Jump to content

roberth55555

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dana 01.04. sam napustio radno mjesto 48 minuta prije kraja smjene. Zbog prevelike količine stresa i pritiska te zbog neispravnosti stroja na kojem radim. Sljedeći dan sam išao na razgovor s voditeljem proizvodnje koji me pita dal mogu odraditi ciklus do kraja(5 dana) jer trenutno nemaju drugo rješenje (radnika da me zamjeni) i da ćemo nakon toga opet porazgovarati. Rekao sam da mogu. Nakon tjedan dana dolazim na razgovor. Priča i njegov stav se mijenja. Šalje me se na prisilni godišnji (7 dana). Nakon toga me miče s mog trenutnog radnog mjesta (za koje nemam ugovor iako radim taj posao godinu i 9 mjeseci) i stavlja na drugo radno mjesto. Tek 04.06 mi uručuje pismenu opomenu u kojoj piše da sam povrijedio radno pravo po članku XY i da će mi se u roku od 8 dana dati otkaz ugovora i ponuditi novi ugovor. 16.06 mi otkazuju postojeći ugovor i nude novi ugovor koji mogu a i ne moram prihvatiti u roku od 15 dana. Sad mene zanima dal imam pravo na burzu i otpremninu ako ne potpišem novi ugovor? Ima li kakav vremenski rok za otkaz ugovora i kaznu? Jer da su htjeli morali su me u roku 15 dana kazniti. A ne sad nakon 2 i pol mjeseca. U otkazu s ponudom izmjenjenog ugovora mi pise da mi se otkazuje ugovor o radu iz osobnih razloga.
  2. Imam ugovor na neodređeno. Znači prvo bi trebao dobiti otkaz trenutnog ugovora i ponudu izmijenjenog ugovora? Da li moram pristati na potpisivanje novog ugovora s smanjenom satnicom, tj. ako mi novi ugovor ne odgovara?
  3. Nije mi još ništa ponuđeno, samo sam degradiran na drugo radno mjesto koje je inače slabije plaćeno od radnog mjesta na kojem sam radio do sad. Pretpostavljam da će mi ponuditi novi ugovor s smanjenom satnicom, znači izmijenjeni ugovor o radu.
  4. Pozdrav, radim u firmi 8 godina i imam ugovor s određenom satnicom. No, spletom okolnosti, degradiran sam na drugo radno mjesto gdje je satnica manja. Da li sam dužan potpisati novi ugovor s manjom satnicom ili mogu odbiti? Unaprijed hvala.
  5. Poštovanje. Imam jedno pitanje u vezi s obaveznim nošenjem zaštitnih naočala. Naime radim u jednoj firmi gdje nas je zaposleno oko 130. Firma posluje već preko 30 godina i nikad nisu bile obavezne zaštitne naočale. sad odjednom su zaštitne naočale obavezne i ako ih ne nosimo skida nam se bonus, daju se opomene i prijeti otkazima. Posao nije takav da bi se zaštitne naočale trebale nositi, znači ne postoji opasnost od ozljede oka. Ali netko s vrha se toga sjetio i sad je obavezno. Naočale su one najjeftinije, iskrivljuju sliku, boli glava od njih i magle se. S vremenom se izgrebu i ne vidi se ništa. moje pitanje glasi, da li netko može samo tako bez opravdanog razloga narediti da se naočale nose? da li sam obavezan nositi naočale? Hvala unaprijed
  6. Poštovanje. Pozvan sam u svojstvu svjedoka na prekršajni sud (u pitanju je tučnjava u lokalnom kafiću). Stvarno sam spriječen i ne mogu se odazvati. Zanima me da li treba kakva potvrda ili je dovoljno nazvati i obrazložiti ne dolazak. Sljedeće, da li s time odgađam ovo ili ću biti pozvan neki drugi put? Nisam jedini svjedok, ima nas petero. Ostali će se odazvati. Unaprijed hvala
  7. u obje izjave sam rekao isto. Ja nisam sudjelovao u tučnjavi i pozvan sam samo kao svjedok. Problem je što je moj prijatelj koji je pretučen isto promjenio iskaz i oslobodio krivnje ovog drugog zaštitara. Dva prijatelja su sudjelovala u tučnjavi i tri svjedoka smo. Ova dvojica su promjenila iskaz i nas dvojica svjedoka bi promjenili, za ovog trećeg neznam. Ja sam u prve dvije izjave rekao da su obojica zaštitara sudjelovala u tučnjavi i ne bih sad rekao da je bio samo jedan, i dalje bi se držao da su bila dvojica ali da nisam siguran da li je ovaj drugi tukao mog prijatelja ili ne. jer sam bio pod utjecajem alkohola i jer je to bilo dosta daleko od mene itd...
  8. davao sam dvije izjave. Jednu odmah tu noć na pismeno u policijskoj postaji. A za drugu izjavu sam bio pozvan nakon nekih 3 tjedna isto u policijksu postaju ali izjavu nije uzimao policajac nego neka dva inspektora i bila je jedna gospođa koja je pisala sve što sam govorio. Da li ću si zakomplicirati život ako kažem da drugi dečko nije kriv ili da se ne sjećam točno jer sam bio pod utjecajem alkohola?
  9. Poštovanje, pokušat ću ukratko objasniti situaciju. Prije nekih 2,3 mjeseca moji prijatelji i ja smo imali mali incident sa četvoricom zaštitara u jednom lokalnom kafiću. Moj prijatelj je bio pretučen i pozvali smo policiju. Moja prva izjava je bila da su dvojica zaštitara tukla prijatelja no sad ispada da ovaj drugi dečko nije sudjelovao. Zanima me dal ću snositi kakve posljedice ukoliko sad na disciplinskom sudu kažem da drugi dečko nije kriv a kod davanja prve izjave sam rekao da je sudjelovao? dal me mogu novčano kazniti ili optužiti za davanje lažnog iskaza, itd... Naime riječ je o policijskom službeniku i o ovome mu ovisi posao.
  10. Poštovanje, radim u jednoj privatnoj firmi 7 godina, situacija nije sjajna i našao sam si drugi posao, ali tamo moram biti već 1.8. a ovdje mi u ugovoru piše da moram raditi otkazni rok mjesec dana. Ja ću probat na lijep način objasniti gazdi ali budući da znam da s njim nema lijepog načina zanima me koje opcije su mi na raspolganju. Znači mogu radit otkazni rok najviše 2 tjedna. da li mogu dati izvanredni otkaz pa mu ostavim zadnju plaću jer poznavajući njega neće me pustiti samo tako. Ajde netko tko se razumije neka napiše kako da ovo izvedem. Jedan dečko je isto tako pokušao otići bez otkaznog roka i prijetio mu je da će ga poslati na sud. uvjek spominje da u ugovoru piše 30 dana a on se uopće ne pridržava ugovora niti radnog vremena ni plaćanja prekovremenih.
  11. Stiglo je. 3000 kn i 9 mj. bez vozačke, piše da žalbu treba predati u roku 8 dana od dana primitka, sad me zanima dal se današnji dan računa kao prvi dan ili 8 dana od sutra??
  12. hvala puno. Nisam opće kažnjavan već 9 godina od kad imam vozačku. poziv za sud dolazi na kućnu adresu? za koliko vremena otprilike ga mogu očekivati?
  13. Prekjučer su me zaustavili, napuhao sam 1.44 manje onih 0.1 znači 1.34, policajac mi je rekao da je kazna od 3000-5000 kn i 9 mjeseci vozačka. Sad mene zanima da li bi žalbama mogao smanjiti ovih 9 mjeseci jer mi se čini predugo, imam vozačku 9 godina i nikad nisam kažnjavan za ništa. Da li posotoji ikakva mogućnost da mi se vozačka oduzme na samo 3 mjeseca? i zanima me kad će mi otprilike doći poziv za sud na kućnu adresu?tjedan, mjesec, dva,tri ? još nešto, da spomenem kako su me zaustavili, znači uključivao sam se iz sporedne na glavnu cestu, malo su kotači proklizili ništa strašno, oni su naišli iz drugog smjera i okrenuli se za mnom, bez rotirki i ičega su se vozili iza mene, ja sam skrenuo na jedno parkiralište i izašao iz auta van, tad je on parkirao pokraj mene i izašao i pitao da kuda žurim i dalje sve normalno, vozačku prometnu, alkotest. da li su imali pravo alkotestirat me ako sam već ugasio auto i izašao van?
  14. Poštovanje! imam jedan problem! susjed je kupio zemljište iza moje kuće i sad tamo pušta psa! taj pas non stop laje,cijelu noć, ne mogu spavat! svaki pas laje ali ovaj laje non stop,opće se ne gasi! zvao sam ga tri puta da ne mogu spavat, da ga neka zatvori! rekao je da njega ne zanima što meni pas smeta da će ga on i dalje puštat! inače pas je po danu u boksu i opće ne laje a po noći ga pušta iza moje kuće! zanima me dal netko zna kakav zakon o tome! dal postoji kakav zakon da pas ne smije lajati non stop po noći ili bilo šta! molim vas pišite ak netko zna što bih mogao učiniti! i nemojte mi sad davat one savjete ustrijeli ga,otruj ga jer bi me susjed tužio! pomagajte! da zovem policiju,da ga prijavim, tužim, bilo šta, pišite! koja prava imam
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija