Jump to content

sitnis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala svima na trudu i odgovorima, ali... Znam manje-vise sto mi treba za koju dozvolu i tko ih izdaje i koliko ce to otprilike kostati, ali nitko da mi odgvori koja je ispravna procedura za slucaj opisan u mom prvom postu. Htio bi izbjeci 2 upravna postupka ako je moguce. Dakle, trebam li: 1) Najprije traziti Rjesenje o izvedenom stanju za postojece stanje, pa tek kad to pribavim zatraziti Rjesenje o uvijetima gradnje za etazu koju bi nadogradili? ili 2) Odmah mogu traziti Rjesenje o uvijetima gradnje za cjelokupni objekt (postojece stanje + nova jos neizgradjena etaza)? ili 3) Nesto trece (nekakv paralelizam, tj. istovremeno trzenje i jednog i drugog rjesenja?)? Molim procitajte jos jednom moj prvi post gdje se citira clanak zakona i moje pitanje nakon toga. Jos jednom hvala svima na trudu.
  2. Zar Rjesenje o izvedenom stanju ne izdaje nadlezni zupanijski ured za prostorno planiranje i gradnju? Da li je pribavljanje Rjesenja o izvedenom stanju takodjer upravni postupak?
  3. Hvala mike06. Iz Vaseg odgovora iscitavam da je u pitanju somo jedan upravni postupak (Rjesenje o uvijetima gradnje). Jesam li u pravu? Dakle nije potrebno najprije traziti Rjesenje o izvedenom stanju, pa tek potom Rjesenje o uvijetima gradnje za etazu koja bi se nadogradila?
  4. Vidim da nema odgovora. Ako nesto nije jasno u mom pitanju, mogu pokusati objasniti.
  5. Molim odgovor na slijedece pitanje. Dakle, obiteljska vikendica se nalazi na podrucju za koje je tek sad donesen prostorni plan. Do sad nismo imali nikakvu dozvolu, a novodonesenim prostornim vikendicu je moguce legalizirati. Sada bi htjeli 'legalizirati' vikendicu, ali istovremeno i podici jos jednu etazu. I sa dodatnom etazom (koju tek zelimo podici), (bruto) gradjeviska povrsina bi bila manja od 400m2. Citajuci Zakon o prostornom uredjenu i gradjenju (NN 76/07, 38/09) nisam siguran da li trebamo najprije traziti: - Rjesenje o izvedenom stanju za postojece stanje, pa tek onda Rjesenje o uvjetima gradnje za dodatnu etazu (2 odvojena upravna procesa) ili, - Rjesenje o uvijetima gradnje za stanje koje bi bilo sa dodatnom etazom (koju tek zelimo izgraditi); Citat iz zakona; clanak 241: (1) Za zgradu čija građevinska (bruto) površina nije veća od 400 m2 i zgradu za obavljanje isključivo poljoprivrednih djelatnosti čija građevinska (bruto) površina nije veća od 600 m2 izgrađenu bez rješenja o uvjetima građenja izdaje se rješenje o izvedenom stanju. (2) Zgrada iz stavka 1. ovoga članka smatra se izgrađenom ako su joj dovršeni najmanje jedna etaža i krov te ako su dovršeni dijelovi prikladni za uporabu Da li se u smislu stavka 2, krovom smatra ravna betonska ploca iz koje viri zeljezna armatura predvidjena za slijedecu etazu? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija