Jump to content

hipoteka

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hipoteka objavio

  1. Dobar dan, Molim Vas pomoć. Podnesen je prijedlog/zahtjev Zemljišniku Općinskog suda za brisanje tereta s nekretnine koja se nalazi na području tog zemljišnika. Zbog navodne opterećenosti, prijedlog/zahtjev su poslali na rješavanje na sud u drugom gradu. Navodno im taj sud, odnosno zemljišnik pomaže da se predmeti brže rješavaju, tako su objasnili. To predugo traje i želim pisati požurnicu. Kome treba poslati požurnicu, zemljišniku kojem je prvi put upućen ili zemljišniku, odnosno sudu u tom drugom gradu gdje se trenutno zahtjev nalazi? Kako u ovom slučaju nasloviti požurnicu? Hvala na pomoći.
  2. Veliki19 hvala. Mene zanima da li nasljednici smiju uopce pisati anekse na ugovore. Konkretno za ovaj slucaj. Objekt je bio prodan u jednoj velicini i to nema spora, sve je proslo u redu, a nakon toga je napravljen dodatak da je ipak veci, dodana je povrsina. Zbog nekih zivotnih okolnosti, to prosirenje nikada nije preslo na kupca i taj dio dodatni bi sada pravno uredili nasljednici, moze li aneksom? Hvala.
  3. Molim za pomoć. Prednici su sklopili Kupoprodajni ugovor o zemljištu i naknadno su napisali i aneks ugovora na isti. Ugovor je djelomično realiziran za života prednika.Sada bi mi nasljednici realizirali ugovor u potpunosti, ali bi dodali još jedan aneks. 1. Da li je nasljednicima pravno dozvoljeno napisati dodatni aneks na ugovor koji su napisali prednici da bi se ugovor do kraja realizirao? 2. I pod kojim uvjetima nasljednici smiju pisati ankeks ugovora na ugovor koji su pisali prednici i staviti naslov Aneks ugovora na kupoprodajni ugovor? Hvala na pomoći.
  4. Poštovani, molim pomoć. 1. Da li se u ugovoru o prodaji nekretnine mora navesti cijena? 2. Ako ne postoji obveza unosa cijene u ugovor, u kojim slučajevima se cijena ne mora navesti? Hvala.
  5. Dobra večer, hvala na odgovoru. Evo i nastavka. Možda je malo nejasno napisan prvi post. Tim ugovorom kod javnog bilježnika pokušali bi napraviti sljedeće: nekako se osigurati da se riješi pitanje zajedničkog krovišta i da snose odgovornost za ono što žele izvesti na krovu. Zato su postavljena gornja pitanja u vezi odnosa ugovora i projekata. Također me zanima da li ih se može natjerati da odgovarjaju za ono što oni žele napraviti, da će to napraviti što piše u ugovoru i da li mi možemo na osnovu tog ugovora tražiti odštetu, ako se objektu nešto dogodi. A nije sve napravljeno kao u glavnom projektu. Hvala svima koji pokušavaju pomoći.
  6. Građevina ima dva odvojena ulaza, podijeljena zajedničkim jednim zidom, sa zajedničkim krovištem. Na svom dijelu susjed želi raditi dodatnu etažu. Po uvjetima građenja za građevinu to se ne smije raditi. Investitori na susjede prave pritisak da pristanu i da im se ne ruši projekt. 1. Da li postoji prekršajna ili krivična odgovornost, ako se potpiše dogovor kod javnog bilježnika za rješenje krovišta i dodatne etaže suprotan glavnom projektu i uvjetima građenja? 2. Ako susjedi investitori ne budu poštivali dogovor potpisan kod javnog bilježnika, kakva su prava u tom slučaju suprotne strane? 3. Da li ima pravo susjed tražiti obustavu, prekid radova, zvati inspekciju, ako se investitori ne budu pridržavali dogovora potpisanog kod javnog bilježnika? 4. Kakav je pravni odnos glavnog projekta (građevinske dozvole) i izmijenjenog projekta koji je potpisan samo kod javnog bilježnika? Koji ima veću težinu u slučaju spora? Hvala.
  7. Hvala Matrix, Mi uredno na svoje ima plaćamo porez od 2016. Problem je u tome što oni paralelno zadužuju umrlog ostavitelja unatoč našoj obavijesti, poslanim izjavama. I sada nas muči kako riješiti problem, odnosno da prestanu zaduživati umrlu osobu i storniraju taj u stvari nepostojeći dug. I to nam je sada veliki problem.
  8. Porez na ime ostavitelja Molim za pomoć. Strah nas je ovrhe. Ostavitelj je iznajmljivao prostor i uredno plaćao porez. Živio je u istom gradu gdje je bio iznajmljeni prostor. Preminuo je 2015. godine. Prostor je i dalje bio iznajmljen i uredno su se podmirivale porezna davanja. Nakon ostavinske rasprave 2016. godine, vlasništvo nad prostorom preuzimaju nasljednici. Nasljednici i prostor koji se iznajmljuje nisu u istom gradu. Nakon provedene ostavinske rasprave, nasljednici Poreznoj ispostavi gdje je živio ostavitelj i gdje je iznajmljeni prostor šalju: 1. Izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika u kojem ostaviteljevu poreznu ispostavu obavještavaju o prijenosu vlasništva nad prostorom na nasljednike, da ostavitelj više nije zakupodavac od datuma u 2016., imena novih zakupodavaca (nasljednika), o ispostavi prebivališta novih vlasnika (nasljednika), obavještavaju je da je sklopljen novi ugovor koji je dostavljen poreznoj ispostavi nasljednika 2. Smrtni list ostavitelja 3. Dokaz o prebivalištu, boravištu nasljednika Nova ispostava u kojoj žive nasljednici je uredno zaprimila novi ugovor, odnosno aneks kojim se prenosi ugovor na nove vlasnike. Nova ispostava u kojoj žive nasljednici je uredno raspisala porez koji su novi vlasnici uredno uplaćivali. Nakon više od 3 godine,nakon ostaviteljeve smrti, nama dolazi obavijest o dugu koji se gomilao na ostaviteljevo ime kroz sve te godine na ime mrtvog ostavitelja, od 2016. Nitko nas nije obavještavao. Pustili su da dug raste, a na drugoj strani mi uredno podmirujemo obveze na naša imena. Ponovno pišemo ostaviteljevoj Poreznoj ispostavi, šaljemo ponovno staru izjavu koju smo već slali, ponovno ovjerenu kopiju stare izjave kod javnog bilježnika. Pošaljemo i kod javnog bilježnika ovjerenu potvrdu da smo te daleke 2016. slali preporučenu pošiljku na ostaviteljevu poreznu ispostavu. I opet ništa. Danas smo opet bili na našoj poreznoj ispostavi da provjerimo da li su nešto radili u ostaviteljevoj poreznoj ispostavi, stornirali dug i slično. Referent je provjerio i kaže da ništa nisu radili na ostaviteljevoj ispostavi po tom pitanju. Čini nam se da smo ostavljeni na milost i nemilost referentu. Što nam je činiti? Već smo potpuno očajni. Strah nas je ovrhe i kamata. Hvala Vam na pomoći.
  9. Molim Vas preporuku za odvjetnika. Trebam bi potpisati ugovor o radu. Radi se o medicini, specijalizacija pa Vas molim preporuku za odvjetnika u Zagrebu i Splitu. Hvala.
  10. Osobe u čiju je korist išla hipoteka, odnosno nasljednici, su upozorene na to da terete treba brisati, ali ništa ne poduzimaju i nije ih briga. A ja želim izbjeći nepotrebne troškove, svađe,... U zakonu o zemljišnim knjigama u članku 141 stoji da bi trebalo brisati sve terete koji su stariji od 30 godina, a negdje na netu postoji informacija da bi u zemljišnim knjigma automatski trebalo brisati sve terete upisane do 25.12.1958. Nisam pravnik i meni je teško odlučiti da li bi se mogli pozvati na taj članak i na koji način. Da li mi netko može pomoći i uputiti me na koji način da se izvrši brisanje, a da izbjegnem potragu za brisovnicama po bankama? Kredit su digli kod banke koja nije imala sjedište u Hrvatskoj.
  11. Molim za pomoć: Na kući i zemljištu se nalaze tereti iz: a) 1956. godine b) 1969. godine. Mi smo zemljište i kuću kupili ne znajući za hipoteke. Vlasnici smo već više od 20 godina. Pitanje: Kako izbrisati terete iz: a) 1956. godine b) 1969. godine. Mnogo Vam hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija