Jump to content

cigo1

Korisnik
  • Broj objava

    2173
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. miss G,poz. "To NEznači da si višak!"...nažalost,ukoliko sa 09.11 2011 ne prođu tri godine u kojima ti je ugovor bivao obnavljan. To znaći da je tvoj ugovor o radu itekao te temeljem toga on i prestaje. Dakle nije bilo otkazivanja, pa stoga poslodavac može zaposliti novog djelatnika, te ne važi ona klauzula o 6 mjeseci zabrane zapošljavanja novog djelatnika.Sve ovo prema: Ugovor o radu na određeno vrijeme Članak 10. (1) Ugovor o radu može se iznimno sklopiti na određeno vrijeme, za zasnivanje radnog odnosa čiji je prestanak unaprijed utvrđen objektivnim razlozima koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja. (2) Poslodavac ne smije sklopiti jedan ili više uzastopnih ugovora o radu iz stavka 1. ovoga članka, na temelju kojih se radni odnos s istim radnikom zasniva za neprekinuto razdoblje duže od tri godine. (3) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ugovor o radu na određeno vrijeme može trajati duže od tri godine, samo ako je to potrebno zbog zamjene privremeno nenazočnog radnika ili je zbog nekih drugih objektivnih razloga dopušteno zakonom ili kolektivnim ugovorom. (4) Prekid kraći od dva mjeseca ne smatra se prekidom razdoblja od tri godine iz stavka 2. ovoga članka. (5) Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme. i prema: čl.107(7) Poslodavac koji je poslovno uvjetovanim otkazom otkazao radniku, ne smije šest mjeseci na istim poslovima zaposliti drugog radnika. To je to!
  2. Poz. Vi morate pismeno,poštom sa povratnicom poslati poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava u kojem ćete konstatirati da je isti Vašu suprugu udaljio bez pismenog očitovanja(otkza ,sporazum..,dakle protuzakonito) sa posla te tražiti da ju momentalno vrati na posao.U ZZP-u ćete mu priprijetiti prijavom Inspektoratu za radne odnose što ćete i učiniti ukoliko vam odmah ne odgovori). A onda bumo videli kaj bu mudrac.
  3. cigo1

    špriceri

    0davno me tu ni bilo kaj ruljo aj se zvama zbilo? ak ptate mene imal sam "zdravstvene" i neke neke drge probleme dok sam skužil Jesenjin se ni obesil ni si zrezal žile i na radijatoru zgoril Vbil ga je neki parfem Coco z voitkom pomešan isspal je smeša il nekaj tak slićno ćist neobično.... saznanje obično neko nekog voli više drugi manje to vam dam na znanje živoit je neki put sranje..............
  4. cigo1

    špriceri

    ajmo probat još
  5. cigo1

    špriceri

    probam ...i ta je prešla fotkano z istim canonom G5 u proljće...dsruga neide
  6. Prethodnici ti nisu odgovorili na tvoje posljednje pitanje. Ako ti daješ redoviti otkaz pri kome nemoraš navoditi razlog, nemaš pravo na naknadu sa "burze" i moraš odraditi otkazni rok. Isto je i sa sporezumninm prestankom ugovora o radu. Morat ćeš odraditi otlazni rok i nećeš imat pravp naknade sa "burze". Sve ostalo o prethodnici su te savjetoivali točno.
  7. ban, Nikakav novi ugovor ti ne moraš potpisati. I kakvu bi ti otpremninu,kad se nije dogodila situacija u kojoj bi je mogao ostvariti?Radiš dalje po starom ugovoru i čekaš daljnje poteze poslodavca. Kakv bi njegov postupak mogao biti: 1. Da te "pase" pa kad učiniš par grešaka vezano za redne odnose da te pismenpo upozori a nkon toga ti spakira ottkaz zbog skrivljnog ponašanja. 2.Da ti ponudi sporazumni prestanak ugovora o radu (može probati zaobići otpremninu ali ti na to nemoraš pristati) 3.Da donese odluku o redovitom otkazu ugovora o radu sa ponudom novog ugovora sa izmjenjenim uvjetima koji -možeš prihvatiti i na njega se žaliti ZZP-om -možeš odbiti nakon ćega će usljediti poslovno uvjetovbani otkaz temeljem kojeg imaš pravo na otpremninu. Eto to je kaj poslodavac i ti možete u ovoj situaciji.
  8. G....., imaš pravo na prošlogodišnji GO i na prporcionalni dio ovogodišnjeg = 4/12 x br.dana. Nije baš jkasno kaj znaći 15 godina staža - kod tog poslodavca ili ukupno?(otpremnina?). Osim toga ti si potpisala da nemaš potraživanja ....ali ja mislim da bu to stečajni sve "drukčije" uredil pa je vrlo upitno kaj buš od svojih prva ostvarila. Najbolje bu bilo da ti potražiš drugi posel..a i "odmorila si" na teret proraćuna, ne? Treba počet malo mislit i na šljaku.
  9. ml_mama, hajmo mi odozdola: ad.3. Prema Zakonu o radu Članak 112. (1) Otkaz mora imati pisani oblik. ad.2 i 1. Nemoraš mu javiti ali moraš donjeti doznake za bolovanje pa mu odmah urući(pisani) Izvanredni otkaz ugovora o radu jer kako sama kažeš nemožeš odraditi otkazni rok u slučaju redovitog otkazivanja. Veliš jeedan od sporova je radi zaštite dostojenstva radnika?! Ako si pokretala takav spor vjerojatno si prvo slala poslodavcu Zahtjev za zaštitu prava kaj bi bio previlan postupak prije pokretanja tužbe a i Izvanrednog otkaza. U Izvanrednom otkazu koji ćeš dati moraš obrazložiti kak to lepo veli Članak 108: (1) Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć. (2) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji. (3) Stranka ugovora o radu koja, u slučaju iz stavka 1. ovoga članka, izvanredno otkaže ugovor o radu, ima pravo od stranke koja je kriva za otkaz tražiti naknadu štete zbog neizvršenja ugovorom o radu preuzetih obveza. Dakle govori se o OSOBITO VAŽNOJ ČINJENICi zbog koje nastavak radnog odnosa nebi bio moguć i roku od 15 dana od saznanja za tu činjenicu u kojem možeš dati takav otkaz. E sad mi se čini da si ti u problemu radi tog roka, pa ti predlažem da se sa poslodavcem dogovoriš o SPORAZUMNOM prestanku ugovora o radu (naravno u pisanom obliku) i o neodrađivanju otkaznog roka.
  10. jasmina, savjetovao sam je. Usmeni dogovorsa poslodavcem u kojem je obećao da joj neće otkazati do isteka ugovora i da nemora dolaziti na posao. Završetak tradnog odnosa po pretstanku ugovora o radu sa 30.06. i poslala je istovremeno Zahtjev za zaštitu prava kako bi spriječila Izvanredni otkaz radi nedolaska na posao. Dakle nema više opasnosti jer je to napravila jučer (ako je).
  11. cigo1

    špriceri

    idem probat fotke još jemput.
  12. Mala TI NE ČITAŠ! Napisao sam dole OTKAZ MORA BITI OBRAZLOŽEN I MORA IMATI PISANU FORMU! Ako toga nije bilo nije bilo ni otkaza! Usmeni otkaz nema pravni učinak! Ako nije bilo pisanog otkaza i ako ga još nisi primila (potpisala primitak) ti se svaki dan MORAŠ poajaviti na poslu jer postoji realna mogućnost izvanrednog otkazivanja od strane poslodavca radi tvog nedolaska na posao. Ti nerazumiješ ama baš ni slova od radnog prava pa ću ti na PM dat svoj telefon pa me nazovi da ti objkasnim stcari.
  13. octavian, savaka ćast tvojoj dobroj namjeri ali ....kaj je tebi? kaj ti to pitaš da mi tebe savjetujemo neku"špagu,štangu"...nekaj kaj se mulja okolo...daj ovo je ozbiljan portal. Za legalne stvari raspitati se na CZSZ-u.
  14. Deca kaj je ovo? Niste na placu. Jasmine ne lamentirati o nećemu kaj ne razmeš jer možeš dovesti pitatelja u zabludu. Sutke.Odgovori idu po tvojim pitanjima ovako: Kao prvo OTKAZ ugovora se ne potpisuje. Otkaz je jednostran akt. Dakle izraz volje jedne strane (u tvom slučaju poslodavca). Otkaz mora biti u pisanoj formi i mora biti OBRAZLOŽEN razlozima zbog kojih je poslodavac donio takovu odluku. Dakle mi neznamo razloge pa neznamo ni kakav ti je otkaz dao poslodavac. Mogao ti je dati: -Redoviti otkaz ukoliko je predviđen tvojim ugovorom kaj ti je odgovor na tvoje pitanje br.1 -Izvanredni ukoliko si počinila kakovu tešku povredu radne obveze zbog koje radni odnos više nebi bio moguć. Kaj se tiće pitanja br.2. ako si odradila prekovremene sate oni ti moraju biti i plaćeni. E sad kakavu dokumantaciju imaš ti a kakvu poslodavac vetzano za te sate neznamo ali oni moraju biti iskazani u OBRAČUNU plaće. kaj se tiće pitanja pod 3. ti ne potpisuješ otkaz nego samo primitak istog kaj ne znaći da se sa njim slažeš. Prema onom kaj si ustvrdila otkaz poslodavca je protivan odredbama Zakona o radu te imaš pravo Zahtjeva za zaštitu prava u kojem ćeš tražiti da odradiš svoj ugovor do njegova isteka. Pismeno,na adresu poslodavca sa povratnicom pod prijetnjom obračanja Inspektoratu za radne odnose. Prvo pokušaj sa poslodavcem HLADNE glava dogovoriti mirno riješenje. Objasni mu situaciji pa ako neće tako ićei onda kako sam ti napisao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija