Jump to content

sanjapg

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sanjapg objavio

  1. Ispit 8.5., evo pitanja koliko se sjećam Posebni dio financije: Zadatak:Porezni obveznik podnio je prijavu poreza na dohodak za 2009.g.-doh.od nesamostalnog rada 150000,00, nadzorni odbor 1500,00, priložio zdravstvene račune 7500,00, uzdržava 1 dijete i živi u Pazinu. Izradi rješenje. Usmeni:Obveznici poreza na dohodak, HNB, Carinska tarifa, Devize, slobodne zone, da li fizičke osobe mogu biti obveznici PDV-a, tko je obavezan podnijeti prijavu p.na dohodak, što uređuje OPZ Opći dio: 2 najvažnija zadatka vlade(nac.manjine i nadzor nad državnim tijelima); nabrojit neke DUO i SDU; poslovi predsjednika Programi cards, phare, sapard; Institucije-komisija,parlament,vijeće(o svakoj nešto); početak suradnje Hr i EU(SSP 2001); SSP; Kako je tekao odnos Hr i EU Što se određuje statutom; koje su jed.područne samouprave; tko predlaže,a tko izglasava statut; koji su oblici mj.samouprave; poslovi grada; teške ozljede; tko su namještenici i službenici; Glavne knjige; što je pisarnica; najvažnije načelo zup-a(zakonitosti, a drugo je razmjernosti); što je upravni spor
  2. Evo položila sam 8.5. U našoj grupi su svi ispitivači bili super i pomagali su na sve moguće načine,pa nijedno pitanje nije bilo teško jer su ga oni napola odgovorili. Kolegica iz druge grupe rekla je da je bilo teško na EU tako da mislim da jako puno ovisi o ispitivaču. Pitanja su ova koja se vrte na forumu. Gledaju dali ste sss,vsš ili vss, a za ZUP dali ste pravnik ili ne.
  3. neno može i meni skripta? sanja_p_g@net.hr Da li su uključene ovogodišnje izmjene i da li je EU ažurirana?
  4. Može i meni skripta? sanja_p_g@net.hr Paničarka vidim da i ti imaš posebni dio iz porezne. Šta si sve učila? Možeš poslat primjere rješenja? Ma ne znam ni šta bi pitala,mislim da taj posebni dio nisam nikako spremila, kao to je lako,a sad me hvata panika...
  5. I ja sam tako nekako to zaključila pošto su sve te organizacije i uredi na neki način dio nekog ministarsrva
  6. I ja idem 8.5., posebni dio-porezna. Ima još netko poreze?
  7. vesna_t jesi bila ti na DSI? Imaš iz porezne posebni dio?
  8. ne znam, zato postavljam pitanje ako netko zna odgovor. Nisam ja još bila na DSI,nego sam našla sam to pitanje tu na legalisu.
  9. Zašto je ministar u prednosti pred ostalim čelnicima? (to je bilo pitanje na DSI)
  10. Koja je razlika između ministarstva, središnjeg državnog ureda i državne upravne organizacije? Osim u nazivu i nazivu čelnih ljudi. Zbunjuje me jer svi obavljaju iste poslove:nadzor,prijedlog zakona,rješavanje u upr.stvarima,itd...
  11. Molim te, možeš imeni poslati te skripte? Hvala sanja_p_g@net.hr
  12. Može skripta, ali pohvatala sam ja to uglavnom, samo pitam ako netko zna baš definicijju što su upravne pristojbe? I odgovor na treće ptanje
  13. Molim da mi netko odgovori na ova pitanja: 1.Što je upravna pristojba? 2.Tko je obavezan platiti upravnu pristojbu? 3.Koja je razlika između upisnika predmeta upravnog postupka i uruđbenog zapisnika? (osim što se u prvog upisuju predmeti upr.postupka,a u drugi neupravnog) Hvala!
  14. Ej! Je došlo do izmjene ili ne?
  15. Koja je ralika između rješenja i zaključka? Kada se izvršava rješenje, a kada zakjučak? Da li je dopuštena žalba protiv zaključka?
  16. voki ne otvara mi ove linkove za skripte, možeš ponovno stavit ili poslati na mail? sanja_p_g@net.hr
  17. Nešto se prošle godine pričalo o izmjeni Ustava, dali je došlo do izmjena?
  18. Tanja-Tanja molim te skriptu posebnog dijela na mail sanjek@net.hr. Hvala!
  19. Kada si ti to polagala? Ja sam pitala da li mogu polagat za VSS, ali su mi rekli (u Poreznoj) da moram polagat prema radnom mjestu, odnosno rješenju koje sam dobila, a to je za VŠS, i da prema sadašnjem zakonu nebi morala polagat opet ako me premjeste na VSS. Dali su tebe zvali nakon što si već predala prijavu za DSI?
  20. Ajde ljudi! Pa šta nitko iz porezne ne polaže DSI?
  21. Imam VSS, a rješenje imam za VŠS i tako moram i prijavit DSI. Zanima me da li se ispitivači drže Uredbe prema kojoj je za VŠS manje toga za učit nego za VSS?
  22. Kako izgleda posebni dio za poreznu? Šta bude na pismenom? Koja sve rješenja postoje? Kako ih treba pisati na pismenom (sve od zaglavlja, članaka pa do potpisa ili...??) Šta pitaju na usmenom?
  23. Može i meni najnovija skripta? Porezna, VSS. Hvala! sanja_p_g@net.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija