Jump to content

idealista

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. ne ugovor je sklopljen kod javnog bilježnika, nije ovršni
  2. D. sam održavao na životu jer sam po ljeti sa tim d.. imao sezonski posao. Na nagovor prijatelja ja i drugi suvlasnik smo sklopili ugovor sa tim prijateljem i dali mu d.. na korištenje uz klauzulu da se d.. za dvije godine vrati u istom stanju ili da se isplati protuvrijednost od 20.000,00 kn. Novi vlasnik d. nije vratio , usmenim razgovorom saznajem da nema namjeru učiniti ni jedno ni drugo. D.. mu je u debelom minusu, a novac nema namjeru isplatiiti. Kako pokrenuti "stvar" da si naplatimo 20.000 kn?
  3. Poštovani, samohran sam roditelj jednog djeteteta, zaposlen, vlasnik samo automobila...godinama se potucam kao podstanar, redovno otplačujem kredit...ne mogu više financijski izaći na kraj i odlučio sam ući u jedan gradski stan, koji je nekada bio poslovni prostor, s obzirom da je isti već 10 godina prazan i nekorišten...koje su konsekvence takvog čina?
  4. ...majka samo želi postupiti ispravno da se u ovakvim okolnostima zaštiti dijete prvenstveno od loših utjecaja bilo koje vrste a da se pri tom ne sukobi sa zakonom.
  5. Poštovani, prenosim pitanje moje prijateljice, nastojati ću što jasnije objasniti cijelu kompleksnu situaciju. Ja mislim da je u pitanju nasilje u obitelji, i svakako joj treba pomoć.. Sretno je rastavljena već više od 10 godina, u tom braku jedno je dijete, sada 14-godišnjakinja, pripalo njoj na skrbništvo. Sa bivšim mužem je održavala jako dobre odnose. Čak su skupa sa djetetom par puta godišnje zajedno odlazili na jednodnevne izlete. Dijete je vikende provodilo kod oca. Sve te godine otac je imao neke nove partnerice, ali to nije nikada bio problem u odnosu na dijete, nije to dijete nikada bilo zanemarivano ni ekonomski a ni pažnjom koju joj je poklanjao. Međutim prije dvije godine otac počinje živjeti sa ženom koja ga okreće oko malog prsta, ona mu prijeti da će napraviti frku ako bivša žena uopće kroči u njegovo dvorište, dijete sve više zanemaruje, prestaje plaćati alimentaciju i uskoro dijete iz svoje kuće seli u bakinu kuću, (koja je u istom dvorištu, ali je druga kuća), a baka nagluha i stara osamdesetogodišnjakinja nije baš previše zainteresirana a ni u stanju brinuti se o djevojčici. kako je djevojčica baš u pubertetskom dobu, desilo se da ju je zatekla policija poslije 23 sata na ulici sa još par vršnjakinja i priveli su ih u policijsku stanicu. Uglavnom, kako je ona spavala kod tate-policiji je dala samo tatin broj telefona...da skratim, po sve su djevojčice roditelji došli odmah samo je ona čekala do 1.30 u stanici i kada polocija ni tada nije uspjela doći do roditelja telefonom odvezli su je doma u policijskom autu njemu na vrata..jedva su ga uspjeli probuditi..on nije ni znao da je dijete vani...kada je majka saznala od treće osobe o cijelom slučaju ( i provjerila to uvidom u zapisnik na policijksoj satnici) i nakon što je dvije sedmice zvala oca da ga pita što se to desilo - nije se javio, odlučila je dijete više ne dati ocu...da, fali još jedan "modni" detalj, žena koja živi sa ocem djeteta je udata i njen muž vikendom dolazi spavati i boraviti skupa sanjima dvoma a majci djeteta izričito zabranjuje da dođe u bilo kakav posjet kod njih. Bolesno, jel da? Zabraniti djetetu odlazak kod oca dok se otac ne "otrijezni"? nije neko rješenje, dijete treba oba roditelja, zar ne? otac se osjeća nemoćan i boji se suprotstaviti svojoj izabranici koju doduše dijeli sa drugim čovjekom... djevojčica je rekla, u šali, da ta žena možda potajno drogira njenog oca (jer je zaista od uzornog oca postao mr. hyde)...
  6. Poštovani, stanujemo u neposrednoj blizini kompleksa koji tlači plin i usmjerava ga na udaljene plinske destinacije u gradu u kojem živimo. Prije godinu dana smo bili evakuirani iz svojih domova, 4 dana, zbog opasnosti po život jer je spremnik "procurio". Doduše, spominjani spremnik je star više od stoljeća i do tada ga firma u čijem je vlasništvu (50%) nije uopće održavala...(grad je naravno drugi vlasnik od 50%). Kako smo svjedoci da su 2 dana djelatnici plinare gledali u čudo koje curi, nisu znali što bi i kako zakrpali, do dolaska "stručnjaka" iz Zagreba i tek tada nas evakuirali, uz pomoć policije i vatrogasaca. Od tada, na spominjanom spremniku se vrše radovi "krpanja". 4 dana smo "visili" po stanovima prijatelja i rođaka dok nas napokon službe preko javnih medija (radija) nisu pozvale nazad, jer je opsanost uklonjena. Plinara nam nije osigurala nikakav smješatj a za pretrpljene boli i materijalne štete nikom ništa...Razmišljamo da podignemo tužbu i tražimo odštetu od Plinare-koje su nam šanse? i kome da uputimo tu tužbu? hvala unaprijed!
  7. Vlasnici su sami stanari, osim jednog stana koji je još uvijek gradski..
  8. Poštovani, stanujem u vili iz doba austro-ugarske u kojoj stanuje još 5 obitelji.nedavno sam postao predstavnik stanara iako sam najsvježiji stanar, tu živim tek 10 godina...naš problem je slijedeći: zgrada nije prikopčana na kanalizacijsku mrežu...1969. kada se u blizini gradila nova kanalizacijia za novo naselje na moru nas su presjekli i mi od onda nemamo kanalizaciju...danas, za vrijeme obilnih kiša,sav izmet "pliva" nošen vodom niz brdo i to 15-ak metara od zgrade...u vrijeme juga užasno smrdi...obratili smo se puno puta gradu da nam izađe us susret, ali ni cestu, ni kanalizaciju nismo dobili...zamislite, zgrada koja postoji više od 100 godina, još uvijek nije dobila cestu...potpuno smo očajni jer nam je gradska služba čistoće odgovorila da samo za kanalizaciju moramo platiti 100.000,oo kn a za cestu 200.000,oo kn...pitanje je: mi redovno plaćamo sve doprinose, komunalije, slivne vode, odvoz smeća..itd... a iste uopće ne uživamo...moramo riješiti pitanje kanalizacije pa nam se nameće slijedeće; 1969. godine pa do danas nitko nije reagirao na to da su nam presjekli kanalizaciju, kako pravno dokazati da nije našom krivnjom nastala situacija? i kako bi uz sve ove činjenice što prije i što "jeftinije" dobili kanalizaciju? smatrali smo da bi za početak prestali svi plaćati sve "namete" gradu i onda izaći na sud, pa iznjeti sve činjenice na sudu, možda bi tada "odgovorni" tko je presjekao kanalizaciju odgovarao, odnosno platio ponovno prikapčanje na kanalizacijiski sustav...molim vas, uputite nas što i kako dalje...
  9. Firma u kojoj sam radio na neodredjeno mi je najavila da ću na kraju ljeta dobiti otkaz.odlučio sam dati otkaz ionako već nezadovoljan malim primanjima (zaključen radni odnos zbog "prelaska na drugo radno mjesto"sa 31.05.2010.). odlučio sam se baciti u poduzetnike i od ljeta "uhvatiti" maximum. u partnerstvu sa prijateljem odlučih ,12. svibnja i pokrenut postupak,kupiti d.. koja je registrirana, ali neaktivna, još od 2008. godine. u biti radilo se o promjeni vlasnika, naziva, i sjedišta i djelatnosti novog d.. ; međutim izgubih mogućnost da se prijavim preko novog d.. sa 01.06. jer je njeno rješenje o registraciji sa trgovačkog suda stiglo tek 23.06.i kao takvo na mirovinskom smatraju da ne mogu prijaviti osobu u radni odnos u firmu koja nije još postojala.a stara se nije nikad prijavila na mirovinski. ja sam osobno odnio dokumentaciju koja je postojala u postupku realiziranja nove firme na mirovinski i službenica mi je lupila pečat sa datumom prijave na mirovinski 14.06. na tiskanicu M-1P a za prijavu radnog odnosa od 01.06..pri tom je rekla da joj samo donesem kada bude gotova ostala dokumentacija, kada sve dođe,a sada ispada da je to sve patka? gdje sam pogriješio u koracima? osobno mi je važno jer sam svjestan da nam je momentalna djelatnost apsolutno sezonskog karaktera i na jesen sam naravno, znao da ovako i onako idem na zavod, ali sa kakvim primanjima? sada ispada da sam "popušio" sva prava? Napominjem da sam vlasnik u firmi svega 23%, jer iznad 25% udjela u vlasništvu osoba ne može ostvarivati svoja prava na HZZO nakon prestanka radnog odnosa. Hvala unaprijed!
  10. Firma u kojoj sam radio na neodredjeno mi je najavila da ću na kraju ljeta dobiti otkaz.odlučio sam dati otkaz ionako već nezadovoljan malim primanjima (zaključen radni odnos zbog "prelaska na drugo radno mjesto"sa 31.05.2010.). odlučio sam se baciti u poduzetnike i od ljeta "uhvatiti" maximum. u partnerstvu sa prijateljem odlučih ,12. svibnja i pokrenut postupak,kupiti d.. koja je registrirana, ali neaktivna, još od 2008. godine. u biti radilo se o promjeni vlasnika, naziva, i sjedišta i djelatnosti novog d.. ; međutim izgubih mogućnost da se prijavim preko novog d.. sa 01.06. jer je njeno rješenje o registraciji sa trgovačkog suda stiglo tek 23.06.i kao takvo na mirovinskom smatraju da ne mogu prijaviti osobu u radni odnos u firmu koja nije još postojala.a stara se nije nikad prijavila na mirovinski. ja sam osobno odnio dokumentaciju koja je postojala u postupku realiziranja nove firme na mirovinski i službenica mi je lupila pečat sa datumom prijave na mirovinski 14.06. na tiskanicu M-1P a za prijavu radnog odnosa od 01.06..pri tom je rekla da joj samo donesem kada bude gotova ostala dokumentacija, kada sve dođe,a sada ispada da je to sve patka? gdje sam pogriješio u koracima? osobno mi je važno jer sam svjestan da nam je momentalna djelatnost apsolutno sezonskog karaktera i na jesen sam naravno, znao da ovako i onako idem na zavod, ali sa kakvim primanjima? sada ispada da sam "popušio" sva prava?
  11. evo još jedan puležan da ti odgovori; da bi tvoj ugostiteljski objekat mogao funkcionirati legalno mmora zadovoljavati nekim normama i standardima, mora dobiti neku kategoriju i uporabnu dozvolu za rad. tebe interesiraju minimalni tehnički uvjeti i sl. nazovi ured, ne znam kako se točno zove, oni doduše izdaju takve dozvole u puli 215-322 centrala i direkt 222799, i pitaj, tamo će ti reći. u međuvremenu pogledaj zakon o ugostiteljstvu NN49,117 iz 2003, uzance o ugostiteljstvu NN 16/95 i NN 108/96 i minimalni tehnički uvjeti NN 57/98 i NN106/04, i sretno! javi kako je prošlo i eto mene u valbandonu na kavi!
  12. Poštovani, molim vas da mi objasnite kako se određeni nastavni program može verificirati tako da se polaznikovo novo zanimanje može upisati u radnu knjižicu? Zahvaljujem
  13. I što sada kažete pravnici? sada kada je harač proglašen ustavnim?! Kako se boriti protiv države koja je u svom djelovanju neustavna? Revolucijom? Referendumom? Reakcijom bilo kakvom, a kakvom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija