Jump to content

Phantom

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Phantom objavio

  1. Zna li netko koji zakoni su mi sve potrbni kod sastava Ugovora o produkciji? Imam narucitelja i produkcijsku kucu. Narucitelj narucuje izradu audiovizualnog materijala, a produkcijska kuca se obvezuje na izradu istoga. Ima mozda netko nacrt takvog Ugovora? Hvala.
  2. Pozdrav ljudi, imam mali upit. Naime, javni biljeznik koji donio rj. o ovrsi na cjelokupnoj imovini ovrsenika je nakon neuspjesne dostave navedenog rjesenja ovrseniku, isto dostavio poslodavcu ovrsenika s dostavnicom i s uputom poslodavcu da preda rjesenje ovrseniku te da ovrsenik potpise dostavnicu koju je polodavac duzan vratiti j. biljezniku. Dakle, dostavom potpisane dostavnice od strane ovrsenika i pod pretpostavkom da ovrsenik u roku od 8 dana ne ulozi prigovor na rjesenje, j.biljeznik ce imati pravomocno rjesenje o ovrsi. Mene zanima da li ce se u navedenom slucaju primjenjivati clanak 152. OZ-a po kojem se pljenidba tražbine provodi samom dostavom rješenja o ovrsi ovršenikovom dužniku te da li ce vec od tada poslodavac morati poceti uskracivati isplatu plaće svom radniku (ovrseniku) za 1/3 njegove place ili ce se pak ipak morati cekati pravomocnost rjesenja i "akcija" ovrhovoditelja temeljem čl. 252.g. st. 2. što bi sugeriralo da do navedene "akcije" poslodavac ne bi trebao uskracivati isplatu plaće za 1/3 svom radniku (ovršeniku). Poanta je dakle, da li će poslodavac biti dužan odmah po dostavi nepravomoćnog rješenja ograničiti isplatu plaće svom radniku za 1/3 ili to neće morati uraditi sve dok ovrhovoditelj izvansudskom ovrhom izravno ne zatrazi od poslodavca isplatu iznos za namirenje njegove tražbine po čl. 252.g. st. 2. Zahvaljujem!
  3. Kolege da li netko zna s kojim danom počima rok u listopadu i da li je netko već dobio rješenje o danu polaganja? Hvala!
  4. Kolege molim vas ako netko ima pročišćeni tekst Stečajnog zakona da mi ga pošalje na: vinkoa@net.hr Također, i Zakon o prijevozu u cestovnom prometu ako netko ima pročišćeni tekst. Na kraju, da li netko ima novu skriptu za predmet Organizacija pravosuđa jer zakoni po kojoj je skripta sstavljena, mjenjali su se. Unaprijed zahvaljujem!
  5. Kolege, ima li netko od vas pročišćeni tekst Zakona o Vladi?? Naime, Zakon o Vladi je iz 1998.g., a u međuvremenu bilo je izmjena i dopuna 2000., 2001. i 2003.g. Unaprijed zahvaljujem, vinkoa@net.hr
  6. Dragi kolege, evo spremam pravosudni za 9. mjesec pa ukoliko netko ima skriptu sastavljenu po novoj knjizi Klarić - Vedriš bio bih mu zahvalan ako bi mi je poslao na: vinkoa@net.hr Unaprijed zahvaljujem!!
  7. Sanja hvala tebi i hvala kolegi Anti, svaka cast, lijepo je znati da ima ljudi koji ti zele pomoci.
  8. Mene nesto zanima oko te skripte. naime, ta skripta odnosno komentar zakona od Garačićke je pisan s izmjenama KZ-a do 2000. god. Kako sad ta skripta moze bit dobra ako su u meduvremenu nastupile izmjene KZ-a, NN 111/03, NN 105/04, NN 71/06 ?!?
  9. Molim ako netko ima pročišćeni tekst kaznenog zakona da mi ga posalje na mail: vinkoa@net.hr Nikako navedeni tekst ne mogu preuzeti s legalis.hr pa vas molim za pomoć. Unaprijed hvala, kolega koji uci za pravosudni!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija