Jump to content

AH

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je AH objavio

  1. Znam da dižem temu iz pepela, ali mene zanima sudska praksa... Naime, drago mi je da vi svi ovdje imate neka svoja pravna mišljenja i razmišljanja, ali sve se svodi na naše vrle suce prekršajnog suca...što oni kažu na sve ove smicalice?? Ima li netko neku konkretnu presudu za pročitati??
  2. A da li netko zna kako bi u praksi prošla sitacija u kojoj bi se ne bi odgovorilo na upit policije ili se jednostavno odgovori da se ne želi dati traženi podatak. Nakon toga policija šalje prekršajni nalog na koji se ulaže prigovor te na raspravi pred sucem niječete da ste vi vozili automobil i navedete da je to bio netko od čanova vaše obitelji, ali se pozovete na institut blagodati nesvjedočenja te na taj način izbjegnete davanje podataka. S obzirom da policija u takvoj situaciji nema mogućnost dokazivanja tko je stvarno vozio, zanima me da li je to dovoljno da vas sud oslobodi, odnosno da li postoji kakva sudska praksa...???
  3. Ako ti je zablokiran račun na fini to znači da je rješenje o ovrsi pravomoćno i ovršno...piši kući propalo...
  4. jel ova skripta i dalje u opticaju?? ima li netko da mi je proslijedi??
  5. jel ova skripta i dalje u opticaju?? ima li netko da mi je proslijedi??
  6. Kolege, što mislite kada bi mogli biti rezulatati, jel netko već zvao ili planira slijedeći tjedan??
  7. Kolegice, petica iz solidarnosti Ja sam malo proučio stari popis pitanja iz radnog i ovaj novi pa pretpostavljam da bi ova ostala pitanja trebala biti: 3. nešto iz osnovnih odredbi ili načela... 22. Ugovorna zabrana utakmice 36. Kolektivni ugovori (stranke, oblik, trajanje, prestanak) 48. Prestanak državne službe Napominjem, to je moja pretpostavka, ne mora biti točno...
  8. Kolega, jel to znači da imaš pitanje broj 45 ili??? Inače, svaka čast na trudu, iako ne kužim ostale kolege zašto su tako nekolegijalni, bilo je toliko slušača na ovom roku...morala su biti izvučena i ostala pitanja... Evo da ja popunim bar dio... Dakle, nisam siguran da li pitanje glasi točno tako, ako netko ima točno neka me ispravi: Radno: 4. Pojam radnika 21. Zakonska zabrana utakmice 31. Osnove traženja sudske zaštite (ispitivač je naglasio da to nije isto pitanje kao i Sudska zaštita prava iz radnog odnosa (br.32), jer je kolega počeo odgovarat po tome...kao potpitanje je bilo: "Kad pročitate ZOR, koje bi bile osnove za pokretanje spora?" Nažalost, ostalo nemam, s time da mi fali i br.45
  9. kolegice, jesi li sigurna da je sudska zaštita prava iz radnog odnosa kartica br. 31.?? naime, na popisu u postu iznad tvog je to pitanje kartica br. 32??!! inače, hvala na pitanjim!!
  10. Kolegice, mislim da ste lagano zabrijali... Gž je oznaka spisa kad ode na županijski po žalbi, poslovni broj spisa je, isto kao i za kaznenu, odnosno građansku presudu bio djelomično izbrisan, tako da ga ni nismo mogli napisati u cijelosti... Što se tiče onih sudaca u vijeću, to je i mene zbunilo...nisam ni sad siguran koja je tu fora... Ono što mi u cijeloj ovoj priči nije jasno jest kako si uspjela registrirat samo tri ročišta kad ih je bilo šest...naime, ako me sjećanje dobro služi bilo je: 1) pripremno ročište 2) ročište na kojem su saslušana 2 svjedoka (zaštitar i kolegica čistačica) 3) ročište na kojem je saslušana tužiteljica 4) ročište na kojem su saslušana još 2 svjedoka (ona žena koje je nadgledala njihov rad i još jedna čistačica, ako se ne varam...) 5) ročište na kojem je tužitelj molio dodatni rok za dostavu daljnjih dokaza 6) ročište na kojem je zaključena glavna rasprava + očevid...
  11. Sudsku praksu možeš imati, ne smiješ nositi isprintane ili kopirane primjerke presuda... Ljudi, zašto nitko ne piše pitanja iz uprave i radnog?? A i podpitanja iz ostalih predmeta dobro dođu kao pomoć pri ponavljanju...nije valjda da ih čuvate samo za sebe?? Pišite!!
  12. kaj nitko nije zapisivao pitanja ovaj tjedan?? ajmo kolege malo kolegijalnosti i angažmana...
  13. svaki rok je predsjednik komisije iz druge grupe predmeta. prema intrernom dogovoru a u jednom roku uvijek se počinje sa istom grupom pitanja. na usmenom u 4. mjesecu - predsjednik komisije je kp/kpp i on određuje redoslijed. u 6. na usmenom bi navodno predsjednik trebao biti ispitivač iz upravnog/radnog. ok, da li to znači da je svaki dan drugačiji raspored grupa predmeta, osim što je prva grupa uvijek ista, ili je od prvog dana isti redoslijed cijeli rok??
  14. A u p.m. Preokrenuli su i grupe...prije je uprava bila od 1-63, a radno od 64-108...neka pitanja se i dalje poklapaju, npr. zadnje pitanje iz radnog je i dalje Rad stranaca u RH...trebalo bi to još malo proučit... U svakom slučaju, molim sve kolege da pozorno slušaju pa da probamo to popunit do kraja roka
  15. jel cijeli rok isti redoslijed predmeta ili se to mijenja??
  16. e sad da si još napisao tko je ispitivao koji dio gradiva...znam da postoji popis ispitivača, al bilo bi puno jednostavnije, bar za nas koji ne znamo ovako napamet...
  17. jel ima kakvih novih pitanja s obzirom na izmjene zakona??
  18. Ajde fino svi vi koji idete slušat ovaj rok, napišite u par rečenica svoje dojmove i ako nije problem ostavite podpitanja koja su bila...da se dobije dojam koliko idu u širinu, naravno ako nije bed
  19. Čestitam kolegicama i kolegama na prolazu! I imam jedno pitanje S obzirom da ste prošli po novom sistemu, a ja se upravo krećem s učenjem, zanima me na koji način da idem, što da spremam za pismeni, a što da ostavim za usmeni...svi savjeti su dobrodošli, tnx!!
  20. Čestitam kolegicama i kolegama na prolazu! I imam jedno pitanje S obzirom da ste prošli po novom sistemu, a ja se upravo krećem s učenjem, zanima me na koji način da idem, što da spremam za pismeni, a što da ostavim za usmeni...svi savjeti su dobrodošli, tnx!!
  21. Ja bi također pozvao na kolegijalnost, ako netko ima uređeni popis pitanja (bilo koji dio) neka ih proslijedi na pravosudni2010@gmail.com, bit ću mu/joj zahvalan Također, ako netko ima građanske presude, lijepo molim Unaprijed hvala!!
  22. a kada bi taj zakon trebao stupiti na snagu???odnosno...do kada bi se trebalo upisati u imenik???
  23. što mislite jel bolje (ako postoji mogućnost) pripravnički obaviti kod odvjetnika ili na suda?? da li je već na početku najbolje odabrati "smjer" ili nije toliko bitno??
  24. koje ocjene gledaju i koliko su bitne u cjelokupnom dojmu??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija