Jump to content

Sjena

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo hipotetski pitam... =) Hvala na odgovoru!!
  2. Bez obzira što se nije radilo putem ugovora, ako možete dokazati da ste Vi napravili tu stranicu, onda je to Vaše djelo i kao takvo ga nitko ne smije mijenjati... U pravu ste.
  3. Nisi u pravu. Student poput svakoga drugog punoljetnoga građanina može otvoriti poduzeće, odnosno osnovati trgovačko društvo. Problem nastaje tek onda prijavi li se kao vlasnik i direktor jer tek tada gubi studentska prava. Međutim, može zaobići taj pravni propis, i to vrlo jednostavno, da pri registraciji poduzeća (trgovačkog društva) sebe imenuje vlasnikom, a nekog od zaposlenika (jer svaka tvrtka mora imati bar jednog zaposlenika) direktorom. Tako student poduzetnik zadržava studentska prava i može raditi u vlastitom poduzeću, odnosno trgovačkom društvu. To znači: Tata i ja smo suvlasnici društva, on je ujedno i zaposlen i direktor je u tom istom, dok ja "uživam" u studiranju?
  4. Na žalost, "da" je okrutan odgovor.
  5. Smije li student koji studira redovno biti vlasnik/suvlasnik doo?
  6. Jel ovo pomaže? Zakon o radu Članak 47. (1) Godišnji odmor, odnosno prvi dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili porodnog dopusta, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine, pod uvjetom da je radio najmanje šest mjeseci u godini koja prethodi godini u kojoj se vratio na rad.
  7. Ne bih to smatrao diskriminacijom jednog roditelja. Time se samo omogućuje da prednost imaju oni koji nisu u mogućnosti čuvati svoju djecu jer rade. Na žalost...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija