Jump to content

lazie

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok stručnjaci Imam još jedno pitanje, naime, otac i majka su mi se prošle godine u lipnju razveli, bili su zajedno u braku punih 30.god. Razvod prošao sasvim okej, no nakon toga je nastupio problem, naime, oni imaju neku zajedničku bračnu stečevinu, tj. radi se o kući. Obzirom da je zajednička to bi trebalo na neki način podijeliti, svaki na svoje i ciao. To je ono ključno, otac apsolutno ne pokazaju interes za to da se podijele, opcije koje mu nudi majka su prodaja kuća, otkup njegovog dijela, no to on odbija. I ono što bi iduće trebalo biti je sud i sudska parnica. E sad, mene zanima kako to točno ide? Da li majka mora podnijeti tužbu na općinskom sudu? I ono dosta bitno, tko snosi troškove, kakav je princip plaćanja? Problem je u tome što majka pomalo paničari vezano uz te troškove, govori kako će izgubiti pola kuće zbog tih troškova i tako dalje. Što vi kažete na to? Hvala!
  2. @ nindy hvala na trudu za tak iscrpan komentar , no mislim da ste ipak uzalud komentirali. Brinem se za svoju budućnost , to što sam odokativno odrasla ne znači da moram zaboraviti majčin trud i volju da ispuni svoju ulogu u punom smislu , upravo suprotno.
  3. Hvala na odgovoru. Zanima me ako će se kuća ići prodavati uz posredništvo suda , tj. na neki sudski nalog ( jer ne vjerujem da bi moj otac prisatao da je proda) , da li će se onda i on morat iselit iz kuće? I da, mama mi ima kredite koje uzela za sređivanje kuće u iznosu od 4000 kn / mj., dalje ih ona sama mora isplaćivati ili se i to uzima u obzir?
  4. Da, i ja mislim da to što više nismo maloljetni olakšava situaciju. Vezano uz bračnu stečevinu ni to ne bi trebao biti problem kad bi se moj otac bio spreman dogovoriti, no on to odbija. Razlog je i više nego jasan , njemu nije loše , ima kuću, formalnu obitelj, njemu se kuha , pere i ostalo. A činom razvoda on bi odjednom postao iskrivljen član društva u kojem živi. Pokušaji odvikavanja su bili poradi njegovih zdravstvenih problem ( jetra i čirevi). Želim pomoći majci , želi da zaživi i uvidi da život može biti lijep. Znam da joj treba podrška i mnogo hrabrosti. Uostalom to se buktalo više od 20 godina i stoga bi apsurdno bilo očekivati da se riješi u nekoliko dana. Da za početak ode kod odvjetnika?
  5. Osuđivan je , samo novčane kazne. To je bilo dva puta. Probao je s liječenjem, no uvijek se vraća istim putem. Čak je bio hospitaliziran. Moj odnos s ocem je doslovno nikakav, ne komuniciramo , eventualno kad dođem kući , pa me ima potrebu otjerat iz kuće. To je nevažno , jer ja ne živim više u toj kući. I želim pomoći , ali tu pomoć želim uputiti mami . Ova vaša "u dobru i zlu" isto tako baš nije pitka , jer po takvome moj otac ne bi nikad dizao ruku na svoju suprugu i djecu, izlagao stalnim nemirima i rubovima preživljavanja u samom djetinjstvu. Meni zaista nije "in" nekoga optuživat za zlostavljanje. Stvarno mi nije jasno kome bi to bilo u cilju , koja zdravoumna osoba to smatra da je "iN". Mislite da ja ne bih htjela imati normalnu obitelj , noramalan život , zar mislite da je meni poželjno prikovati si etiketu oca zlostavljača? Jedino što vam na vaš komentar mogu reći je da je zaista bilo teško nikad ne biti dijete. No, s vremenom osoba se navikne na to i ide dalje.
  6. Na temelju niza takvih obitelji u Hrvatskoj tranziciji. Od 30 kolega/ica na fakultetu , polovica njih ima slčne obiteljske situacije. No , ako vas to smeta - zanemarite. Ovo zaista nije bitno, trenutno
  7. Odlučila sam registrirati na forum jer trebam stručni savjet. Naime, moji roditelji su u braku već 20 i nešto godina, i napokon mama razmišlja o rastavi braka. Tipična hrvatska obitelj , otac alkoholičar , zlostavljač ( nekoliko puta je bio priveden s bitnom dozom alkohola u krvi itd. ) i napokon razmišlja o tome. Brat i ja smo već odrasli ljudi , on 30. god. , ja 24. god. I ono što sad mamu brine je podjela imovine , jer poznavajući oca , on se neće iseliti iz kuće , pa da to u miru prodaju i nastave svaki dalje svojim putem. Pa me zanima , što joj je činiti? Da li uopće rastava ima smisla? Može li se to privesti kraju s jednom tako tvrdoglavom i teškom osobom koja je uz to i agresivna? I gubi li što mama ako se iseli iz kuće? Kuća i okućnica je stečena za vrijeme braka i zajednički su vlasnici. Znam da to ne znači ništa , čisto samo kao napomena , mama zarađuje više od 10. 000 ,00 kn., dok on ima manju od 5. 000,00 kn. Pa je stoga jasno tko je više priskribio za kuću, no ni to više nije bitno. Bitno je da mi je mama sigurna i mirna. Molim vas za neki savjet , od kud opće krenuti ? Znam da je to vam još jedno pitanje u nizu , ali zaista bih bila zahvalna za neke smjernice i pisanu pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija