Jump to content

slavuj

Korisnik
 • Broj objava

  73
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala, još me zanima na koji se točno članak mogu pozvati po ZOO?
 2. Pozdrav svima, Zna li netko može li se kompenzacija provesti u poslovnim knjigama ukoliko druga strana istu ne potpiše i ovjeri? Unaprijed hvala!
 3. Pozdrav, A što je s plaćenim pretporezom pri uvozu robe? Da li se vraća? Ima li porezna uprava kakvo mišljenje u vezi toga? Imam otvorene ino račune u zastari pa bi ih htjela otpisati.
 4. Pravo na dobit ima samo osnivač društva, uplatitelj temeljnog kapitala. Prema tome, trebao bi postati vlasnik-suvlasnik da bi isplaćivao dobit. Direktor može biti bilo tko. Jedino da se dobit isplati na ime osnivača, a ovaj mu vraća nazad u gotovini ili na tekući račun.(sve ovisi o odnosima unutar društva).
 5. Za to je odgovoran Vaš računovođa što Vam nije to spomenuo, (ili možda je). To je obrazac koji se predaje na adresu "Hrvatske šume" predajom završnog obračuna, odnosno predajom prijave poreza na dobit ili dohodak. Ako ste doo morali ste imati evidentirano zaduženje u glavnoj knjizi. Doprinos za šume se plaća 0,07% od ukupnog prihoda ili primitka za cijelu poslovnu godinu i plaća se kvartalno. Da je to pod palicom Porezne uprave davno bi bilo plaćeno (nekad je i bilo). Sad praćenje plaćanja vode baš Hrvatske šume.
 6. Možete, tzv.ambulantna prodaja. Trebaju minimalno tehnički uvjeti. Otiđite u Vašu ispostavu Ureda za gospodarstvo, oni će Vam točno reći što trebate raditi.
 7. Već po isteku prve godine ste trebali dati poreznoj izjavu o neakativnosti u kojoj navodite da niste imali promet po žiro-računu, osim temeljnog kapitala.To porezna šalje HGK tako da ne obračunava članarinu i Fini radi predaje godišnjeg izvještaja.U sustav poreznih obveznika se prijavljuje prije izdavanja prvog računa, a i ne morate ako smatrate da ćete promet imati manji od 85.000,00 kn s PDV-om sveden na godišnju razinu.A možete biti i tromjesečni obveznik. Najbolje bi bilo da odete u Vašu ispostavu Porezne uprave i pronađete referenta koji Vas vodi da s njim vidite što dalje. Jer ne znam m
 8. 7 dana zajedno sa odjavavama sa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.
 9. Pa šta sve neće dati na knjiženje, to je čudo jedno. Ma to je čisti privatni trošak. Ja bi to knjižila na zadržani dobitak (ako ga ima)ili na izuzimanja u okviru konta 48..pa povećati obvezu poreza na dobit.Donacija ne bi išla jer nije u kulturne, zdravstvene i sl.svrhe. Knjiženje naravno ide u bruto svoti.
 10. Na gubitak iznad visine kapitala, u aktivu. Tako će ti biti bilanca u ravnoteži.
 11. Pozdrav, pretpostavljam da te bezgotovinske iznose prebijate preko prijelaznog konta. Ne možete se odreći doprinosa, morate ih plaćati, ali neto plaće možete. Potpišite izjavu (za svakog posebno) da se odričete neto plaće u korist tvrtke. Zatvara se obveza u korist prihoda. Vidi sa knjigovođom.
 12. Ispravljam samu sebe. Za bolovanje preko 42 dana ne treba ID obrazac već samo RS-m.
 13. Izračun je potrebno utvrditi temeljem podataka iskazanih u Potvrdi o plaći. Prosjek plaće isplaćenih u zadnjih 6 mjeseci prije nastupa bolovanja. Npr. ako radnik na bolovanje otišao u 10.mjesecu, u potvrdi o plaći se upisuje isplata izvršena za 3-8 mjeseca, tj.uplaćeno u 4,odnosno 9.mjesecu. Nadoknada koja se izračuna je 70% od prosječne neto satnice koja će se refundirati od strane HZZO-a ili će se kompenzirati sa poreznom upravom.Ide normalno i ID obrazac i RS-m obrazac sa šifrom 50.
 14. Nisu pogriješili. Imam tvrtku i morala sam sklopiti sa svojim ocem Ugovor o zakupu iako mi je dao prostor na korištenje bez naknade za cijelo vrijeme trajanja ugovora. A opet su mu zaračunali por i pri na doh od imovine. Iako nema dohotka. Po nekim svojim procjenama cijene u tom gradu, kvartu i sl.
×
×
 • Napravi novi...