3. Na zalost, njegovo ulaganje u zajednički stan svodilo se na besplatno korištenje stambenog prostora,trošenje svoje zarade isključivo na sebe, za svoje potrebe,alkohol i provode. Nikada se nije opterećivao potrebama vlastite dvoje djece,a na moje traženje novaca za život odgovarao je da nema dovoljno niti za sebe. Mislite li još uvijek da nije fer tražiti od njega da se odseli i pobrine se za sebe? Sram me je reći koliko je godina takav život trajao!
  4. Na zalost, njegovo ulaganje u zajednički stan svodilo se na besplatno korištenje stambenog prostora,trošenje svoje zarade isključivo na sebe, za svoje potrebe,alkohol i provode. Nikada se nije opterećivao potrebama vlastite dvoje djece,a na moje traženje novaca za život odgovarao je da nema dovoljno niti za sebe. Mislite li još uvijek da nije fer tražiti od njega da se odseli i pobrine se za sebe? Sram me je reći koliko je godina takav život trajao!
  5. Pokrenula sam tužbu za razvod braka. Suprug i ja živimo u kući koja je u potpunom vlasništvu moje majke. Želim da se suprug iseli iz kuće odmah nakon rastave. Zanima me, može li on praviti probleme oko iseljenja, odnosno, što mogu učiniti ako se bude opirao iseljenju iz kuće.
  6. Podnijela sam tužbu za razvod braka 23. 06. 2009. godine, općinskom sudu u Zaprešiću. U braku je rođeno dvoje djece, od kojih je jedno još maloljetno. Zanima me koliko vremena je potrebno da se pokrene postupak, kako ću ja biti obaviještena o tome. Budući nisam zainteresirana za postupak mirenja pri CZSS, molim savjet kako da se to skratih i ubrza. Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija