Jump to content

Josipa80

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Morska curo još jedan savjet, budući sam vidjela da ti ispit pada u petak (pored onog da malo jače prilikom ponavljanja pritisneš ZUP/ZUS i UREDSKO) iako nisi pravnik po struci, nemoj da "nanjuši" imalo tvoje nesigurnosti ili straha u odgovorima i nastupu. Mogla bi zapiljiti još više u pitanjima. To ti ja savjetujem, paničarka nad paničarkama! Ali, bila sam na seminaru i stekla sam takav dojam plus prijašnje iskustvo sa sličnim ljudima. Pozdrav!
  2. Gđa Ruža Šimunec je malo zahtjevnija i drago mi je da smo ju izbjegle (ona pita petkom, zasad), dakle ZUP/ZUS i UREDSKO pritisni malo jače što se tiče ponavljanja čisto radi sigurnosti.Na jednom topiću imaš izvještaj od lisice, gdje piše da ju je pitala gdje se podnosi tužba u upravnom sporu i tko ga vodi, ona je odgovorila sudu, a trebala je reći Upravnom sudu. dakle Ja sam počela učiti krajem 8.mjeseca ali u širinu i malo po malo jer sam skeptična prema skriptama svih vrsta, a to nije trebalo. A za ponavljanje prije ispita nisam više imala vremena, ali ipak je ostalo nešto u glavi. Dakle, tih sedam dana i uz obiteljske obaveze bit će ti sasvim dovoljno za sve ponoviti. I kao što je Valery rekla maksimalno izlaze u susret. Ako te još što zanima, pitaj. Hvala na čestitkama i drži se!
  3. Bravo Valery navela si ona pitanja koja sam ja potpuno zaboravila, što nije ni čudo s obzirom u kakvom sam stanju bila. Zaboravila sam spomenuti pitanja iz EU, jer to stvarno nisam nešto znala budući sam inače euroskeptik, pa me to ne zanima, ali eto nekako me žena pustila. Moj dojam je da čak i nisu radili nekakvu veliku razliku između stručnih sprema, iako su na početku pitali i to zapisali. Isto tako mislim da smo imali veliku sreću sa ispitivačima, jer su pitali osnove. Meni je sad žao što sam učila neke detalje koje nisam trebala i gubila vrijeme, ali eto. Svima vama koje vas čeka ispit želim da to prođete bez problema. Olakšanje je neizmjeno! Možda smo napravili cijelu nauku oko tog DSI-a, ali nije na odmet i ovaj forum mi je jako puno pomogao. Ako ima kakvih pitanja i ako znam na njih odgovor pomoći ću. Valery, nadam se da si se naspavala i drago mi je da smo se napokon upoznale i vidjele. Pozdrav svima!
  4. Položila sam!!! Bila sam gotova do pola 1, kao i većina moje grupe. Koliko sam skužila bili smo pdijeljeni u 6 grupa i svaka je imala svoju komisiju. Grupa 1, moja je valjda imala najbolju i super tajnika, mladog gospodina Dukića koji nam je razbijao tremu. USTAV, SUSTAV DRŽ. UPR. Hrvatski sabor Ustavni sud Upravni nadzor Poslovi državne uprave Djelokrug ministarstava - poslovi LOKALNA/SLUŽBENIČKI Lake povrede i kazne, tko o njima odlučuje Koje su to jedinice lokalne samouprave (obavezno spomenuti velike gradove) ZUP/ZUS/UREDSKO Načela, objasni Supsidijarna primjena ZUP-a Stranke u postupku Sastavni dijelovi rješenja Glavne knjige Arhiviranje POSEBNI DIO UREDSKO Što sa oštečenom pošiljkom Sve sa internom dostavnom knjigom Povjerljive pošiljke Čula sam da su jučer imali strožije ispitivače nego mi danas. Eto toliko za sad, moram se naspavati i doći sebi! Pozdrav svima!
  5. Ja ipak vjerujem da će sve biti ok! Vidimo se u subotu, kad vidiš neku izbezumljenu i poluludu osobu koja mahnito nešto čita, to ću biti ja! Pozdrav!
  6. Imam totalnu zbrku u glavi, napravila sam si medvjeđu uslugu jr sam išla u detalje i sad recimo ZUP, ZUS mislim da nemem pojma ni ono osnovno. Mučim se sa posebnim dijelom - uredsko, to mi je kao posao, ali ipak. A ono što sam prošla prije mjesec dana mislim da više nemam pojma, a nemem vremena ponavljati. Tako da eto, šta bude. Drži se!
  7. Što je ljudi? Svi ste nad knjigama ili što? Valery, vidjela sam da si danas malo provirila na forum, nadam se da ti ide, kao i svima koji polažu u subotu. Meni raspoloženje i samopouzdanje varira, ali u petak ću biti totalna Pozdrav svima!
  8. Čestitam ti na uspješno položenom ispitu! Imam možda glupo pitanje, ali me zanima da li ispitivači imaju obzira kad se isti tren ne započne se sa odgovorom na pitanje? Meni se naime, znala na ispitima događati potpuna blokada zbog velike panike valjda. Inače sam isto VŠS i polažem u subotu. Ako se slučajno ne zna se odgovor na jedno pitanje, postave li odmah drugo? Znam da to ovisi o svakom ispitivaču pojedinačno, ali tvoja iskustva? Unaprijed hvala!
  9. Pokušaj nazvati gospodina Milkovića, načelnika odjela za (između ostalog) polaganje stručnog ispita u Ministarstvu uprave. Sretno!
  10. Obavezno nazovi Ministarstvo uprave (ukoliko tamo polažeš) i pitaj. Ja sam isto tako, pa su mi za dva dana poslali poziv.
  11. Informacija za one koji još ne znaju i koji uče po zakonu, ovdje imate pročišćeni tekst. udruga-opcina.hr/.../zakonolokalnojipodrucnoj_regionalnoj_samoupravi-prociscenitekst_1952956072.pdf
  12. Bok! Počela sam, počela, tek sam na trečoj cjelini-službenički odnosi. Ide mi sporo jer učim detaljno (ostali mi tikovi još iz više). VŠS stručna prvostupnica javne uprave. Ti?
  13. Pozdrav! Po saznanjima koje imam neki su prezadovoljni ispitivačima i kažu da doista izlaze ususret, ali opet ima nekih iskustva prema kojima neki ispitivači dosta "rešetaju". Tako da ili postoje dvije ekipe ispitivača ili se radi o pojedincima. Stoga molim sve koji su položili (znam da ste sretni jer ste se riješili muke) da nam pišu o svojim iskustvima što više. Znam da treba sve naučiti, ali nema mi logike da netko uči intenzivno dva mjeseca, a netko dva tjedna i opet su na istom.
  14. I ja polažem stručni iz upravnog područja opće uprave-ostali poslovi iz područja opće uprave i općih poslova, a radim u pisarnici. Tako da mi je uredsko poslovanje stručni dio ispita. Pratim tvoja pitanja na temu uredskog poslovanja jer i meni je toalni košmar u glavi. U pisarnici nikad nisam radila, a ni sad me nije imao tko uvesti u posao budući je pisarnica u tzv. osnivanju. Pozdrav!
  15. Dobila sam poziv za 28. studeni 8.30, a prijavila sam 9. rujna. Ima li još netko s pozivom za taj rok? Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija